ΤΟΠΙΚΟ

Ισόπαλο το ντέρμπι της Ευξεινούπολης ανάμεσα σε Δήμητρα και Σαρακηνό

ισόπαλο-το-ντέρμπι-της-ευξεινούπολης-283388

Δίχως να αναδείξει νικητή ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση της Ευξεινούπολης, ανάμεσα σε Δήμητρα και Σαρακηνό για την 9η αγωνιστική της Α’ Κατηγορίας ΕΠΣΘ, στην οποία οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρώτη βαθμολογική απώλεια μετά το τελικό 0-0.

Η γηπεδούχος Δήμητρα αν και καλύτερη στο μεγάλο ντέρμπι, δεν μπόρεσε να κάμψει την αντίσταση των φιλοξενούμενων, οι οποίοι παρά τη βαθμολογική απώλεια, παραμένουν με διαφορά 8 βαθμών από τους πράσινους και τον Ρήγα Φεραίο και τέσσερις από τον Αίαντα στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Η Δήμητρα έφθασε στην πρώτη της τελική προσπάθεια στο 33’, όταν από κόρνερ του Βούλγαρη, ο Αραπίτσας πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, με τους φιλοξενούμενους να απαντάνε στο 39’, όπου ο Μαυρίδης από θέση βολής δεν νίκησε τον Τσιλίγκο. Λίγο πριν το φινάλε του α’ μέρους ο Βούλγαρης δεν μπόρεσε να σκοράρει για τους γηπεδούχους, από το ύψος της μικρής περιοχής. Αουτ πέρασε στο β’ μέρος και η κεφαλιά του Βούλγαρη, για να ακολουθήσει απόκρουση σε κόρνερ από τον Ν. Φλίγκο, σε φάουλ του Καρρά στο 51’. Ο τερματοφύλακας του Σαρακηνού είπε όχι στη συνέχεια μπλοκάροντας και προβολή του Κρανά στο 70’, ενώ στο 78’ ο Κρανάς πήρε την μπάλα από τον Κοντοβά αλλά από θέση βολής αστόχησε. Οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Γιαμαλή στον Αραπίτσα στο 80’, χωρίς όμως να καταλογιστεί παράβαση και έτσι φθάσαμε στο 90’, με τον Αραπίτσα να σεντράρει, τον Φλίγκο να διώχνει την μπάλα πάνω στον Κρανά, ο οποίος επιχείρησε σουτ από τη μικρή περιοχή με την μπάλα να περνά άουτ.

ΔΗΜΗΤΡΑ: Τσιλίγκος, Φαράντος, Χονδρογιάννης, Τσιάτσιος, Στεφανής, Θωμαΐδης, Κρανάς, Καρράς, Αραπίτσας, Τετριμίδας (52’ Κοντοβάς), Βούλγαρης (79’ Κατής).

ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ: Ν. Φλίγκος, Γιοβάνης, Σουάρες (86’ Κωνσταντάκος), Γιαμαλής, Μοράλες, Χάνος, Μαστακούλης, Καλαμάτας, Κ. Φλίγκος, Τζίκας (81’ Αντωνίου), Μαυρίδης (54’ Παλαμιώτης).

Χωρίς νικητή και στο Βελεστίνο

Ο Ρήγας Φεραίος δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη στο Βελεστίνο για δεύτερο σερί παιχνίδι μένοντας στο 1-1 με την Αγία Αννα. Το 0-1 σημειώθηκε στο 24ο λεπτό, όταν σε σέντρα από χτύπημα φάουλ από τα δεξιά, η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι, όπου ο Τζοβάρας είχε το χρόνο να κατεβάσει και να πλασάρει στην απέναντι γωνία για το 0-1, το οποίο δεν πανηγύρισε λόγω του ότι φόρεσε τη φανέλα των κυανόλευκων στο παρελθόν.

Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι λίγο έλειψε να πάρουν προβάδισμα δύο τερμάτων, με τον Τζοβάρα να σουτάρει από τα δεξιά στο 26’, τον Καλαϊτζίδη να αιφνιδιάζεται απομακρύνοντας στο κέντρο της περιοχής, εκεί ο Δημολιός ανενόχλητος σούταρε αλλά έστειλε τη μπάλα στο δεξί δοκάρι. Αμέσως μετά ο Ρήγας είχε τη δική του τεράστια ευκαιρία. Σε κόρνερ από τα δεξιά, ο Αραμπατζής έκανε στο δεύτερο δοκάρι την κεφαλιά, αμυνόμενος απομάκρυνε πριν η μπάλα περάσει το τέρμα, με τον Γουτούλη στην καρδιά της περιοχής να ετοιμάζεται να σκοράρει αλλά να μη βρίσκει σωστά την μπάλα.

Ο Ρήγας συνέχιζε να πιέζει, μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους κατέγραψε δύο κεφαλιές με τον Αραμπατζή που πέρασαν κόρνερ και άουτ αντίστοιχα, ενώ στο 44’ βρήκε ακόμα μία σημαντική φάση με τον Αϊντίνι αρχικά να απομακρύνει με… την κοιλιά την προσπάθεια του Γουτούλη από τα δεξιά, τον Σουγκάρη στη συνέχεια να παίρνει το ριμπάουντ αλλά να σουτάρει άουτ.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Σέττος που ετοιμαζόταν να μπει στην περιοχή δέχθηκε ένα σκληρό τάκλιν από πίσω που θα μπορούσε ο αντίπαλος να δεχθεί απευθείας κόκκινη. Ο Χαλβατζάκος έδειξε σε άλλη φάση (54’) τη δεύτερη κίτρινη – κόκκινη στο Σφάκα με τον Ρήγα να αποκτά αριθμητικό πλεονέκτημα και να ισοφαρίζει (62’) σε μία σκηνή που ο Καλαμίδας είχε χρειαστεί να βγει έξω για πρώτες βοήθειες. Ο Σέττος απέφυγε ωραία έναν αμυντικό από τα δεξιά στην περιοχή και σούταρε, ο Αϊντίνι δεν απέτρεψε την πορεία της μπάλας στην κλειστή του γωνία με τον επόπτη να δείχνει αμέσως πως πέρασε τη γραμμή.

Οι παίκτες του Ρήγα αναθάρρησαν και στο 65’ ύστερα από σέντρα του Γουτούλη μία κεφαλιά του Αραμπατζή κατέληξε στα χέρια του Αϊντίνι. Παρά το γεγονός ότι αγωνιζότανε με παίκτη παραπάνω, οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν τη μεγάλη στιγμή για το 2-1 μέχρι και το 84’. Τότε μία κεφαλιά του Γκίνη έδωσε την ευκαιρία στο Νίκο Καλαϊτζίδη για νέα κεφαλιά όμως η μπάλα έφτασε και πάλι στην αγκαλιά του αντίπαλου τερματοφύλακα. Στην επόμενη φάση και ύστερα από ένα σουτ του Κατσούδα η μπάλα κόντραρε με τον Αϊντίνι να εκτινάσσεται και να διώχνει σε κόρνερ. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων η ομάδα του Κώστα Σταματίου έμεινε κι αυτή με 10 παίκτες με το Γουτούλη να αντικρίζει τη δεύτερη κίτρινη – κόκκινη κάρτα.

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ: Απ. Καλαϊτζίδης, Ζατσάι (57’ Γάρος), Ράπτης, Ιωάννου, Αλμασίδης, Σουγκάρης (46’ Κατσούδας), Ν. Καλαϊτζίδης, Σέττος, Γουτούλης, Νασιακόπουλος (82’ Γκίνης), Αραμπατζής.

ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ: Αϊντίνι, Σφάκας, Καλαμίδας, Ζαρίφης, Μπασδάνης, Βέργος, Χατζητρακόσιας, Τσουρέλης (62’ Καραλόπουλος), Κολώνιας (69’ Ζαφειρίου), Τζοβάρας (87’ Σκοπός), Δημολιός.

«Διπλό» του Τοξότη

Νικηφόρα πέρασε από την έδρα της ΑΕ 2002 ο Τοξότης, ο οποίος με δύο γκολ στο β’ μέρος κέρδισε με 2-0 την ομάδα των Καλών Νερών. Για την ομάδα του Θανάση Χρυσοχού, σκόρερ ήταν οι Παπουτσής στο 60’ και Λ. Δενελάβας στο 87’.

ΑΕ 2002: Μητράκος, Μαλλιαρός (82’ Κουβαράς), Βεργοζήσης (67’ Τερλεξής), Βέργος, Σταθόπουλος, Κόρδας (87’ Σενγκέργκις), Κωστούλας, Καλαϊτζίδης (78’ Γκαλλάνι), Κούρτι, Στουμποβίκος, Γαλάνη

ΤΟΞΟΤΗΣ: Μπράνος, Κόκκαλης (24’ Γώγος), Πελεκούδας, Νταγκούλης, Ν. Δενελάβας, Σκλαπάνης, Ντίτσιος (90’ Λέτσιος), Μάστορας, Λ. Δενελάβας, Παπουτσής (87’ Παραδάκης), Δουλάς (80’ Γερακίνης).

Χαλαρή… εξάρα για Αίαντα

Χωρίς κόπο ο Αίαντας Σούρπης έφυγε με τους τρεις βαθμούς από το βοηθητικό του ΕΑΚ, κερδίζοντας με 6-2 τον ουραγό Ιάσονα Αλλης Μεριάς. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 5-0 στο ημίωρο του αγώνα, ρίχνοντας στη συνέχεια το ρυθμό. Ο Χειλάς πέτυχε τρία τέρματα σε διάστημα 12 λεπτών, σκοράροντας στο 1ο, στο 7ο και στο 12ο λεπτό, για να ακολουθήσουν δύο τέρματα του Αραπίτσα στο 20’ και στο 25’. Το έκτο τέρμα των φιλοξενούμενων πέτυχε ο Γιώργος Κωστούλας στο 89’. Νωρίτερα και στην αρχή του β’ μέρος, μετά το εναρκτήριο λάκτισμα, ο Κικίδης κρέμασε από τη σέντρα του γηπέδου τον Πλαβό, που φόρεσε στολή τερματοφύλακα, κάνοντας το 1-5 στο 46’, ενώ ο ίδιος παίκτης μείωσε και σε 2-5 στο 74’.

ΙΑΣΩΝ: Μουράβας, Στοιβαχτής (46’ Παρασκευάς), Κουκουτσέλος, Κουζιώκας, Μαλεσάγκος, Κικίδης, Γούσιας (46’ Χριστογιαννούλας), Σιδέρης, Αλμπα, Περεντίδης, Κουτσώνας.

ΑΙΑΣ: Πλαβός, Μιχόπουλος, Σιαμουρδάνης, Γ. Ξηροκώστας, Κ. Κατσαβριάς (75’ Χρ. Λαγός), Χειλάς (60’ Κωστούλας), Δημητρίου, Αραπίτσας (75’ Γ. Λαγός), Θ. Κατσαβριάς, Μακανίκας (46’ Γκάμπας), Ευθ. Ξηροκώστας

Πεντάσφαιρη η Ακρόπολη

Με το εμφατικό 2-5 πέρασε από την Αγία Παρασκευή η Ακρόπολη. Μόλις στο 5ο λεπτό ο Παγώνης με κοντινή προβολή έπειτα από λάθος της άμυνας άνοιξε το σκορ, αλλά στο 18’ οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με πέναλτι του Καραγιάννη. Δύο λεπτά μετά όμως και στο 20’ η Ακρόπολη πήρε και πάλι κεφάλι στο σκορ με κοντινό πλασέ από τον Αξιώτη.

Στο 55’ ο Παγώνης σημείωσε το 1-3 και στο 70’ ήρθε το 1-4 με φοβερό σουτ του Σπ. Γκάγκα. Η Αγία Παρασκευή μείωσε με 2-4 με τον Καραγιάννη, αλλά ο Μόσιος με δυνατό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 2-5 στο 80’.
ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Γαλλιόπουλος, Μαστακούλης, Παπαδήμος (65’ Λούμπαρδος), Βαρελόπουλος, Κούκιος, Τσίλογλου (65’ Χρόνης), Αντωνίου (85’ Παππάς), Γκέκος, Καραγιάννης, Μαυροζούμης, Μεγαγιάννης.
ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Kοντογιάννης, Ζάγκας, Αν. Κολυμήτρας (45’ Πασσιάς) 65’λ.τρ. Μητρομάρας, Φώτου (60’ Τσουκάλης), Σπ.Δ. Γκάγκας, Κ.Κολυμήτρας, Σπ.Κ.Γκάγκας, Παγώνης, Φουρκιώτης, Μόσιος, Αξιώτης.

Δεύτερη σερί νίκη ο Πρωτεσίλαος

Την αντίσταση της Δάφνης έκαμψε ο Πρωτεσίλαος, κερδίζοντας σε δεύτερο σερί αγώνα. Η ομάδα του Πτελεού έφυγε με τους τρεις βαθμούς χθες από το Διμήνι μετά το τελικό 1-2. Το σκορ άνοιξε με κεφαλιά ο Βαλωτής στο 6’ έπειτα από κόρνερ του Καλέμι και το 0-2 σημειώθηκε στο 0-2 με φάουλ του Λάμπρου, που ξεγέλασε τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Σέντρα-σουτ του Τσιγαρίδα χτύπησε στο οριζόντιο στο β’ μέρος και πέρασε άουτ και στο 77’ αποβλήθηκε με 2η κίτρινη ο Μαυρομιχάλης, αλλά παρά το αριθμητικό μειονέκτημα η Δάφνη μείωσε σε 1-2 με γκολ του Σιαμέτη από ασίστ του Καρακίτσιου στο 86’.

ΔΑΦΝΗ: Μιχαλόπουλος, Μαυρομιχάλης, Σιαμέτης, Τσιαχτάνης (75’ Λιόλιος), Λούκας, Φιλοσόγλου, Τσιγαρίδας, Κυρίτσης, Καρακίτσιος, Κακαλιάς, Ρουσσάς (80’ Αντωνιάδης).

ΠΡΩΤΕΣΙΛΑΟΣ: Βουραζέρης, Ακριβούσης (82’ Δημητρίου), Καλέμι, Λεϊμονής, Σιαμανίκος, Σούδης, Νικογιάννης, Βέτσικας, Λάμπρου (85’ Αλντι), Βαλωτής (73’ Χασιώτης), Παπαϊωάννου (69’ Λάμπος).

Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΣΘ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (9η)

Α.Ε. 2002-Τοξότης 0-2

Ρήγας-Αγία Άννα 1-1

Αγία Παρασκευή-Ακρόπολη 2-5

Δάφνη-Πρωτεσίλαος 1-2

Δήμητρα-Σαρακηνός 0-0

Ιάσων Α.Μ.-Αίας 2-6

Πύρασος-Σκιάθος (Αναβλήθηκε)

ΕΠΟΜΕΝΗ (10η)
Ρήγας-Α.Ε. 2002
Τοξότης-Πύρασος
Αγία Αννα-Αγία Παρασκευή
Σκιάθος-Δάφνη
Ακρόπολη-Δήμητρα
Πρωτεσίλαος-Αίας
Σαρακηνός-Ιάσων Α.Μ.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Θ. Ομάδα Γκολ Β.

1. Σαρακηνός 19-5 25

2. Αίας Σούρπης 26-15 21

3. Δήμητρα 28-9 17

4. Ρήγας Φεραίος 23-8 17

5. Ακρόπολη 26-10 16

6. Τοξότης 14-8 16

7. Πρωτεσίλαος 11-9 14

8. Αγία Αννα 17-10 12

9. Σκιάθος 14-28 11

10. ΑΕ 2002 11-20 10

11. Αγία Παρασκευή 11-20 10

12. Πύρασος 6-25 3

13. Δάφνη 9-28 3

14. Ιάσων Α.Μ. 10-30 1

  • Παιχνίδι λιγότερο έχουν Πύρασος και Σκιάθος που δεν αγωνίστηκαν χθες λόγω απαγορευτικού του απόπλου

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου