ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

«Ορθιος» στη Ρόδο ο Ολυμπιακός με ήρωα Γιδόπουλο στο 0-0 με Διαγόρα

ορθιος-στη-ρόδο-ο-ολυμπιακός-με-ήρωα-283434

Με το βαθμό της ισοπαλίας επιστρέφει από τη Ρόδο και το Δημοτικό στάδιο «ο Διαγόρας» ο Ολυμπιακός Βόλου, μετά το 0-0, με τον Διαγόρα, για την 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Football League.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Οι Βολιώτες είχαν σε καταπληκτική μέρα τον Νίκο Γιδόπουλο, που ήταν πραγματικός «κέρβερος» κάτω από τα δοκάρια, εξουδετερώνοντας επιτυχώς κάθε επιθετική πρωτοβουλία των Ροδιτών. Καλύτερος ήταν ο Ολυμπιακός στο πρώτο μέρος, μπορώντας να βρει ένα γκολ, πιο δραστήριοι οι γηπεδούχοι στο δεύτερο, με τους ερυθρόλευκους να αμύνονται κυρίως. Στους 14 βαθμούς ανέβηκαν και οι δύο ομάδες, έχοντας πια συγκατοίκους και τους Ασπρόπυργο και ΟΦ Ιεράπετρας.

Πώς παρατάχθηκε

Κάτω από τα γκολπόστ για τους ερυθρόλευκους ξεκίνησε ο Γιδόπουλος, με την αμυντική τετράδα να αποτελείται από τους Γραικό (δεξιά), Μπουτζίκο (αριστερά), Βοσνακίδη και Φαζό ως το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Τσιάρας και Λάσκαρης αγωνίζονταν μπροστά τους, ενώ Ντούνης (αριστερά) και Κουτσιανικούλης (δεξιά) κάλυπταν τις πτέρυγες. Σε ρόλο δεκαριού ξεκίνησε ο Πόζογλου, ενώ μοναδικός προωθημένος ήταν ο Τσίτας, στο 4-2-3-1, με το οποίο παρατάχθηκαν οι Βολιώτες.

Το α’ μέρος

Χωρίς αξιόλογες φάσεις κύλησε το πρώτο δεκάλεπτο, με τον Ολυμπιακό Βόλου να πιέζει ψηλά, προσπαθώντας να βρει τους διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία.

Στο 13’ από λάθος απομάκρυνση του Ηλιάδη, ο Πόζογλου πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή και επιχείρησε μία σέντρα – σουτ, με την μπάλα να καταλήγει εύκολα στα χέρια του

Τσέλιου.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απειλήσουν στο 24’ με τον Μπαρμπαρούση να κάνει την ατομική ενέργεια, το σουτ του όμως ήταν χλιαρό και δεν ανησύχησε τον Γιδόπουλο που μπλόκαρε εύκολα.

Οι δύο ομάδες με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα έδειχναν διάθεση να παίξουν ποδόσφαιρο, σ’ ένα ιδιαίτερα δυνατό αλλά χωρίς ποιότητα παιχνίδι. Οι ερυθρόλευκοι άρχισαν να ανεβάζουν ρυθμό, έχοντας δύο πολύ καλές στιγμές, σε διάστημα δευτερολέπτων και συγκεκριμένα στο 36’.

Η φάση ξεκίνησε με τον Κουτσιανικούλη να μεταβιβάζει στον Μπουτζίκο, που σέντραρε από τ’ αριστερά, με τον Τσιάρα να πιάνει σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, την μπάλα ωστόσο να φεύγει λίγο έξω από το δεξί «γάμα» του Τσέλιου. Μετά την επαναφορά από τον τερματοφύλακα των Ροδιτών, ο Ντούνης έκλεψε την μπάλα από τ’ αριστερά και επιχείρησε από πλάγια μακρινό σουτ, ωστόσο η μπάλα έφυγε δίπλα από τ’ αριστερό δοκάρι του γκολκίπερ του Διαγόρα.

Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πόζογλου στο 39’ κατέληξε εύκολα στα χέρια του Τσέλιου, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Ντούνης έκανε τη σέντρα – σουτ από τ’ αριστερά, με τον Τσέλιο να μπλοκάρει και πάλι την μπάλα.

Οι Βολιώτες είχαν βρει πλέον ρυθμό, είχαν τις ευκαιρίες και αναπτύσσονταν καλύτερα στο χώρο του κέντρου, χωρίς πάντως την πολύ μεγάλη ευκαιρία. Ετσι έληξε και το πρώτο μέρος, με τις δύο ομάδες, να πηγαίνουν, ισόπαλες, χωρίς σκορ, στα αποδυτήρια.

To β’ μέρος

Από το… πουθενά προέκυψε ευκαιρία για το Διαγόρα στο 46’, με τον Γλυνό να σουτάρει εξ επαφής εκμεταλλευόμενος λάθος της ερυθρόλευκης άμυνας και τον Γιδόπουλο να απομακρύνει με γροθιές. Οι Ροδίτες είχαν μπει πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, με τους Βολιώτες να μην έχουν στα πρώτα λεπτά ηρεμία στο παιχνίδι τους, υποπίπτοντας σε αρκετά εύκολα λάθη.

Ενα από αυτά απέφερε ένα φάουλ σε καλή θέση για τους Ροδίτες στο 49’, με τον Κέρι να εκτελεί από τα δεξιά και τον Γιδόπουλο να σώζει και πάλι την εστία του Ολυμπιακού με γροθιές. Οι γηπεδούχοι πίεζαν ψηλά, με τον Ολυμπιακό να περνά δύσκολο πρώτο πεντάλεπτο, με την μπάλα να μην απομακρύνεται από τα καρέ του. Δέκα λεπτά αργότερα, ο Αθανασίου επιχείρησε μακρινό σουτ, με την μπάλα να καταλήγει και πάλι στην αγκαλιά, του πρωταγωνιστή για τους ερυθρόλευκους, τερματοφύλακα Γιδόπουλου.

Ο Ολυμπιακός έμοιαζε να θέλει να διαφυλάξει περισσότερο τα μετόπισθεν, προσέχοντας την αμυντική του λειτουργία, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι είχαν πάρει τα ηνία της αναμέτρησης, σε ότι αφορά την υπεροχή και την κατοχή. Μάλιστα, η πρώτη επίσκεψη των ερυθρόλευκων στα καρέ της ομάδας της Ρόδου ήρθε μόλις στο 68’ με το μακρινό σουτ του Πόζογλου να μπλοκάρει ο Τσέλιος. Στο 71’ απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κέρι, πέρασε εκατοστά δίπλα από την εστία του Γιδόπουλου, ο οποίος συνέχιζε να έχει… πολύ δουλειά, αφού μπλόκαρε ένα σουτ του Μπαρμπαρούση στο 76’, ενώ δεν ανησύχησε σε νέα εκτέλεση φάουλ του Κέρι, με την μπάλα να περνά άουτ.

Ο Γιδόπουλος συνέχισε την εξαιρετική του εμφάνιση, λέγοντας «όχι» σε νέα απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κέρι στο 81’ αλλά και αποκρούοντας με τα πόδια, στη δεξιά του γωνία, σε κοντινό πλασέ του Παπαδόπουλου, τρία λεπτά αργότερα. Ετσι, το παιχνίδι ολοκληρώθηκε, χωρίς σκορ, με τον Ολυμπιακό να στέκεται «όρθιος» στη Ρόδο και να σκέφτεται πια, πέρα από το ενδιάμεσο, διαδικαστικό παιχνίδι Κυπέλλου την Τετάρτη με τον Πανιώνιο, το εκτός έδρας ματς με το Αιγάλεω.

ΔΙΑΓΟΡΑΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-0

Football League -10η Αγωνιστική

Κίτρινες: 80’ Προβατίδης, 89’ Αθανασίου – 53’ Πόζογλου, 57’ Λάσκαρης, 70’ Φαζός.
Διαιτητής: Ματσούκας (Αιτωλοακαρνανίας).
Βοηθοί: Τσιλίκας (Αιτωλοακαρνανίας), Γούρνιας (Ανατολικής Αττικής).
4ος διαιτητής: Ατσικνούδας (Δωδεκανήσου).
ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΡΟΔΟΥ: Τσέλιος, Παπαδόπουλος, Ηλιάδης, Προβατίδης, Καρπαθάκης, Κέρι (87’ Πατσαρούχας), Γλυνός, Μπουρλάκης (75’ Γούλας), Αθανασίου, Μπαρμπαρούσης, Μανωλάκης.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γιδόπουλος, Γραικός (65’ λ.τρ. Ρόκας), Μπουτζίκος, Φαζός, Βοσνακίδης, Λάσκαρης, Τσιάρας, Ντούνης (51’ Σκοπελίτης), Κουτσιανικούλης, Τσίτας, Πόζογλου (86’ Δεινόπαπας).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου