ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Νεκρός από ανακοπή στο γήπεδο του ΟΦΗ ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Δεικτάκης

νεκρός-από-ανακοπή-στο-γήπεδο-του-οφη-ο-285022

Ο πρώην σύμβουλος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη έχασε τη μάχη για τη ζωή σε ηλικία 73 χρόνων, έπειτα από ανακοπή καρδιάς που υπέστη πριν από την έναρξη του αγώνα ΟΦΗ-ΑΕΚ

Δεν τα κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή ο Γιώργος Δεικτάκης, πρώην βουλευτής της ΝΔ και σύμβουλος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, μετά την ανακοπή καρδιάς που υπέστη στο γήπεδο του ΟΦΗ, λίγο πριν από την έναρξη του ποδοσφαιρικού αγώνα της αγαπημένης του ομάδας με την ΑΕΚ. Ο 73χρονος Γιώργος Δεικτάκης είχε κάνει τριπλό μπάι-πας, πριν από τρεις μήνες, στο ΠΑΓΝΗ. Το Σάββατο πήγε, όπως πάντα, στο γήπεδο να δει τον αγαπημένο του ΟΦΗ, τον οποίο υπηρέτησε και ως ποδοσφαιριστής και ως διοικητικός παράγων. Λίγο πριν από την έναρξη του αγώνα, ο πρώην βουλευτής λιποθύμησε. Αμεσα επενέβησαν οι διασώστες του Ερυθρού Σταυρού που είχαν βάρδια στο γήπεδο. Προσπάθησαν με τον απινιδωτή να τον επαναφέρουν, αλλά δεν ανταποκρίθηκε.

Ακολούθως μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον επαναφέρουν, η καρδιά του δεν ξαναχτύπησε.

Γύρω στις 23.00 οι γιατροί κάλεσαν την οικογένειά του και ανακοίνωσαν πως η κατάστασή του είναι μή αναστρέψιμη.

Ο Γιώργος Δεικτάκης, άφησε την τελευταία του πνοή στη μονάδα εντατικής θεραπείας του ΠΑΓΝΗ στις 8 το πρωί της Κυριακής.

Ο εκλιπών γεννήθηκε στο Ηράκλειο το 1946.

Από μικρός εντάχθηκε στην ποδοσφαιρική ομάδα του ΟΦΗ .

Σπούδασε οδοντιατρική στην Ιταλία και την Θεσσαλονίκη.

Παντρεύτηκε με την Ειρήνη (Ριρίκα) και απέκτησαν δύο γιους: Τον Νίκο, επίσης οδοντίατρο, και τον Γιάννη που συνεχίζει και αυτός στα βήματα του πατέρα του στην πολιτική.

Ο Γιώργος Δεικτάκης ασχολήθηκε ενεργά με την πολιτική από το 1984 και στις εκλογές του 1986 ο κουμπάρος του Κωνσταντίνος Μητσοτάκης (βάφτισε τον γιο του, Γιάννη) τον έβαλε στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ (οι εκλογές τότε έγιναν με λίστα) στην τελευταία τιμητική θέση.

Στη διάρκεια της πρωθυπουργικής θητείας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο Γιώργος Δεικτάκης διετέλεσε σύμβουλός του.

Εξελέγη βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία το 2000, το 2004 και το 2012. Το 2014 διαδέχθηκε στη Βουλή ως βουλευτής Ηρακλείου, τον Μανώλη Κεφαλογιάννη, που είχε εκλεγεί ευρωβουλευτής.

Ο Γιώργος Δεικτάκης διετέλεσε επίσης γενικός γραμματέας της αποκεντρωμένης διοίκησης Κρήτης.

Πηγή: Protagon.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου