ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κατάλαβαν την παρανομία

κατάλαβαν-την-παρανομία-420063

Ακόμη περισσότερο πλέον αισιοδοξεί ο Ολυμπιακός Βόλου από τη στιγμή που στη Σούπερ Λίγκα κατάλαβαν και την παρανομία που θα έκαναν και την παράβαση σε βάρος του ποδοσφαίρου και του Βόλου και έτσι είχαμε χθες την ανατροπή σκηνικού.
Έτσι χθες στη Σούπερ Λίγκα άλλαξαν γνώμη, ξέχασαν το 18 και αποφάσισαν πως με 16 ομάδες θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα και πρέπει πλέον άμεσα να καλυφθούν οι θέσεις των ομάδων Α και Β.
Στη γενική συνέλευση του συνεταιρισμού, όπου παράνομα δεν κλήθηκε ο Βόλος και κλήθηκε η Λάρισα, είχαμε ναυάγιο καθώς πριν από μόλις τρεις μέρες το Δ.Σ.  είχε προτείνει αύξηση των ομάδων σε 18.
Επί της ουσίας δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν και αυτός φαίνεται ότι είναι ο λόγος που αποφασίστηκε τελικά να συνεχιστεί το πρωτάθλημα της Superleague με 16 ομάδες. Παρότι αρχικά φαίνεται ότι υπήρξε συμφωνία, τελικά… διαφώνησαν! Συγκεκριμένα, οι ΟΦΗ, Εργοτέλης, Παναιτωλικός, Κέρκυρα, Ατρόμητος και Ξάνθη τάχθηκαν υπέρ της άποψης ότι το πρωτάθλημα θα πρέπει να συνεχιστεί με 18 ομάδες για φέτος, του χρόνου αλλά και την μεθεπόμενη σεζόν…
Σε αυτό διαφώνησαν οι υπόλοιποι υποστηρίζοντας πως οι 18 ομάδες θα έπρεπε να γίνουν 16 την μεθεπόμενη σεζόν. Επειδή, λοιπόν, δεν υπήρξε ομοφωνία, αποφασίστηκε να απορριφθεί η άποψη των «18» και το πρωτάθλημα να συνεχιστεί με 16 ομάδες.
Οι δύο που θα συμπληρώσουν το παζλ θα αναδειχτούν στο συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο, καθώς χθες Παρασκευή δεν υπήρξε απαρτία, μιας και η Ξάνθη είχε αποχωρήσει, ενώ τον ΠΑΟΚ εκπροσωπούσε ο Μάκης Γκαγκάτσης, ο οποίος δεν έχει δικαίωμα ψήφου.
Βέβαια ο Ολυμπιακός Βόλου έχει στα χέρια του δικαστική απόφαση η οποία απαγορεύει το να αντικατασταθεί και να διαγραφεί και αν γίνει κάτι τέτοιο θα υπάρξουν μηνύσεις και αγωγές.
Άλλωστε προχθές το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών δέχθηκε να εξετάσει τις αιτήσεις ακύρωσης των αποφάσεων της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού που είχαν καταθέσει οι ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα, ενώ μέχρι την άλλη Πέμπτη δόθηκε προθεσμία για κατάθεση υπομνημάτων και η απόφαση θα εκδοθεί τον Νοέμβριο…
Ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα είχαν προσφύγει στο Διοικητικό Εφετείο προκειμένου να ακυρώσουν τις αποφάσεις της ΕΕΑ, σύμφωνα με τις οποίες δεν χορηγούνταν πιστοποιητικό συμμετοχής στα επαγγελματικά πρωταθλήματα, καθώς θεωρήθηκε πως ουσιαστικοί ιδιοκτήτες τους παραμένουν ο Αχιλλέας Μπέος και ο Μάκης Ψωμιάδης. Η αίτηση αναστολής εκείνης της απόφασης είχε κριθεί αρχικά θετικά, απορρίφθηκε όμως το Σεπτέμβρη και το δικαστήριο θα   εκδικάσει την κύρια αγωγή.
Για παρόμοιες αιτήσεις στο Διοικητικό Εφετείο η απόφαση εκδίδεται μετά από τρεις μήνες στην καλύτερη περίπτωση, ωστόσο λόγω του κατεπείγοντος και της φύσης της συγκεκριμένης υπόθεσης   η απόφαση θα γίνει γνωστή νωρίτερα.
Μάλιστα το νομικό τμήμα του Ολυμπιακού Βόλου ζήτησε το Φ.Ε.Κ. (Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως) με το οποίο διορίστηκαν τα μέλη της επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, ζήτησε να προσκομιστεί στο Διοικητικό Εφετείο στην εκδίκαση της γνωστής υπόθεσης.
Οι εκπρόσωποι της θεσσαλικής ομάδας προέβαλαν αυτεπαγγέλτως λόγο, ζητώντας την προσκόμιση του εν λόγω φακέλου, τον οποίο δεσμεύτηκε να παραδώσει στο δικαστήριο ο νομικός σύμβουλος του κράτους μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη (27/10).
Θυμίζουμε ότι στον Βόλο είχαν τονίσει ότι οι αλλαγές που έγιναν στην σύνθεση της ΕΕΑ(Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού) παραμονές της εξέτασης των φακέλων του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας, είχαν ως απώτερο στόχο την αποβολή των δύο ΠΑΕ από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα.
Όσον αφορά στη Σούπερ Λίγκα και χθες της έγινε γνωστό ότι σύμφωνα με το άρθρο 5 παράγραφος 2α) του ΚΑΠ καθώς και σύμφωνα με τον ισχύοντα αθλητικό νόμο, η οποιαδήποτε απόφαση για αυξομείωση του αριθμού των ομάδων ισχύει για τη μεθεπόμενη περίοδο!
 
«…Δεν ετέθη σε ψηφοφορία»
Με μία λιτή ανακοίνωση η Superleague γνωστοποίησε το αποτέλεσμα της έκτακτης γενικής συνέλευσης.
«Η Γ.Σ. συζήτησε το μόνο θέμα της ημερήσιας διάταξης περί αναδιάρθρωσης του πρωταθλήματος.
Κατά την εν λόγω συζήτηση, προέκυψε ότι η σχετική προϋπόθεση περί ομοφωνίας στο συγκεκριμένο θέμα, η οποία ετέθη από την ΕΠΟ, δεν επετεύχθη. Ως εκ τούτου, το θέμα δεν ετέθη σε ψηφοφορία».
Επίσης η διοργανώτρια αρχή έκανε γνωστό ότι «…συγκλήθηκε έκτακτο Δ.Σ.
για το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 14:00, με τα ακόλουθα θέματα ημερήσιας διάταξης: Καθορισμός των ομάδων Α και Β, ως αυτές προέκυψαν από την 5/8/11 κλήρωση του πρωταθλήματος».
 
Αντιδράσεις
«Λυπάμαι πάρα πολύ γιατί πριν από λίγες ημέρες πήραμε μία ομόφωνη απόφαση. Τώρα βάλανε κάποιοι τα μικροπολιτικά τους, γιατί ούτε οικονομική λόγοι υπήρχαν, ούτε αγωνιστικοί, ούτε η Nova δημιούργησε κάποιο θέμα. Αντιθέτως, δεν είχε κανένα πρόβλημα αν το πρωτάθλημα διεξαγόταν με περισσότερες ομάδες…», ανέφερε αρχικά ο Κ. Πηλαδάκης κατά την αποχώρησή του από τη Γενική Συνέλευση της Σούπερ Λίγκας, και στη συνέχεια πρόσθεσε: "Κάποιοι συνάδελφοι έβγαλαν τα… μικροπολιτικά τους, δεν μιλούν για το καλό του ποδοσφαίρου, αλλά για την πάρτη τους, πράγμα που δεν έκαναν όλοι οι υπόλοιποι. Ο καθένας είπε τις απόψεις του στο σώμα για το ποιος δικαιούται να παίξει στη Σούπερ Λίγκα. Επειδή θέλω να μιλάω για την ουσία, για μένα, αυτός που αδικήθηκε την προηγούμενη σεζόν, θα έπρεπε να επωφεληθεί, από τη στιγμή που υπήρξαν ομάδες που είχαν παραβατική συμπεριφορά».
Σε ό,τι έχει να κάνει με τα επιχειρήματά της ΑΕΛ και γιατί δικαιούται να παραμείνει στη Σούπερ Λίγκα, είπε: «Έχουμε τόσα πολλά δεδικασμένα που είναι υπέρ μας, όπως του Αστέρα Τρίπολης, μία ομάδα που έπεσε αγωνιστικά, αλλά παρέμεινε στην κατηγορία. Το ίδιο έγινε και στη Β’ Εθνική, με την Καλλιθέα. Ο ΟΦΗ συμμετείχε στα πλέι οφ, ενώ έχουμε στα χέρια μας και το χαρτί της UEFA. Αυτό το χαρτί ποιος το έλαβε υπόψη του; Η ομοσπονδία; Τι γίνεται με την UEFA; Υπάρχει όποτε μας βολεύει; Αυτά πρέπει να τα κρίνετε εσείς. Όλοι αυτοί που ευαγγελίζονται το καλό του ποδοσφαίρου, τους ενδιαφέρει κατά περίπτωση να βοηθάνε ημέτερους. Λυπάμαι πάρα πολύ που ήμουν πρόεδρος για έναν χρόνο σε αυτό τον οργανισμό».
 
Σε ερώτηση για το ποιες ήταν οι ομάδες που δεν συμφώνησαν στο να… προχωρήσει η πρόταση των 18 συλλόγων που θα αγωνίζονταν στο πρωτάθλημα, απάντησε:
 
«Δεν γνωρίζω ποιες ήταν οι ομάδες που δεν συμφώνησαν. Αυτό που έμαθα ήταν ότι επρόκειτο για μικρή μειοψηφία που δεν συμφώνησε, ομάδες που δεν είναι λαοφιλείς. Δεν γνωρίζω ποιες ήταν ακριβώς. Καλώς ή κακώς, πριν τρεις ημέρες είχαμε πάρει μία απόφαση. Δεν υπήρχε λόγος να γίνει αυτή η κωλοτούμπα. Δεν τέθηκε ποτέ θέμα για το ότι η ομοσπονδία δεν βλέπει με καλό μάτι αυτή την πρόταση. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιοι άνθρωποι έκαναν στροφή 360 μοιρών…».
 
«Ο καθένας στη Γενική Συνέλευση τοποθετήθηκε. Ανέφερα τις θέσεις μας και μίλησα για όλα τα δεδικασμένα. Ήδη κάποιοι από τους κυρίους που ψηφίσανε, βασίστηκαν στα επιχειρήματά μας: Στο χαρτί της UEFA και στο ότι ο Αστέρας θα αγωνιστεί στην Σούπερ Λίγκα, ενώ είναι μία ομάδα που έπεσε αγωνιστικά», κατέληξε.
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου