ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Νεκρός ο παγκοσμίου φήμης αναρριχητής και ορειβάτης Brad Gobright

νεκρός-ο-παγκοσμίου-φήμης-αναρριχητή-287443

Ο παγκοσμίου φήμης ορειβάτης και αναρριχητής Μπραντ Γκόμπραϊτ (Brad Gobright) πέθανε σε ηλικία 31 ετών, πέφτοντας από ύψος 300 μέτρων, ενώ κατέβαινε την πλαγιά ενός γκρεμού στο Ελ Πορτέρο Τσίκο στο Μεξικό.

Ο Καλιφορνέζος ορειβάτης, σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, ήταν ένας από τους πιο έμπειρους free solo αναρριχητές του κόσμου και έγινε διάσημος καταρρίπτοντας το ρεκόρ ορειβασίας στην περίφημη διαδρομή «Nose» του ορεινού όγκου El Capitan στο Εθνικό Πάρκο του Yosemite το 2017.

Ο Γκόμπραϊτ την ώρα της θανάσιμης πτώσης έκανε κατάβαση με σκοινιά μαζί με τον συνορειβάτη του Aidan Jacobson, 26 ετών, ο οποίος έπεσε από χαμηλότερο ύψος και τραυματίστηκε. Στο προφίλ του στο Instagram ο Γκόμπραϊτ πόσταρε ανατριχιαστικές στιγμές από τις περιπέτειές του σε δυσθεώρητα ύψη.

«Αρχίσαμε την κατάβαση. Βρισκόμουν λίγο πιο πάνω από αυτόν, στην αριστερή πλευρά, αυτός στα δεξιά. Τότε, εντελώς ξαφνικά, άκουσα έναν κρότο και αρχίσαμε να πέφτουμε με ταχύτητα», δήλωσε ο συνορειβάτης του Γκόμπραϊτ. Ο Τζέικομπσον προσγειώθηκε σε έναν θάμνο όταν ο Γκόμπραϊτ είχε ήδη πεθάνει. «Ήταν όλα μια θολούρα. Τσίριξε και τσίριξα. Αυτό που θυμάμαι είναι την μπλε μπλούζα του να αναπηδάει στην άκρη του γκρεμού».

Ο Alex Honnold, κορυφαίος Αμερικανός αναρριχητής με πολλά ρεκόρ στην κατοχή του και πρωταγωνιστής στο βραβευμένο με Όσκαρ ντοκιμαντέρ «Free Solo» έκανε μια συγκινητική ανάρτηση για τον θάνατο του Μπραντ «Ήταν μια ζεστή και ευγενική ψυχή».

[ethnos.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου