ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Μπλοκάρει» την αντικατάσταση!

μπλοκάρει-την-αντικατάσταση-420290

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Να μπλοκάρει την αντικατάστασή του από τη Σούπερ Λίγκα και αυτό να είναι ένα όπλο στη δίκη της Πέμπτης κατά της ΕΕΑ περιμένει σήμερα η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, που συνεχίζει τον δικαστικό αγώνα για τη δικαίωση.

Χθες στο δικαστήριο του Βόλου συζητήθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος παρουσία και δικηγόρου – εκπροσώπου της Σούπερ Λιγκ. Απόφαση αναμένεται εκδοθεί σήμερα πριν το μεσημέρι, αφού αργότερα σήμερα συνεδριάζει το Δ.Σ. της Λίγκας προκειμένου να διαγράψει τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα από μέλη του, με τους Λεβαδειακό και Πανσερραϊκό να παίρνουν τη θέση τους, εκτός απρόοπτου.

Πριν όμως συνεδριάσει το Δ.Σ. της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος, η βολιώτικη ΠΑΕ περιμένει πως για θετική απόφαση στα ασφαλιστικά μέτρα θα είναι ένα μπλοκάρισμα και κάτι υπέρ της μετά από αρκετό καιρό.

Ο Ολυμπιακός ζητεί να ισχύσει προσωρινή διαταγή για τη μη διαγραφή και αντικατάστασή του από μέλος της Σούπερ Λιγκ, μέχρις ότου εκδοθεί η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου.

Αυτό θα γίνει μεθαύριο Πέμπτη 20 Οκτωβρίου όταν και πρόκειται να εκδικαστεί από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών η αίτηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου για ακύρωση της απόφασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία δεν του χορήγησε πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, καταδικάζοντάς τον αγωνιστικά ηθικά και οικονομικά, αφού είναι πλέον ομάδα χωρίς παίκτες και κατηγορία.

Λόγω των απεργιών ο Ολυμπιακός αυτό που θέλει είναι η υπόθεση να εκδικαστεί, αφού η απόφαση αναμένεται στο πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου, όταν και θα έχει το μυαλό του και σε ευρωπαϊκά δικαστήρια για τη δικαίωσή του.

Από σήμερα πάντως, αν ο Ολυμπιακός Βόλου κερδίσει τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της Σούπερ Λιγκ, θα υπάρξει νέα ανατροπή του σκηνικού στο πρωτάθλημα, αφού το Δ.Σ. της Λίγκας δεν θα μπορεί να αντικαταστήσει άμεσα τον Ολυμπιακό Βόλου… αν και στη Λίγκα μελετούν ακόμη και το σενάριο 14 ομάδων… που δύσκολα όμως θα περάσει…

Ο Ολυμπιακός άλλωστε έκανε γνωστό πως είναι τεράστια η ζημιά που υφίσταται η βολιώτικη ΠΑΕ στην περίπτωση που αντικατασταθεί χωρίς η Λίγκα να περιμένει την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου.

Μάλιστα παρότι εκκρεμούν αρκετές δικαστικές υποθέσεις για να συμπληρωθεί η Super League, η λίγκα όρισε συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου για να συμπληρώσει τις κενές θέσεις. Κι αυτό παρ’ ότι ακόμη για τις Λάρισα και Σέρρες εκκρεμεί η προσφυγή τους στο Tακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο, που έχει προγραμματιστεί επίσης για σήμερα και δεν αποκλείεται αναβολή της λόγω της αποχής των δικηγόρων.

Πάντως ο Ολυμπιακός καταθέτοντας τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της Σούπερ Λίγκα τής ζητεί να μην πάρει απόφαση για αποβολή ή διατήρησή του στη Σούπερ Λίγκα, ενώ δεν έγινε γνωστό αν θα υπάρχει και βολιώτικη εκπροσώπηση στο Διοικητικό Συμβούλιο!

Ο δικηγόρος της Σούπερ Λίγκας κ. Οικονομάκης μάλιστα στη συζήτηση που είχε γίνει για το ότι η Σούπερ Λίγκα δεν όρισε τα παιχνίδια του Ολυμπιακού Βόλου ανέφερε τα εξής:

«Η Σούπερ Λίγκα τηρεί ουδέτερη στάση στις δικαστικές διαμάχες του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας. Σύμφωνα με το καταστατικό μας, για να είσαι μέλος του συνεταιρισμού πρέπει να έχεις πιστοποιητικό από την ΕΕΑ. Δεν υπάρχει κανένας κανονισμός της ΕΠΟ ή κάποιο καταστατικό που να μην αναγνωρίζει τις αποφάσεις της ΕΕΑ. Αντιθέτως η ΕΠΟ ενέκρινε το καταστατικό μας και φυσικά το άρθρο που αναφέρεται στην ΕΕΑ. Εξάλλου ο Ολυμπιακός Βόλου έχει διαγραφεί προσωρινά από μέλος του συνεταιρισμού αυτοδικαίως με απόφαση του Δ.Σ. της λίγκας».

Βέβαια επίσημα ο Ολυμπιακός δεν έχει διαγραφεί και από την ΠΑΕ υπάρχει η γραμμή «ο Ολυμπιακός ανήκει στη Super League, αφού έτσι έχει αποφασιστεί από τη Δευτεροβάθμια

Επιτροπή της ΕΠΟ», ενώ και από την ΕΠΟ επίσημη απόφαση η οποία να δηλώνει τον υποβιβασμό του Βόλου στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής δεν υπάρχει…

Στο νομικό επιτελείο του Ολυμπιακού Βόλου αισιοδοξούν πως η ΠΑΕ θα δικαιωθεί στο Διοικητικό Εφετείο και θα ανοίξει ο δρόμος για να παίξει είτε φέτος είτε τη νέα αγωνιστική περίοδο στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ.

Κάτι ανάλογο έγινε με τον Ηλυσιακό, ο οποίος πέρυσι δεν έλαβε μέρος σε κανένα πρωτάθλημα, ωστόσο δικαιώθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας στην υπόθεση της συγχώνευσης με το Αιγάλεω και η Ένωση Β’-Γ’ Εθνικής Κατηγορίας θα τον συμπεριλάβει στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, Κατηγορία στην οποία έπαιζε ο Ηλυσιακός πριν από δύο χρόνια.

Επίσης το Διοικητικό Εφετείο είχε αποφανθεί θετικά στα πρώτα ασφαλιστικά μέτρα για την μη αντικατάσταση του Βόλου από τη μεγάλη Κατηγορία και απαγόρευσε την ΕΕΑ να εξετάσει άλλους φακέλους ομάδων που διεκδικούσαν τη θέση.

Το νομικό επιτελείο της ΠΑΕ θέλει και από το σκεπτικό της απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ, η οποία απέρριψε την προσφυγή της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου κατά της Σούπερ Λιγκ να το χρησιμοποιήσει και για ευρωπαϊκά δικαστήρια. Στη συνέχεια άλλωστε θα κατατεθεί προσφυγή στο CAS εκδίκαση της υπόθεσης αναμένεται να γίνει τέλος Νοέμβρη ή στις αρχές Δεκεμβρίου, ενώ ακόμη από τον Ολυμπιακό Βόλου περιμένουν και την εκδίκαση από το CAS της προσφυγής που κατέθεσε η ΠΑΕ κατά της απόφασης της ΟΥΕΦΑ να αποβάλει την ομάδα από το Γιουρόπα Λιγκ και ζητώντας αποζημιώσεις για διαφυγόντα ευρωπαϊκά κέρδη, ενώ τέλος

θα κινηθεί και με καταγγελία στη ΦΙΦΑ για την καταπάτηση του αυτοδιοίκητου.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου