ΜΠΑΣΚΕΤ

Φέρνουν τα κορίτσια κοντά στο μπάσκετ

φέρνουν-τα-κορίτσια-κοντά-στο-μπάσκετ-288514

Τον χώρο της γυναικείας καλαθοσφαίρισης είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν χθες κορίτσια από τα 3ο και 6ο Δημοτικά Σχολεία Νέας Ιωνίας Βόλου, που βρέθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο της Ν. Ιωνίας, συμμετέχοντας στο πιλοτικό πρόγραμμα μύησης στο μπάσκετ, το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία ΕΟΚ και FIBA, με τη συμμετοχή της ΕΣΚΑΘ.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Προτεραιότητα του προγράμματος και βασική του επιδίωξη είναι η μύηση των μικρών μαθητριών στα μυστικά της καλαθοσφαίρισης σε πρώτο επίπεδο, ώστε να έρθουν κοντά στον χώρο, στον αθλητισμό και στην υγιεινή ζωή συνολικότερα.

Αρωγοί στην προσπάθεια ήταν, πέραν των ομοσπονδιακών, τεχνικών και των αναπτυξιακών υπεύθυνων για το γυναικείο μπάσκετ, που βρέθηκαν στον Βόλο και σήμερα ταξιδεύουν στη Λάρισα, για τη συνέχιση του προγράμματος και Βολιώτες προπονητές που πρόσφεραν χρήσιμες συμβουλές στα κορίτσια, μαθαίνοντας τους τεχνικές και κόλπα του αθλήματος, μέσα από το παιχνίδι.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, η Ευγενία Φραγκούλη, μέλος του ΔΣ της ΕΣΚΑΘ, έφορος για το γυναικείο μπάσκετ στη Θεσσαλία και μέλος των επιτροπών πρωταθλημάτων γυναικών στην ΕΟΚ, σημείωσε: «Γίνεται ένα πρόγραμμα μπάσκετ για κορίτσια στα σχολεία, από τη FΙΒΑ, το «Her World, her rules». Έχουμε μαζί με την Ομοσπονδία και την ΕΣΚΑΘ, που συνδιοργανώνουν το πρόγραμμα, κορίτσια δύο δημοτικών σχολείων του Βόλου, ενώ θα επισκεφτούμε και τη Λάρισα. Έχουν έρθει ομοσπονδιακοί προπονητές, καθώς και ο κ. Μασλαρινός, προπονητής της εθνικής ομάδας μπάσκετ των γυναικών, αλλά και ο κ. Μπακογιώργος, υπεύθυνος του αναπτυξιακού των γυναικών ανά την Ελλάδα.

Εχουμε χορηγούς από τον Βόλο, έχουμε όλη τη φροντίδα για τα παιδιά, αναψυκτικά από την ΕΨΑ, νερά από τη ΘΕΟΝΗ, προπονητές από τον Βόλο που βοηθούν και γίνονται αυτές οι προπονήσεις που θα επαναληφθούν σε τακτά χρονικά διαστήματα με τα ίδια παιδιά και τα ίδια σχολεία, προκειμένου να έρθουν περισσότερα παιδιά στο μπάσκετ, που θα αγαπήσουν τον αθλητισμό.

Τα 3ο και το 6ο Δημοτικά Σχολεία Ν. Ιωνίας βρέθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο της Ν. Ιωνίας και επελέγησαν λόγω της εγγύτητας στην οποία βρίσκεται ο χώρος, καθώς δεν υπάρχουν μεγάλες διαδρομές, προκειμένου τα παιδιά να έρθουν με ασφάλεια στο γήπεδο. Προς τιμήν του, το ΚΤΕΛ μετέφερε τα παιδιά από το 3ο Δημοτικό που είναι μακριά και τα έφερε με ασφάλεια».

Από την πλευρά του, ο Αριστείδης Ζώης μέλος της κεντρικής επιτροπής της FIBA, μέλος της ΕΟΚ και της ΕΣΚΑΘ εξήγησε τη φιλοσοφία του προγράμματος, δηλώνοντας αισιόδοξος για την εφαρμογή του και τα επόμενα χρόνια:

«Το πρόγραμμα ξεκίνησε σε συνεργασία με τη FIBA που χρηματοδοτεί ένα μέρος του. Δεν περιμένουμε τα παιδιά να έρθουν στα σωματεία, απλώς πηγαίνουν οι άνθρωποι του μπάσκετ στα σχολεία -γι’ αυτό και τα παιδιά είναι μικρής ηλικίας- προκειμένου να μυηθούν στο αθλητισμό πρωτίστως, που έχει σαφή σχέση με την υγεία και την ευεξία, να πάρουν όλη τη χαρά του αθλητισμού και του παιχνιδιού και σαφώς, να γνωρίσουν το μπάσκετ, που είναι από τα πιο συναρπαστικά, πλήρη και διασκεδαστικά παιχνίδια.

Προσωπικά, ήμουν από τους ανθρώπους που προωθήσαμε αυτό το πρόγραμμα σε διεθνές επίπεδο, ακολουθώντας τη νέα φιλοσοφία που προωθεί η ΕΟΚ αλλά και η FIBA. Αυτό το πρόγραμμα γίνεται σε πολλές χώρες, απλώς επειδή η κάθε χώρα το εφαρμόζει με το δικό της τρόπο, πιστεύω πώς αυτό που γίνεται στην Ελλάδα είναι πρωτοποριακό.

Η απόδειξη είναι ότι στις πόλεις που πήγαμε υπήρξε τεράστιο ενδιαφέρον και από τους φορείς και από τα ίδια στα σχολεία και ήδη έχουμε πολλές αιτήσεις να διευρύνουμε το πρόγραμμα, που φέτος πραγματοποιείται σε πιλοτική βάση. Οι Ενώσεις, αλλά και η ίδια η ΕΣΚΑΘ όχι μόνο να το επαναλάβουμε με χρήματα της FIBA, αλλά και με δικούς μας πόρους, να πάμε σε όσο το δυνατόν περισσότερα σχολεία και πόλεις. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό το πρόγραμμα, παίρνουμε ουσιαστικά τα κορίτσια της τάξης και τα μυούμε στον αθλητισμό και στο μπάσκετ».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου