ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Ηττα με θετικά συμπεράσματα

ηττα-με-θετικά-συμπεράσματα-420792
Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ
Την ήττα με 0-1 κόντρα στη Βέροια γνώρισε χθες η Νίκη Βόλου σε ακόμη ένα φιλικό παιχνίδι των κυανόλευκων στο Παντελής Μαγουλάς. Η Νίκη μπορεί να γνώρισε την ήττα κρατάει όμως τα θετικά στοιχεία του παιχνιδιού και κοιτάζει μπροστά. Ντεμπούτο με τα κυανόλευκα πραγματοποίησε ο Αναστασίου, ο οποίος όμως αποχώρησε ως τραυματίας.
Ο χθεσινός αγώνας κόντρα στη Βέροια αποτέλεσε ακόμη ένα δυνατό τεστ για την ομάδα του Αλέξη Αλεξίου η οποία παρά την ήττα με 0-1 κρατάει τα θετικά στοιχεία και συνεχίζει την φετινή της προσπάθεια για τη δημιουργία μιας ανταγωνιστικής ομάδας ικανής να πρωταγωνιστήσει.
Ο 48χρονος τεχνικός ξεκίνησε το παιχνίδι παρατάσσοντας την ίδια ενδεκάδα με τα φιλικά κόντρα σε Πύρασο, Οικονόμο Τσαριτσάνης και Πιερικό και αποτελούνταν από τους Βούρα κάτω από τα δοκάρια και σε σχήμα 4-4-2 τον Στουρνάρα ως δεξί μπακ και στα αριστερά τον Κοντοχρήστο, ενώ ως στόπερ αγωνίστηκαν οι Μκρτσιάν και Λαμπρόπουλος. Στη μεσαία γραμμή οι Ριζογιάννης και Πετράς είχαν τον ρόλο των αμυντικών μέσων και στα δεξιά κινούνταν ο Στεργίδης και ο Κυπτίου στα αριστερά με τους Λουκίνα και Πουλάκο να είναι το επιθετικό δίδυμο. Η Νίκη είχε στο πλευρό της σε ακόμη ένα εντός έδρας φιλικό παιχνίδι την παρουσία 1.000 περίπου φίλων της που δημιούργησαν όμορφη ατμόσφαιρα.
Οι γηπεδούχοι δεν ήταν το ίδιο ανταγωνιστικοί στο πρώτο μέρος όσο παρουσιάστηκαν στην επανάληψη κόντρα στην ομάδα της Ημαθίας η οποία δημιούργησε αρκετές και επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την εστία του Βούρα με αποκορύφωμα το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης στο 36ο λεπτό από τον Μπαργκάν.
Η πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού σημειώθηκε στο 7ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Μπαργκάν να σουτάρει από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής και την μπάλα να περνά λίγο πάνω από την εστία του Βούρα.
Λίγο πριν από την συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου ο Λανγκλέ βρήκε τον Φαρινόλα για τη Βέροια και μετά από δυνατό σουτ που επιχείρησε η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι.
Πολύ μεγάλη ευκαιρία χάθηκε για τη Βέροια στο 18ο λεπτό, όταν ο Μπαργκάν που βρέθηκε μέσα στην περιοχή της Νίκης σούταρε με το αριστερό για να στείλει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Βούρα.
Ο επιθετικός μονόλογος της Βέροιας συνεχίστηκε και στο 32ο λεπτό με τον Φαρινόλα να βγαίνει απέναντι από τον Βούρα και να πλασάρει με τον τερματοφύλακα της Νίκης να απομακρύνει εντυπωσιακά με τα πόδια.
Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν τελικά να προηγηθούν στο 36ο λεπτό της αναμέτρησης έχοντας ως σκόρερ τον Μπαργκάν ο οποίος με σουτ από το ύψος της περιοχής και τη μπάλα να βρίσκει αρχικά το δοκάρι έκανε το 0-1.
Στην επανάληψη ο Αλέξης Αλεξίου προχώρησε σε διορθωτικές κινήσεις και έτσι στον αγώνα πέρασε τον Μπουσινάκη αντί του Στεργίδη, τον Αναστασίου στη θέση του Πουλάκου, και τον Παπατζίκο αντί του Πετρά. Ο Παπατζίκος αγωνίστηκε στη θέση του στόπερ πλάι στον Μκρτσιάν και ο Λαμπρόπουλος πέρασε στο κέντρο αγωνιζόμενος δίπλα στο Ριζογιάννη.
Η Νίκη προσπάθησε να ισορροπήσει το παιχνίδι και να φθάσει απειλητικά απέναντι από την εστία της Βέροιας όταν στο 52ο λεπτό ο Κυπτίου έγινε αποδέκτης της μπάλας έπειτα από προσπάθεια του Αναστασίου για κεφαλιά. Ο αριστεροπόδαρος μέσος της Νίκης απείλησε με σουτ το οποίο πέρασε άουτ κερδίζοντας το χειροκρότημα της εξέδρας.
Η Νίκη συνέχισε να ανεβαίνει στην επανάληψη και έφθασε και πάλι κοντά στην ισοφάριση με κεφαλιά του Παπατζίκου ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Στουρνάρα στο 57ο λεπτό.
Μάλιστα ένα λεπτό αργότερα ο Αναστασίου σέντραρε από τα δεξιά αλλά ο Κυπτίου δεν μπόρεσε να σκοράρει με πλασέ με την μπάλα να περνά λίγο δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι.
Η Βέροια το μόνο που είχε να επιδείξει στην επανάληψη ήταν ένα σουτ του Ολαϊτάν στο 74ο λεπτό το οποίο όμως χτύπησε αρχικά το οριζόντιο και στη συνέχεια το δεξί κάθετο δοκάρι της κυανόλευκης εστίας.
Δύο λεπτά μετά για λογαριασμό της Νίκης ο Λαμπρόπουλος έπιασε δυνατό σουτ μετά από πάσα του Ριζογιάννη αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
Ο αγώνας έκλεισε με ακόμη δύο σημαντικές ευκαιρίες για την ομάδα της Νίκης και οι οποίες σημειώθηκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο. Στην πρώτη από αυτές ο Κυπτίου εκτέλεσε φάουλ στο 81ο λεπτό και η μπάλα βρήκε την εξωτερική πλευρά των διχτύων, ενώ η δεύτερη σημειώθηκε δύο λεπτά αργότερα με τον Κυπτίου να αφήνει την μπάλα για τον Λαμπρόπουλο ο οποίος με συρτό σουτ ανάγκασε τον πρώην τερματοφύλακα της Νίκης Γιώργο Καντιμοίρη που είχε περάσει ως αλλαγή να μπλοκάρει με δυσκολία.
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Βούρας, Στουρνάρας (67’ Παραλίκης), Μκρτσιαν, Λαμπρόπουλος, Κοντοχρήστος, Ριζογιάννης, Πετράς (46’ Παπατζίκος), Στεργίδης (46’ Μπουσινάκης), Κυπτίου, Λουκίνας, Πουλάκος (46’ Αναστασίου, 76’ λ.τρ. Πεχλιβανόπουλος).
ΒΕΡΟΙΑ: Κοταρίδης (62’ Καντιμοίρης), Γεωργιάδης (62’ Αμαραντίδης), Καππίας (62’ Τζημογιάννης), Μπάρμπας, Λανγκλέ (88’ Σιμηχανίδης), Καλτσάς (62’ Σκαθαρούδης), Βεργώνης (46’ Σιλιγαρδάκης), Καλογέρης (62’ Καλαϊτζίδης), Τάντιτς (59’ Ολαϊτάν), Μπαργκάν (62’ Λαναρής), Φαρινόλα (62’ Οικονόμου).
Οι προπονητές δήλωσαν
Ικανοποιημένος με την απόδοση της ομάδας του έδειξε ο προπονητής της Βέροιας Δημήτρης Καλαϊτζίδης ενώ από την άλλη ο Αλέξης Αλεξίου στάθηκε στο ποδόσφαιρο που έπαιξαν οι φιλοξενούμενοι τονίζοντας πως και ο ίδιος θα επιθυμούσε από την ομάδα του να έχει ανάλογη εικόνα. Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Καλαϊτζίδη: «Σε δύο εβδομάδες ξεκινάει το πρωτάθλημα και νομίζω πως ήταν ένα παιχνίδι κόντρα σε μία ανταγωνιστική ομάδα που πιστεύω θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα της. Εμείς τα στοιχεία που συλλέξαμε είναι θετικά στο μεγαλύτερο βαθμό. Εκτιμώ σε πολλούς τομείς είμαστε πολύ κοντά στο προσδοκώμενο για εμάς αγωνιστικό πρόσωπο. Βεβαίως και χρειαζόμαστε δουλειά αλλά θεωρώ πως είμαστε σε ένα πολύ καλό δρόμο για να είμαστε μία ομάδα που θα διεκδικήσουμε τον υψηλότερο στόχο που έχουμε να διεκδικήσουμε και είναι το πρωτάθλημα. Επιθυμώ η Νίκη Βόλου και ο συνάδελφος κ. Αλεξίου να έχουν το καλύτερο για αυτούς αποτέλεσμα, προσδοκώ και εκτιμώ να είναι η άνοδος στην επόμενη κατηγορία.
Για τη Νίκη Βόλου ο Αλέξης Αλέξιου πρόσθεσε: «Η Βέροια όπως είδατε είναι μία ομάδα δουλεμένη σε υψηλό επίπεδο. Παίζει καλό ποδόσφαιρο. Το ίδιο προσπαθώ και εγώ να δημιουργήσω στη Νίκη Βόλου και να παίξει ποδόσφαιρο. Νομίζω για εμάς ήταν ένα τεστ πάρα πολύ καλό και βγάλαμε πολλά χρήσιμα συμπεράσματα. Τα παιδιά προσπαθήσανε και νομίζω ότι έχουμε το χρόνο να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε και εμείς μια ανταγωνιστική ομάδα. Όπως έπαιξε η Βέροια μου άρεσε και θέλω και εγώ τέτοιο ποδόσφαιρο να παίζουμε. Θα προσπαθήσουμε όμως και έχουμε το χρόνο. Είμαστε καινούργια ομάδα και πιστεύω έχουμε και εμείς τις προδιαγραφές να γίνουμε μία ομάδα που θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου