ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αρχίζει ο προβληματισμός στον Ολυμπιακό

αρχίζει-ο-προβληματισμός-στον-ολυμπι-421212

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Μετά την ανησυχία, την αβεβαιότητα, τα σκαμπανεβάσματα και την πίκρα έρχεται τώρα και η ώρα του προβληματισμού για τον κόσμο αλλά και στη διοίκηση του Ολυμπιακού, αφού οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν ανοικτά πλέον ότι πολιτεία, Σούπερ Λίγκα και ΕΠΟ δείχνουν καθαρά πως δεν θέλουν την ομάδα στα μεγάλα σαλόνια.

Το χειρότερο πάντως για τον Ολυμπιακό ήρθε από την ΕΠΟ, που χωρίς να υπάρχει επίσημη απόφαση υποβιβασμού η ΕΠΟ πήρε απόφαση πως είναι ελεύθεροι να συνεχίσουν την καριέρα τους σε όποια ομάδα επιθυμούν οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Βόλου και γενικότερα οι παίκτες όσων ομάδων υποβιβάστηκαν σε ερασιτεχνικά πρωταθλήματα μετά από τις αποφάσεις της ΕΕΑ. Η ΕΠΟ έδειξε πλέον πως θεωρεί ότι ομάδα χωρίς πιστοποιητικό δεν συμμετέχει στα επαγγελματικά πρωταθλήματα.

Και σαν να μην έφθανε αυτό κάποιες ομάδες ανακοίνωσαν επίσημα την απόκτηση παικτών που ανήκαν στον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός που εν Ελλάδι φαίνεται να έχει απέναντί του τόσο την πολιτεία, όσο και την ΕΠΟ και τη Σούπερ Λίγκα, προσπαθεί να βρει το δίκιο του και εκτός Ελλάδας.

Όμως έτσι όπως εξελίσσονται οι κόντρες ο Ολυμπιακός ενδέχεται να μη δηλώσει συμμετοχή ούτε στη Δ’ Εθνική και να διεκδικήσει μέχρι τέλους δικαστικά τη συμμετοχή του στη Σούπερ Λιγκ ή στη Β’ Εθνική και ο προβληματισμός είναι πως μπορεί η ομάδα να μην είναι καν στον ποδοσφαιρικό χάρτη τη νέα περίοδο…

Μάλιστα χθες ήρθε και η δήλωση του προέδρου της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ Παναγιώτη Μποτσιβάλη που ανέφερε πως ενδέχεται να μη δηλώσουν καν συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Δ Εθνικής από τη στιγμή που συνεχίζεται ο δικαστικός αγώνας.

«Τη Δευτέρα θα πάμε στην UEFA, μετά έχουμε το CAS. Ο Ολυμπιακός Βόλου δεν πρόκειται να δηλώσει συμμετοχή στη Δ Εθνική..», είπε στον «ΣΠΟΡ FM Μαγνησίας» ο Παναγιώτης Μποτσιβάλης και πρόσθεσε: «Θα συνεχίσουμε τον δικό μας αγώνα και ας είναι άνισος. Δεν μας ενδιαφέρει τι προσωπικά μπορεί να έχει ο Αχιλλέας Μπέος με τη δικαιοσύνη. Ας πολεμήσει και αν έχει δίκιο να το βρει».

Αναφερόμενος, εξάλλου, στο γεγονός ότι η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν έχει ανακοινώσει ακόμη το σκεπτικό βάσει του οποίου δεν δέχθηκε να επανεξετάσει το φάκελο του Ολυμπιακού Βόλου, είπε: «Ξέρουν ότι παρανομούν, για αυτό δεν βγάζουν το σκεπτικό. Οι εχθροί μας είναι δύο. Η Superleague μαζί με το κράτος. Θέλουν να πληρώσουν τη νύφη δύο ομάδες. Κάθε ημέρα βγαίνουν κατηγορίες και για άλλες ομάδες. Να μας πουν ποια κάθαρση θέλουν να κάνουν».

Τα ανοικτά μέτωπα του Ολυμπιακού πάντως είναι πολλά και μπορεί πολλά από αυτά να μην δείχνουν το δρόμο για αγωνιστική δικαίωση και να βρεθεί η ομάδα εκεί που αγωνιστικά αξίζει και δικαιούται, αλλά σίγουρα μπορεί να οδηγήσουν σε ηθική αλλά και οικονομική δικαίωση…

Πάντως ο κόσμος έχει τον δικό του προβληματισμό και υπάρχει μεγάλη μερίδα φιλάθλων που δεν δέχεται να μυν υπάρξει καν ο Ολυμπιακός Βόλου στον ποδοσφαιρικό χάρτη!

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου