ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κόντρα σε όλους ο Ολυμπιακός!

κόντρα-σε-όλους-ο-ολυμπιακός-421350

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ανοικτή κόντρα με όλους έχει πλέον ο Ολυμπιακός Βόλου, που μπορεί να μην γνωρίζει τι κατηγορία παίζει… μπορεί για κάποιους να μην είναι καν στον ποδοσφαιρικό χάρτη τη νέα περίοδο… μπορεί λίγοι αισιόδοξοι να ονειρεύονται πως η Σούπερ Λίγκα είναι η κατηγορία του…μπορεί κάποιοι να περιμένουν δικαίωση από το εξωτερικό… αλλά το μόνο σίγουρο πλέον είναι πως η «ομάδα – όνειρο» της προηγουμένης χρονιάς, η ομάδα την οποία προσκύνησαν οι λεγόμενοι μεγάλοι, η ομάδα που πήρε μεγάλο κομμάτι από την «πίτα» αυτών… η ομάδα που έπαιξε 4 ευρωπαϊκά ματς και ήταν αήττητη το καλοκαίρι στην Ευρώπη… δεν υπάρχει πια αγωνιστικά, αλλά δικαστικά στρέφεται κατά πάντων!

Τα ανοικτά μέτωπα του Ολυμπιακού σήμερα είναι πολλά και μπορεί πολλά από αυτά να μην δείχνουν το δρόμο για αγωνιστική δικαίωση και να βρεθεί η ομάδα εκεί που αγωνιστικά αξίζει και δικαιούται, αλλά σίγουρα μπορεί να οδηγήσουν σε ηθική αλλά και οικονομική δικαίωση…

Ο Ολυμπιακός που εν Ελλάδι φαίνεται να έχει απέναντί του τόσο την πολιτεία, όσο και την ΕΠΟ και τη Σούπερ Λίγκα, προσπαθεί να βρει το δίκιο του και εκτός Ελλάδας.

Προχθές μάλιστα μεταξύ όσων είπε ενώπιον της Επιτροπής ο νομικός του Ολυμπιακού, Θανάσης Χαρμάνης, ανέφερε ότι την προσεχή Δευτέρα η ΟΥΕΦΑ θα επανεξετάσει την ποινή αποκλεισμού του από την Ευρώπη. “Η ΟΥΕΦΑ μάς έστειλε κλήση για την έφεση που είχαμε κάνει κατά του αποκλεισμού μας από την Ευρώπη. Όλη η υπόθεση επανεξετάζεται την προσεχή Δευτέρα και απόφαση θα βγει αυθημερόν. Το επανεξετάζει τώρα διότι δεν είχε λάβει το σκεπτικό της απόφασης σας να μας αφαιρεθούν βαθμοί. Επίσης, στις 20 Οκτωβρίου εκδικάζεται στο Διοικητικό Εφετείο η αίτηση ακύρωσης που έχουμε υποβάλει κατά της απόφασης της ΕΕΑ» ανέφερε ο Βολιώτης έγκριτος νομικός που παράλληλα, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι λίγο νωρίτερα, η ΕΠΟ είχε ανακοινώσει πως παρατείνεται η μεταγραφική περίοδος για τους παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου και όχι μόνο.

Κόντρα όμως εκτός από την ΕΠΟ υπάρχει και με την Σούπερ Λίγκα, καθώς την Τετάρτη στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, όπου συζητιόταν η προσφυγή του Ολυμπιακού Βόλου κατά της απόφασής της να μην ορίζει τα παιχνίδια του, ο νομικός εκπρόσωπός της ανέφερε: «Ο συνεταιρισμός έχει διαγράψει τον Ολυμπιακό από μέλος του», ενώ στο σημείο εκείνο, υπήρξε βολιώτικη αντίδραση: «Δεν μας είπατε τίποτα τέτοιο στο προηγούμενο Δ.Σ. της Λίγκας. Πώς μας διαγράφετε; Αφού συμμετείχαμε κανονικά και απλώς δεν ψηφίσαμε».

Όμως ο νομικός σύμβουλος της Σούπερ Λίγκας, Γιάννης Οικονομάκης, εξήγησε και τους λόγους για τους οποίους οι αποφάσεις της ΕΕΑ είναι απολύτως δεσμευτικές για τον συνεταιρισμό.

«Η Σούπερ Λίγκα τηρεί ουδέτερη στάση στις δικαστικές διαμάχες του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας. Σύμφωνα με το καταστατικό μας, για να είσαι μέλος του συνεταιρισμού πρέπει να έχεις πιστοποιητικό από την ΕΕΑ. Δεν υπάρχει κανένας κανονισμός της ΕΠΟ ή κάποιο καταστατικό που να μην αναγνωρίζει τις αποφάσεις της ΕΕΑ. Αντιθέτως, η ΕΠΟ ενέκρινε το καταστατικό μας και φυσικά το άρθρο που αναφέρεται στην ΕΕΑ. Εξάλλου ο Ολυμπιακός Βόλου έχει διαγραφεί από μέλος του συνεταιρισμού αυτοδικαίως με απόφαση του Δ.Σ. της Λίγκας».

Πάντως επίσημα η Σούπερ Λίγκα θα αποφασίσει την Τρίτη (4/10).Τότε -και συγκεκριμένα στις 16:00- θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της Super League με ένα από τα τέσσερα θέματα της ημερήσιας διάταξης να είναι η «Διαγραφή μελών και αντικατάσταση αυτών».

«Ο Ολυμπιακός Βόλου δεν έχει υποβιβαστεί από κανένα αθλητικό όργανο και ανήκει στη Σούπερ Λίγκα» ήταν και η θέση του βολιώτικου νομικού επιτελείου.

Η Επιτροπή Εφέσεων έδωσε ως γνωστόν τελικά προθεσμία για κατάθεση υπομνημάτων μέχρι την προσεχή Τρίτη το μεσημέρι, ενώ πλέον οι άνθρωποι του Ολυμπιακού Βόλου προτίθενται να αποστείλουν ερώτημα προς την ΕΠΟ, για το «αν έχει εκχωρηθεί μέρος του αυτοδιοίκητου», θεωρώντας πως όποια και να είναι η απάντηση της ομοσπονδίας θα είναι σημαντική για να τη χρησιμοποιήσουν στον δικαστικό τους αγώνα ή στην προσφυγή τους στη ΦΙΦΑ.

Το χειρότερο πάντως για τον Ολυμπιακό ήρθε προχθές από την ΕΠΟ, που χωρίς να υπάρχει επίσημη απόφαση υποβιβασμού η ΕΠΟ πήρε απόφαση πως είναι ελεύθεροι να συνεχίσουν την καριέρα τους σε όποια ομάδα επιθυμούν οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Βόλου και γενικότερα οι παίκτες όσων ομάδων υποβιβάστηκαν σε ερασιτεχνικά πρωταθλήματα μετά από τις αποφάσεις της ΕΕΑ. Η ΕΠΟ έδειξε πλέον πως θεωρεί ότι ομάδα χωρίς πιστοποιητικό δεν συμμετέχει στα επαγγελματικά πρωταθλήματα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου