ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εχει μάθει να περιμένει

εχει-μάθει-να-περιμένει-421475

Εχει μάθει να μάχεται αλλά και να περιμένει ο Ολυμπιακός Βόλου, που αρχικά περιμένει να εκδοθεί η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ στην προσφυγή που έχει καταθέσει κατά της απόφασης της Super League να μην ορίσει τον αγώνα με τον Άρη για την 4η αγωνιστική.

Το νομικό επιτελείο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου κατέθεσε χθες υπομνήματα στην ΕΠΟ, η οποία οφείλει να τα μελετήσει. Όπως ενημερώθηκαν οι άνθρωποι της ομάδας, η απόφαση αναμένεται να βγει την Πέμπτη μια και σήμερα έχει κηρυχθεί απεργία.

Έτσι από αναβολή σε αναβολή πηγαίνουν πολλές από τις υποθέσεις του Ολυμπιακού Βόλου, που ψάχνει το δίκιο του σε Ελλάδα και Ευρώπη…

Από την Ευρώπη και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ο Ολυμπιακός πήρε παράταση και μέχρι σήμερα πρέπει να παρουσιάσει τα στοιχεία σχετικά με το αν τηρείται το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, ενώ ως γνωστόν η Σούπερ Λίγκα μετέθεσε το κρίσιμο συμβούλιό της με ένα από τα τέσσερα θέματα της ημερήσιας διάταξης να είναι η «Διαγραφή μελών και αντικατάσταση αυτών» και τη βολιώτικη ομάδα να παραμένει ακόμη ομάδα Σούπερ Λίγκα…

Η ΟΥΕΦΑ κι ενώ εκκρεμοδικεί η προσφυγή του Ολυμπιακού Βόλου στο CAS, ανέφερε ότι διενεργείται άμεσα έλεγχος από τις αρμόδιες υπηρεσίες, όσον αφορά στην τήρηση του αυτοδιοίκητου στην περίπτωση του Ολυμπιακό Βόλου.

Στο μεταξύ σαφές μήνυμα στην ΕΠΟ έδωσε ο νομικός του Ολυμπιακού Θανάσης Χαρμάνης, σε δηλώσεις του στον Sport Fm.

Ο επικεφαλής του νομικού επιτελείου του Ολυμπιακού δήλωσε μεταξύ άλλων:

"Το ταξίδι στη Γενεύη ήταν επικοδομητικό. Καμία ενημέρωση δεν υπήρξε στην ΟΥΕΦΑ από την ΕΠΟ για την υπόθεσή μας. Ο γραμματέας της ΟΥΕΦΑ που μας δέχτηκε, όταν έμαθε πως ο Ολυμπιακός δεν παίζει σε καμία κατηγορία, κατάλαβε πως τα υπουργεία αποφασίζουν πού θα αγωνιστούμε και όχι η Ομοσπονδία.

Ο Ολυμπιακός στην Ελλάδα δεν έχει πολλές ελπίδες για να ξαναβρεί το δίκιο του. Αλλά εκεί που οι νόμοι εφαρμόζονται έχουμε καλές πιθανότητες.

Έχουμε σοβαρότερα θέματα να ασχοληθούμε από το να σχολιάσω τα λεγόμενα του Κούγια.

Τα μηνύματα τα πήραμε από την Γενεύη και την Ζυρίχη. Εκεί πλέον θα ρίξουμε το βάρος μας. Τώρα αρχίζει το ευρωπαϊκό παιχνίδι του Ολυμπιακού.

Δεν είμαστε υπεύθυνοι για ο,τιδήποτε θα συμβεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Ολυμπιακός Βόλου νίπτει τας χείρας του.

Αν η ΕΠΟ θέλει με μια δικαστική απόφαση να μας εποικοδομήσει το καλύτερο επιχείρημα που θα καταθέσουμε στο CAS ας το κάνει".

Ακόμη και ο Αλέκος Βούλγαρης μιλώντας στον Sport-Fm Βόλου ανέφερε πως η UEFA δεν γνώριζε πού αγωνιζόμαστε μέχρι σήμερα

Ο Α. Βούλγαρης δήλωσε: Ενημερώσαμε τους αξιωματούχους της ΟΥΕΦΑ για το ιστορικό της περιπέτειας της ομάδας. Δεν γνώριζαν πως ο Ολυμπιακός Βόλου δεν παίζει σε κανένα πρωτάθλημα μέχρι σήμερα που τους ενημερώσαμε. Το έγγραφο που έστειλαν στον κύριο Μητσικό περιγράφει πως η υπόθεση χρήζει την πλήρη προσοχή της ΟΥΕΦΑ και καλεί τον κύριο Μητσικό μέχρι αύριο να καταθέσει οποιοδήποτε έγγραφο διαθέτει και αποδεικνύει την παρέμβαση της Πολιτείας στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Το έγγραφο κοινοποιήθηκε σήμερα στην ΕΠΟ και ασφαλώς πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπόψην τους.

Μπορούμε να δικαιωθούμε εκτός Ελλάδας αν δεν βρούμε το δίκιο μας. Έχουμε και το CAS.

Προϋπόθεση των προσπαθειών μας είναι να αποδείξουμε πως το νέο Δ.Σ. δεν έχει καμία εξάρτηση από τον Αχιλλέα Μπέο. Δεν μπορεί ο κύριος Μπέος να βγαίνει σε συνεντεύξεις και να κάνει δηλώσεις για τον Ολυμπιακό. Σε καμία περίπτωση δεν θα αποδεχτούμε πως το νέο Δ.Σ. είναι ουρά του Μπέου.

Ο Ολυμπιακός έχει γυρίσει σελίδα. Τον αγαπώ τον Ολυμπιακό, αλλά πάνω από όλα είναι η αξιοπρέπειά μας.

Δεν θα υπάρξει κανένα αποτέλεσμα στις προσπάθειές μας αν ο Μπέος με δηλώσεις του επιβεβαιώνει έμμεσα πως συνεχίζει να υπάρχει έστω η παραμικρή εξάρτηση με τον Ολυμπιακό.

Το ζήτημα της συμμετοχής μας στην Δ’ Εθνική είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα το οποίο θα αποφασίσει το Δ.Σ. πέρα από τις δηλώσεις του προέδρου. Έχουμε ακόμα όπλα στην φαρέτρα μας. Στελέχη της ΕΠΟ συνεχίζουν να λένε πως είναι θέμα πολιτικό. Αν δεν πίστευα πως μπορεί να υπάρξει ολική ανατροπή της τελευταίας στιγμής δεν θα αγωνιζόμουν.

Ο κύριος Αχιλλέας Μπέος θα πρέπει να το καταλάβει και να μη δυναμιτίζει την προσπάθειά μας.

 

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου