ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Τζάμπολ»… με ερωτηματικά!

τζάμπολ-με-ερωτηματικά-421663

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Πρεμιέρα στο πρωτάθλημα μπάσκετ Β΄ Εθνικής έχει σήμερα η Νίκη Βόλου που ανέβηκε φέτος στην Κατηγορία και θα έχει πρώτο αντίπαλο τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης που έπεσε αρκετές κατηγορίες… και είναι ερωτηματικό το πώς θα παρουσιαστεί.

Μάλιστα ενώ το πρώτο «τζάμπολ» της Β’ Εθνικής έχει οριστεί για σήμερα στις 5 μ.μ. στο Ιβανώφειο, κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα τι ομάδα θα είναι αυτή που θα αντιμετωπίσει η Νίκη, αφού ο Ηρακλής αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα και υπάρχει περίπτωση ακόμη και να μην κατέβει στον αγώνα (ή να κατεβεί με εφηβική ομάδα), αλλά η ΕΟΚ όρισε τους διαιτητές που είναι οι Θωμόπουλος και Τσιαμπλή με κομισάριο τον Δροσόπουλο.

Οι Θεσσαλονικείς κινούνται εδώ και καιρό για να συγχωνευτούν με τον Πανελλήνιο και να μείνουν έτσι στην Α1 Κατηγορία. Ωστόσο φαίνεται πως δεν πρόλαβαν να αλλάξουν το όνομα της ομάδας, η οποία φέτος θα αγωνιστεί στην Α1 ως Πανελλήνιος αλλά με έδρα το Ιβανώφειο.

Η τελευταία πληροφόρηση πάντως που είχε η Νίκη από τη Θεσσαλονίκη ανέφερε ότι οι παράγοντες του Ηρακλή σκέφτονται να διατηρήσουν την ομάδα στη Β’ Εθνική μπάσκετ, ώστε να μην εξαφανιστεί ο σύλλογος σε περίπτωση που «ναυαγήσει» η συγχώνευση με τον Πανελλήνιο. Έτσι για σήμερα το σενάριο είναι να «κατεβάσουν» την εφηβική ομάδα, αποφεύγοντας ενδεχόμενη τιμωρία και υποβιβασμό στη Γ’ κατηγορία.

Η Νίκη από την πλευρά της είναι έτοιμη και θέλει να εκμεταλλευθεί τα προβλήματα του Ηρακλή και να ξεκινήσει θετικά με στόχο την παραμονή στη Β’ Εθνική.

Με προπονητή Γιώργο Ζαφειρούδη η Νίκη ενισχύθηκε με το Μιχάλη Φρουσκλιά, τον Μιχάλη Πολίτη και με την επιστροφή του Παναγιώτη Παπούλια, ενώ διατήρησε και τον περσινό κορμό με τους Χρήστο Ζαρογιάννη, Παναγιώτη Τσώλη, Γρηγόρη Μυστηλιάδη, Σάκη Κουτίνα, Ναούμ Θυμνιό, Αντώνη Χρηστομάνο, Λευτέρη Στάμο, Μανώλη Αναγνωστόπουλο, Αντώνη Σαμαρά, ενώ ενίσχυση θα υπάρχει και εκ των έσω με κάποιους νεαρούς καλαθοσφαιριστές από τα εφηβικά τμήματα της Νίκης.

Πάντως στην σημερινή πρεμιέρα στην Θεσσαλονίκη για το πρωτάθλημα μπάσκετ της Β’ Εθνικής.

η Νίκη Βόλου έχει κι αυτή αρκετά προβλήματα αλλά αγωνιστικά… Ο Θανάσης Κουτίνας έχει θλάση στο δάχτυλο του χεριού και προβλέπεται πως θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για δύο εβδομάδες ακόμα. Επίσης, ο Παναγιώτης Παπούλιας υπέστη διάστρεμμα και θα απουσιάσει για μία εβδομάδα, ενώ ο Γρηγόρης Μυστηλιάδης παρουσιάστηκε για να υπηρετήσει την στρατιωτική του θητεία.

Έτσι ο τεχνικός της βολιώτικης ομάδας Γιώργος Ζαφειρούδης έχει να αντιμετωπίσει αρκετές απουσίες στο ματς -ίσως- με τους εφήβους του Ηρακλή στην Θεσσαλονίκη και θα στηριχθεί

στους Τσώλη, Σαμαρά, Πολίτη, Αναγνωστόπουλο, Ζαρογιάννη, Στάμο, Θυμνιο, Φρουσκλιά, και Χριστομάνο.

Μετά το πρώτο ματς στο Ιβανώφειο η Νίκη στη 2η αγωνιστική θα παίξει στο Βόλο με τον Αίαντα Ευόσμου…

Οι υπόλοιποι αγώνες της σημερινής πρώτης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα μπάσκετ Β΄ Εθνικής είναι:

ΑΣΕ Δούκα- Αιγάλεω

Νήαρ Ηστ- ΓΑΣ Χαλκηδόνας

ΣΑ Στρατωνίου- ΜΕΝΤ

Διαγόρας Ρ.- Αναγέννηση Φλ.

Αίας Ευόσμου- Ηράκλειο

Αίολος Τρικ.- ΑΣ Κόροιβος

ΚΑ Κοντοπεύκου- Φιλαθλητικός

 

 

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου