ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αναζητεί λύσεις… συνέχειας

αναζητεί-λύσεις-συνέχειας-421686

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Τις λύσεις συνέχειας αναζητεί ο Ολυμπιακός Βόλου, που ενώ μπήκε ο Οκτώβρης επίσημα δεν γνωρίζει σε ποια κατηγορία παίζει, ενώ υπάρχει και το ακραίο ενδεχόμενο να μην είναι καν στον ποδοσφαιρικό χάρτη τη νέα περίοδο…

Το τι μπορεί να περιμένει ο Ολυμπιακός αναφορικά με την Κατηγορία που θα παίζει έχει πάρει ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν τον θέλουν στα επαγγελματικά πρωταθλήματα… αλλά δικαστικά στρέφεται κατά πάντων!

Αύριο ο Ολυμπιακός είναι θέμα στην ΟΥΕΦΑ, την Τρίτη αποφασίζουν γι’ αυτόν η ΕΠΟ μέσω της Επιτροπής Εφέσεων και η Σούπερ Λίγκα στο Δ.Σ., ενώ μετά τα μόνα «όπλα» θα είναι το CAS και η FIFA.

“Η ΟΥΕΦΑ μάς έστειλε κλήση για την έφεση που είχαμε κάνει κατά του αποκλεισμού μας από την Ευρώπη. Όλη η υπόθεση επανεξετάζεται την Δευτέρα 3/10 και απόφαση θα βγει αυθημερόν. Το επανεξετάζει τώρα διότι δεν είχε λάβει το σκεπτικό της απόφασης σας να μας αφαιρεθούν βαθμοί. Επίσης, στις 20 Οκτωβρίου εκδικάζεται στο Διοικητικό Εφετείο η αίτηση ακύρωσης που έχουμε υποβάλει κατά της απόφασης της ΕΕΑ»ανέφερε ο Βολιώτης έγκριτος νομικός του Ολυμπιακού Θανάσης Χαρμάνης.

Την περασμένη Τετάρτη στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ συζητιόταν η προσφυγή του Ολυμπιακού Βόλου κατά της απόφασης της Σούπερ Λίγκα να μην ορίζει τα παιχνίδια του.

Η Επιτροπή Εφέσεων έδωσε ως γνωστόν τελικά προθεσμία για κατάθεση υπομνημάτων μέχρι μεθαύριο Τρίτη, ενώ πλέον οι άνθρωποι του Ολυμπιακού Βόλου προτίθενται να αποστείλουν ερώτημα προς την ΕΠΟ για το «αν έχει εκχωρηθεί μέρος του αυτοδιοίκητου», θεωρώντας πως όποια και να είναι η απάντηση της ομοσπονδίας θα είναι σημαντική για να τη χρησιμοποιήσουν στον δικαστικό τους αγώνα ή στην προσφυγή τους στη ΦΙΦΑ.

Στην συζήτηση στην εφέσεων ο νομικός εκπρόσωπος της Σούπερ Λίγκα Γιάννης Οικονομάκης ανέφερε ότι «ο συνεταιρισμός έχει διαγράψει τον Ολυμπιακό από μέλος του» ενώ θέλησε να εξηγήσει και τους λόγους για τους οποίους οι αποφάσεις της ΕΕΑ είναι απολύτως δεσμευτικές για τον συνεταιρισμό.

«Η Σούπερ Λίγκα τηρεί ουδέτερη στάση στις δικαστικές διαμάχες του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας. Σύμφωνα με το καταστατικό μας, για να είσαι μέλος του συνεταιρισμού πρέπει να έχεις πιστοποιητικό από την ΕΕΑ. Δεν υπάρχει κανένας κανονισμός της ΕΠΟ ή κάποιο καταστατικό που να μην αναγνωρίζει τις αποφάσεις της ΕΕΑ. Αντιθέτως, η ΕΠΟ ενέκρινε το καταστατικό μας και φυσικά το άρθρο που αναφέρεται στην ΕΕΑ. Εξάλλου ο Ολυμπιακός Βόλου έχει διαγραφεί από μέλος του συνεταιρισμού αυτοδικαίως, με απόφαση του Δ.Σ. της Λίγκας».

Πάντως επίσημα η Σούπερ Λίγκα θα αποφασίσει την Τρίτη (4/10).Τότε – και συγκεκριμένα στις 16:00 – θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της Super League με ένα από τα τέσσερα θέματα της ημερήσιας διάταξης να είναι η «Διαγραφή μελών και αντικατάσταση αυτών».

Το χειρότερο πάντως για τον Ολυμπιακό ήρθε την ίδια μέρα από την ΕΠΟ, που χωρίς να υπάρχει επίσημη απόφαση υποβιβασμού πήρε απόφαση πως είναι ελεύθεροι να συνεχίσουν την καριέρα τους σε όποια ομάδα επιθυμούν οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Βόλου και γενικότερα οι παίκτες όσων ομάδων υποβιβάστηκαν σε ερασιτεχνικά πρωταθλήματα… μετά από τις αποφάσεις της ΕΕΑ. Η ΕΠΟ έδειξε πλέον πως θεωρεί ότι ομάδα χωρίς πιστοποιητικό δεν συμμετέχει στα επαγγελματικά πρωταθλήματα.

Μάλιστα ακολούθησαν ανακοινώσεις άλλων ομάδων που απέκτησαν παίκτες από Βόλο.

Τα ανοικτά μέτωπα του Ολυμπιακού σήμερα είναι πολλά και μπορεί πολλά από αυτά να μην δείχνουν το δρόμο για αγωνιστική δικαίωση και να βρεθεί η ομάδα εκεί που αγωνιστικά αξίζει και δικαιούται, αλλά σίγουρα μπορεί να οδηγήσουν σε ηθική αλλά και οικονομική δικαίωση…

Έτσι που εξελίσσονται οι κόντρες ο Ολυμπιακός ενδέχεται να μην δηλώσει συμμετοχή ούτε στη Δ’ Εθνική και να διεκδικήσει μέχρι τέλους δικαστικά την συμμετοχή του στη Σούπερ Λίγκα ή στη Β’ Εθνική και ο προβληματισμός είναι μεγάλος στον φίλαθλο κόσμο. Μάλιστα ήρθε και η προχθεσινή δήλωση του προέδρου της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ Παναγιώτη Μποτσιβάλη που ανέφερε πως ενδέχεται να μη δηλώσουν καν συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής από τη στιγμή που συνεχίζεται ο δικαστικός αγώνας και βρήκε πολλούς αντιθέτους στο ενδεχόμενο μην υπάρξει καν ο Ολυμπιακός Βόλου στον ποδοσφαιρικό χάρτη!

Μετά τις αποφάσεις Δευτέρας και Τρίτης το ζητούμενο είναι να υπάρξει σύσκεψη και να βρεθούν οι λύσεις ώστε ο Ολυμπιακός να έχει την αγωνιστική συνέχεια που θέλει ο φίλαθλος κόσμος.

 

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου