Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Ζοάο: «Aκρως ικανοποιητική πορεία του Βόλου στο πρωτάθλημα»

ζοάο-aκρως-ικανοποιητική-πορεία-του-β-306307

Ενας από τους ποδοσφαιριστές του Βόλου, που έχουν ξεχωρίσει μέχρι σήμερα, είναι ο Φερνάντο Ζοάο Ραφαέλ, ο οποίος απάντησε σε ερωτήσεις φιλάθλων στην καθιερωμένη συνέντευξη της εβδομάδας στην επίσημη ιστοσελίδα της Super League.

Ο 25χρονος Αργεντινός μέσος αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: «Η συνολική μας πορεία μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα είναι άκρως ικανοποιητική και πιστεύω ότι και η συνέχεια θα είναι το ίδιο καλή αν όχι και καλύτερη». Παράλληλα, τονίζει ότι «στον Βόλο μου αρέσει ο ήλιος, η θάλασσα. Μου αρέσει πολύ η ζωή εδώ στον Βόλο και θεωρώ ότι είναι μία πόλη που χαίρεσαι να ζεις». Η συνέντευξη του Ζοάο:

Πώς αισθάνεσαι που παίζεις στη χώρα μας την Ελλάδα, ειδικά σε μια όμορφη πόλη, τον Βόλο; «Είναι αλήθεια ότι όταν έφευγα από την πατρίδα μου, αναρωτιόμουν τι θα συναντήσω. Ωστόσο από την πρώτη ημέρα που πάτησα το πόδι μου στον Βόλο διαπίστωσα ότι έκανα μία εξαιρετική επιλογή. Η πόλη του Βόλου είναι θαυμάσια, το ίδιο και η ζωή».

Ποια είναι η γνώμη σου για την πορεία του Βόλου στο πρωτάθλημα; Ενώ αρχίσατε με νίκες τώρα υπάρχει μια καμπή. Είσαι ικανοποιημένος από τη συνολική εικόνα της ομάδας; «Ξεκινήσαμε το πρωτάθλημα πολύ καλά γεγονός που μας γέμισε όλους στην ομάδα με ικανοποίηση. Στην συνέχεια ήρθαν κάποια αρνητικά αποτελέσματα, ωστόσο με τη νίκη μας την προηγούμενη αγωνιστική επί του Παναιτωλικού ανακάμψαμε και βαθμολογικά αλλά και ψυχολογικά. Θεωρώ ότι η συνολική μας πορεία μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα είναι άκρως ικανοποιητική και πιστεύω ότι και η συνέχεια θα είναι το ίδιο καλή αν όχι και καλύτερη».

Πώς σου φαίνεται η πόλη του Βόλου; Σου αρέσει; «Ο Βόλος είναι πανέμορφη πόλη που συνδυάζει βουνό και θάλασσα. Μία πόλη που σου αρέσει να ζεις. Η ποιότητα ζωής είναι πολύ υψηλή και όπως είπα και προηγουμένως, είμαι πολύ χαρούμενος για την επιλογή μου».

Πώς νιώθεις που παίζεις σε μια ομάδα που είναι η πρώτη της χρονιά στη μεγάλη κατηγορία και πάει τόσο καλά; «Τέλεια. Ο Βόλος είναι μία ομάδα που παρά το γεγονός ότι αγωνίζεται για πρώτη φορά στη μεγάλη κατηγορία, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις παραδοσιακές μεγάλες ομάδες της Ελλάδας. Υπάρχει οργάνωση, οι γηπεδικές εγκαταστάσεις είναι άψογες και θεωρώ ότι όλα λειτουργούν άψογα. Οι άνθρωποι της ομάδας βρίσκονται δίπλα μας και προσπαθούν καθημερινά να μας κάνουν τη ζωή ευκολότερη».

Σε ποια θέση βλέπεις τον Βόλο στη λήξη του πρωταθλήματος; «Είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για την τελική κατάταξη της ομάδας στο πρωτάθλημα, γιατί δεν έχει τελειώσει ακόμα ο πρώτος γύρος ενώ υπάρχουν και τα πλέι οφ ή πλέι άουτ. Θεωρώ πάντως ότι ο Βόλος θα τερματίσει ψηλά στη βαθμολογία γιατί έχουμε μία πολύ καλή ομάδα».

Ζοάο, πόσο εύκολα προσαρμόστηκες στο ελληνικό πρωτάθλημα και πώς το βλέπεις αγωνιστικά; «Από τις πρώτες αγωνιστικές έχω διαπιστώσει ότι το ελληνικό πρωτάθλημα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό καθώς πολλές ομάδες βρίσκονται λίγο έως πολύ στο ίδιο αγωνιστικό επίπεδο. Προσωπικά, θεωρώ ότι έχω ήδη προσαρμοστεί σε πολύ μεγάλο ποσοστό και σε αυτό έχει παίξει σημαντικό ρόλο η παρουσία κι άλλων ισπανόφωνων ποδοσφαιριστών στην ομάδα».

Αν μπορούσες να επιλέξεις μια εντεκάδα από το πρωτάθλημα εκτός των συμπαικτών σου στον Βόλο, ποιους ποδοσφαιριστές της Super League θα διάλεγες; «Δεν θα ήθελα να μιλήσω για συγκεκριμένους παίκτες, αφενός γιατί δεν μου αρέσει να μιλάω για συναδέρφους μου και αφετέρου γιατί δεν έχουμε αντιμετωπίσει όλες τις ομάδες. Γενικά πάντως θα μπορούσα να πως ότι υπάρχουν πολλοί ποδοσφαιριστές που θα μπορούσαν να κάνουν καριέρα σε πιο προηγμένα πρωταθλήματα».

Πώς περνάς την καθημερινότητά σου εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων; Εχεις προλάβει να ανέβεις Πήλιο ή να πας στις παραλίες της Μαγνησίας; «Οπως είπα και πριν το θετικό για εμένα είναι ότι στην ομάδα υπάρχουν κι άλλοι ισπανόφωνοι ποδοσφαιριστές με τους οποίους κάνουμε πολύ καλή παρέα εκτός γηπέδου. Εχουμε ανέβει και στο Πήλιο το οποίο είναι πανέμορφο, ενώ και οι παραθαλάσσιες περιοχές του Βόλου έχουν τη δική τους ομορφιά».

Ποιες ομάδες έχεις ξεχωρίσει στο φετινό πρωτάθλημα και ποιος πιστεύεις ότι θα πάρει τον τίτλο φέτος; «Θεωρώ ότι φαβορί για τον τίτλο του πρωταθλητή είναι ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ γιατί μέχρι στιγμής είναι οι πιο σταθερές ομάδες στο πρωτάθλημα. Εννοείται φυσικά ότι δεν μπορώ να προβλέψω τον τελικό πρωταθλητή, καθώς όπως είπα και προηγουμένως το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα».

Εχουμε δει τον καλύτερο Ζοάο μέχρι στιγμής ή μπορείς να αποδώσεις και καλύτερα; Ποια θέση στο τερέν σού ταιριάζει περισσότερο; «Οχι δεν έχετε δει ακόμα τον καλύτερο Ζοάο. Εχω πολλά ακόμα να δείξω. Και αυτός είναι ο στόχος μου. Να δουλεύω καθημερινά ώστε να γίνομαι καλύτερος. Οσο για τη θέση που μου αρέσει περισσότερο, θα απαντήσω σε αυτή που ο προπονητής μου κρίνει ότι μπορώ να βοηθήσω την ομάδα μου».

Τι σου αρέσει και τι δεν σου αρέσει στη ζωή στον Βόλο, αλλά και στο ελληνικό πρωτάθλημα; «Στον Βόλο μου αρέσει ο ήλιος, η θάλασσα. Μου αρέσει πολύ η ζωή εδώ στον Βόλο και θεωρώ ότι είναι μία πόλη που χαίρεσαι να ζεις. Οσο για το ελληνικό πρωτάθλημα, μου αρέσει που είναι ανταγωνιστικό».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου