ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Συναρπαστικός ο αγώνας «Αίολος 2011»

συναρπαστικός-ο-αγώνας-αίολος-2011-421955

Αφιερωμένος στη μνήμη του πολυνίκη ιστιοπλόου Αλέκου Λιάππη του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Γατζέας «Ο Τίμιος Σταυρός» ήταν και ο φετινός 17ος ιστιοπλοϊκός αγώνας «Αίολος 2011», που συνδιοργανώνουν κάθε χρόνο ο παραπάνω Σύλλογος (ΣΕΑΓ) με τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Βόλου Ανοιχτής Θαλάσσης (ΙΟΒΑΘ).

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στην καθιερωμένη διαδρομή Κάτω Γατζέας – Νησιού Τρικερί – Κάτω Γατζέας, μήκους 22 ναυτικών μιλίων, κι έλαβαν μέρος σ’ αυτόν 14 «καταμετρημένα» σκάφη ανοιχτής θαλάσσης κι ένα εκτός συναγωνισμού, με συνολικά 68 ιστιοπλόους ως πληρώματα.

Αναλυτικά τα σκάφη που έλαβαν μέρος στον αγώνα ήταν τα: «Beethoven IV», «ΑΙaΙum», «Αssante», «Δήμητρα», «Νaut – e – Cal», «Damson», «Αίας», «Suerte», «Seawind», «Αταλά¬ντη», «Tzitzilioni», «Escape» και «Fata Morgana», του ΙΟΒΑΘ, «Ιθάκη», του Ναυτικού Ομίλου Διαύλου Ωρεών, και εκτός συναγωνισμού το «Red Star» του ΣΕΑΓ.

Η ιστιοδρομία άρχισε στις 11:15 το πρωί με ανεπαίσθητο αεράκι από τον προ του λιμενίσκου της Κάτω Γατζέας θαλάσσιο χώρο, συνεχίστηκε ύστερα από ένα δίωρο με σχετική ενίσχυση του γρέγου και μετά από μια συναρπαστική αγωνιστική διαδρομή ολοκληρώθηκε από τα 14 από τα 15 μετέχοντα σκάφη (ένα εγκατέλειψε) να τερματίζουν μέσα σε μια περίπου ώρα, στο διάστημα από τις 6 ως τις 7 μ. μ. Γεγονός που σημαίνει πως στο τέλος της διαδρομής αναπτύχθηκε έντονος συνα¬γωνισμός κυρίως μεταξύ των 5 πρώτων σκαφών, κατά σειρά άφιξης στη γραμμή τερματισμού, που είχαν μια διαφορά μόλις 6 λεπτών.

Τελικά στην εξαιρετικά συναρπαστική (τουλάχιστον στην τελική της φάση) αυτή κούρσα τα τρία πρώτα σκάφη ήταν κατά σειρά επιτυχίας: το «Fata Morgana», με κυβερνήτη τον Κώστα Αναστασόπουλο, το «Ιθάκη», με κυβερνήτη τον Γεώργιο Σίμο και το «Αταλάντη», με κυβερνήτη τον Στέλιο Καραδημητρίου.

Το ίδιο βράδυ στο κέντρο Σκουργιά, στην παραλία της Κάτω Γατζέας, πραγματοποιήθηκε συνεστίαση των μετεχόντων στην ιστιοδρομία ιστιοπλόων, των οικείων και φίλων τους, στη διάρκεια της οποίας απονεμήθηκαν τα καθιερωμένα κύπελλα στους κυβερνήτες των παραπάνω τριών πρωτευσάντων σκαφών και διπλώματα στα μέλη όλων των πληρωμάτων που συμμετείχαν στον αγώνα, ενώ διανεμήθηκε δωρεάν στους συμμετέχοντες και το 4ο τεύχος του περιοδικού «Βίγλα – Πλώρη», που εκδίδει ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Γατζέας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου