ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τρίτη σερί νίκη για τον Ολυμπιακό Βόλου που κέρδισε χθες με 2-0 τον Ιάλυσο

τρίτη-σερί-νίκη-για-τον-ολυμπιακό-βόλο-309028

Την τρίτη συνεχόμενη νίκη του, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Football League σημείωσε χθες ο Ολυμπιακός Βόλου, που επικράτησε με 2-0 του Ιάλυσου και πλέον «βλέπει» το Βολιώτικο ντέρμπι απέναντι στην Νίκη.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΑ

Σοβαροί και μετρημένοι, με περίσσιο πάθος και αποφασιστικότητα, μπροστά σε αρκετό κόσμο που βρέθηκε στις εξέδρες του γηπέδου της Νεάπολης, οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, φθάνοντας με το νέο θετικό αποτέλεσμα τους 12 βαθμούς, που τους έφεραν μόνους στην 3η θέση της βαθμολογίας, δύο βαθμούς από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Το σκορ για την ομάδα του Σούλη Παπαδόπουλου άνοιξε ο Κουτσιανικούλης στο 31’, ενώ ο Ντούνης στο 85’ «κλείδωσε» τους τρεις βαθμούς για τους ερυθρόλευκους, που πλέον, αναμετρώνται, το ερχόμενο Σάββατο, με τη Νίκη Βόλου, στο γήπεδο της Νεάπολης. «Νευρίασε» τους ερυθρόλευκους, με κάποιες από τις αποφάσεις του, ο διαιτητής κ. Μέγας, ανεχόμενος πολλά σκληρά μαρκαρίσματα από τους φιλοξενούμενους, χωρίς όμως οι παίκτες του Ολυμπιακού να επηρεαστούν στο ελάχιστο.

Το α’ μέρος

Σαφώς καλύτερα μπήκε στο παιχνίδι ο Ολυμπιακός Βόλου δημιουργώντας, μάλιστα, τις προϋποθέσεις για τέρμα μόλις στο 2’ .Ο Μπουτζίκος σέντραρε από τ’ αριστερά και ο Τσίτας πήρε την κεφαλιά, με τον Ανδρούτσο να απομακρύνει δύσκολα σε κόρνερ. Δύο λεπτά αργότερα απευθείας φάουλ από τα δεξιά του Πόζογλου ανησύχησε των τερματοφύλακα των Ροδιτών, που έπεσε στην αριστερή του γωνία και πάλι απομάκρυνε με γροθιές.

Η πολιορκία του Ολυμπιακού στα καρέ του Ιάλυσου δε λύθηκε, με τους Βολιώτες να ζητούν πέναλτι, στο 6’ σε προσπάθεια του Τσίτα και σπρώξιμο μέσα στην περιοχή, του Χατζηδήμπα, με τον Μέγα όμως να ζητά να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Στο 9’ ο Γραικός σέντραρε, με τον Τσίτα να παίρνει την κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια, ενώ στην επόμενη φάση, ο Γραικός έκλεψε την μπάλα στο χώρο του κέντρου και έδωσε στον Ντούνη, που έκανε κούρσα από τα δεξιά, το σουτ όμως που επιχείρησε κατέληξε εκατοστά άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ανδρούτσου. Οι Βολιώτες στέκονταν πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο, θέλοντας το γρήγορο γκολ, έχοντας την απόλυτη κυριαρχία και κατοχή σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου.

Απευθείας φάουλ του Πόζογλου στο 18’ μπλόκαρε εύκολα ο Ανδρούτσος, ενώ η πίεση των ερυθρόλευκων αυξανόταν, όπως και τα λάθη των φιλοξενούμενων που έχαναν εύκολα την μπάλα στο χώρο του κέντρου. Από την άλλη το πρώτο σουτ του Ιάλυσου καταγράφηκε στο 21’ από τον Νατσιόπουλο, που κατέληξε όμως, πολλά μέτρα πάνω από τα δοκάρια του Γιδόπουλου.

Οσο τα λεπτά κυλούσαν, ο Ιάλυσος έδειχνε κάπως να… συνέρχεται από τη διαρκή παρουσία των παικτών του Ολυμπιακού στα καρέ του, με τους Βολιώτες πάντως να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν κάθε ευκαιρία. Σουτ του Μαραγκουδάκη στο 30’ έξω από την περιοχή έφυγε έξω από τα δοκάρια του Γιδόπουλου, ενώ στην επόμενη φάση, ο Ολυμπιακός Βόλου πέτυχε το γκολ που δικαιούταν, με τον Κουτσιανικούλη.

Από λάθος των αμυντικών του Ιάλυσου στο χώρο μεταξύ του κέντρου και της μεγάλης περιοχής τους, ο Πόζογλου έκλεψε την μπάλα, στο 31’, πήγε να περάσει και τον Ανδρούτσο, σούταρε με την μπάλα να φτάνει στον επερχόμενο Κουτσιανικούλη, που σε κενή εστία, την έστειλε στα δίχτυα, για το 1-0.

Οι φιλοξενούμενοι, λίγο έλειψε να ισοφαρίσουν στο 36’, με τον Μαραγκουδάκη να εκμεταλλεύεται λάθος των γηπεδούχων στο χώρο του κέντρου και να βγαίνει σε θέση τετ-α-τετ απέναντι στον Γιδόπουλο, ο οποίος «έσωσε» τον Ολυμπιακό, αποκρούοντας με τα πόδια το σουτ που επιχείρησε.

Το παιχνίδι είχε πάρει άγρια ομορφιά, με ένα ακόμα λάθος στο χώρο του κέντρου, να ευνοεί τον Ολυμπιακό και συγκεκριμένα τον Κουτσιανικούλη, που στο 39’, μετά από μπαλιά του Τσίτα, βγήκε μόνος με τον Ανδρούτσο αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ, δίπλα από το δοκάρι της εστίας του γκολκίπερ του Ιάλυσου.

Οι ερυθρόλευκοι είχαν νέα ευκαιρία για να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρος, με τους Πόζογλου και Κουτσιανικούλη να συνεργάζονται ωραία, τον πρώτο να επιχειρεί το σουτ που κόντραρε, με την μπάλα να καταλήγει στον δεύτερο, το σουτ του οποίου, από κοντά, κατέληξε άουτ. Ετσι, το ημίχρονο ολοκληρώθηκε, με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 1-0 και τις δύο ομάδες να κατευθύνονται προς τ’ αποδυτήρια.

Το β’ μέρος

Με πολλές διακοπές και φάουλ ξεκίνησε το δεύτερο μέρος, με τον Ολυμπιακό πάντως να παίρνει και πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων, ήδη από τα πρώτα λεπτά, προσπαθώντας να αναπτυχθεί.

Σουτ του Πόζογλου στο 55’ κόντραρε στον Μακρυδημήτρη και έφυγε κόρνερ, που πέρασε ανεκμετάλλευτο, με το παιχνίδι στα επόμενα λεπτά να παίζεται κυριολεκτικά πάνω – κάτω, χωρίς πάντως κάποια καλή στιγμή μπροστά στις δύο εστίες.

Κεφαλιά του Μαραγκουδάκη έπειτα από σέντρα του Σερτζίνιο κατέληξε σε… κόρνερ που είδε μόνο ο διαιτητής στο 66’, ενώ οι παίκτες του Ιάλυσου συνέχισαν τα σκληρά φάουλ, που όμως δεν τιμωρούνταν. Ο Ολυμπιακός εδραίωσε τη νίκη του στο 85’ με τον Ντούνη να εκμεταλλεύεται λάθος των αμυντικών και να πλασάρει ψύχραιμα τον Ανδρούτσο, γράφοντας το 2-0, μέσα σε πανηγυρισμούς.

Απαλλαγμένοι από το άγχος, οι ερυθρόλευκοι στα λίγα λεπτά που απέμεναν κυνήγησαν και τρίτο τέρμα. Κεφαλιά του Ρόκα στο 88’ από σέντρα του Κουτσιανικούλη μπλόκαρε εύκολα ο Ανδρούτσος, την ώρα που οι φίλαθλοι στην εξέδρα ζητούσαν νίκη επί της Νίκης Βόλου, το ερχόμενο Σάββατο. Η λήξη του παιχνιδιού βρήκε τους παίκτες μια αγκαλιά να πανηγυρίζουν ένα ακόμα σταθερό βήμα προς την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΙΑΛΥΣΟΣ 2-0

Δημοτικό Γήπεδο Νεάπολης

Σκόρερ: 31’ Κουτσιανικούλης, 85’ Ντούνης

Κίτρινες: 34’ Λάσκαρης, 61’ Τσιάρας, 80’ Πόζογλου -26’ Μαραγκουδάκης, 54’ Νατσιόπουλος

Διαιτητής: Αλέξανδρος Μέγας (Πιερίας)

Βοηθοί: Στεφούλης, Μωυσιάδης (Γρεβενών)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γιδόπουλος, Γραικός, Μπουτζίκος, Βοσνακίδης, Φαζός, Τσιάρας, Ντούνης (86’ Ρόκας), Τσίτας (75’ Κόλα), Κουτσιανικούλης, Λάσκαρης, Πόζογλου (92’ Στεφάνοβιτς)

ΙΑΛΥΣΟΣ: Ανδρούτσος, Τερζίου (42’ Σερτζίνιο), Μαραγκουδάκης, Γιώργου (81’ Κούγιος), Χειμωνέτος, Ρεκλίτης, Νατσιόπουλος, Μακρυδημήτρης, Μαρτσάκης, Αυγενικού (72’ Πετράκης), Χατζηδήμπας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου