ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κρίσιμο τριήμερο με αποφάσεις

κρίσιμο-τριήμερο-με-αποφάσεις-422068

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ενα ακόμη κρίσιμο τριήμερο αποφάσεων έχει μπροστά του ο Ολυμπιακός Βόλου με την Τετάρτη να είναι η μέρα της… κρίσης αναφορικά με την κατηγορία που θα αγωνίζονται οι «ερυθρόλευκοι» την τρέχουσα σεζόν , αλλά κρίσιμη μπορεί να είναι ακόμη και η σημερινή μέρα…
Αύριο Τετάρτη θα εκδικαστεί από την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ η έφεση κατά της άρνησης της Super League να ορίσει το παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος με τον Άρη, με την απόφαση της ΕΠΟ να αναμένεται να εκδοθεί αυθημερόν ή το αργότερο την Πέμπτη.
Ο Ολυμπιακός ζητάει να ισχύσει η απόφαση που η ίδια η Επιτροπή πήρε τον περασμένο μήνα, να παραμείνει δηλαδή ο Ολυμπιακός Βόλου στη Σούπερ Λιγκ με -10 βαθμούς…
Ο Ολυμπιακός μετά την απώλεια του ισχυρού χαρτιού που είχε και χάθηκε με την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου που “έσβησε” την προσωρινή διαταγή για αντικατάσταση στη Σούπερ Λίγκα από άλλη ομάδα… και αφού κέρδισε χρόνο, τώρα εναποθέτει τις ελπίδες στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ και “πατάει” στην τελευταία απόφαση της Εφέσεων από τις 10 Αυγούστου που έχει το Βόλο Super League με μείον 10 βαθμούς.
Μπορεί να θεωρείται δύσκολο να δικαιωθεί ο Ολυμπιακός Βόλου γιατί η Επιτροπή θα λάβει υπόψη το γεγονός ότι η βολιώτικη ΠΑΕ δεν έχει λάβει από την ΕΕΑ πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ.
Πάντως και μια σημερινή διαδικασία ίσως παίξει ρόλο για το μέλλον του Ολυμπιακού, αφού το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ θα εξετάσει τις αιτήσεις των ΠΑΕ Λάρισα και Πανσερραϊκός, κατά των αποφάσεων της επιτροπής εφέσεων για Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα.
Μάλιστα την επίσπευση της σχετικής διαδικασίας ζήτησε εγγράφως η Σούπερ Λίγκα, καθώς αν δεν βγει απόφαση επί των αιτήσεων αυτών, δεν γίνεται να συμπληρωθούν οι δύο κενές θέσεις στο πρωτάθλημα.
Η διαδικασία αυτή ενισχύει και ένα από τα πολλά σενάρια για το σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται ο Ολυμπιακός, στα οποία υπάρχει και η Football League 2 ή αν θέλετε Β΄ Εθνική, που θα γίνει στην περίπτωση που αλλάξει η απόφαση της Εφέσεων!
Στην περίπτωση που δικαιωθούν ΑΕΛ και Πανσερραϊκός και πετύχουν την αναίρεση της εν λόγω απόφασης, τότε θα επανεξεταστεί η υπόθεση από την Επιτροπή Εφέσεων με νέα σύνθεση και αν γίνει κάτι τέτοιο, Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα θα υποβιβαστούν στη Football League. Σε αυτή την περίπτωση τόσο ο Ολυμπιακός Βόλου, όσο και η Καβάλα, θα μπορούν να ζητήσουν την επανεξέταση του φακέλου τους από την ΕΕΑ για να πάρουν πιστοποιητικό συμμετοχής στη Football League!!!
Πάντως στα σενάρια του να μην ισχύσει η τελευταία απόφαση της Εφέσεων από τις 10 Αυγούστου που έχει το Βόλο στη Super League με μείον 10 βαθμούς υπάρχουν κι άλλα σενάρια, άλλα πιθανά και άλλα απίθανα, που κάνουν λόγο για Football League και Football League 2 ή αν θέλετε Β΄ ή Γ’ Εθνική!
Με προσφυγή του Βόλου στα πολιτικά δικαστήρια η ΕΠΟ τον υποβιβάζει στην Β΄, ενώ με την απόφαση της ΕΕΑ ο Ολυμπιακός μπορεί να ιδρύσει ΤΑΠ και να παίξει και στη Γ΄ Εθνική.
Πάντως περιμένοντας την Τέταρτη η ΠΑΕ στη συνέχεια πιθανόν να προσφύγει στο CAS (Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο), ζητώντας την επανεξέταση της υπόθεσης, προσκομίζοντας στοιχεία με σκοπό να αποδείξει την παρέμβαση της Πολιτείας στο ποδόσφαιρο. Η υπόθεση στο CAS αναμένεται να εκδικαστεί σε περίπου δύο μήνες από τότε που η ΠΑΕ θα καταθέσει την προσφυγή. Μέχρι τότε ο Ολυμπιακός Βόλου δεν θα μπορεί να δηλώσει συμμετοχή σε κανένα άλλο πρωτάθλημα. Αν δικαιωθεί, θα αγωνιστεί στη Σούπερ Λιγκ με την ομάδα Νέων (μια και θα έχουν φύγει όλοι οι ποδοσφαιριστές ως ελεύθεροι), έχοντας όμως σημαντικές οικονομικές απολαβές από τηλεοπτικά δικαιώματα, επιχορηγήσεις του ΟΠΑΠ κ.α.
Αν ο Ολυμπιακός δεν δικαιωθεί στο CAS, μια χρονιά θα πάει χαμένη καθώς η ομάδα δεν θα μπορεί να αγωνιστεί ούτε στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής, από τη στιγμή που δεν θα έχει δηλώσει συμμετοχή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου