ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Ολυμπιακός Βόλου στη FIFA

ο-ολυμπιακός-βόλου-στη-fifa-422465

Οι προσπάθειες του Ολυμπιακού Βόλου για τη δικαίωσή του περνούν τα σύνορα της Ελλάδας, καθώς μετά την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου για αναστολή των ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει με την Καβάλα προκειμένου η ΕΕΑ να μην μπορεί να εκδώσει πιστοποιητικά σε άλλες ομάδες, οι Βολιώτες αφού κατέθεσαν έφεση στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ προχώρησαν και σε καταγγελία στη FIFA για κρατική παρέμβαση στο ποδόσφαιρο, επισημαίνοντας ότι παραβιάζεται το αυτοδιοίκητο με την εμπλοκή της ΕΕΑ, αλλά και αναφέροντας τα στοιχεία ότι υπάρχουν παρεμβάσεις στις αποφάσεις.

Μάλιστα την Παρασκευή το νομικό επιτελείο του Ολυμπιακού Βόλου αναμένεται να μεταβεί στα γραφεία της FIFA προκειμένου να καταθέσει φάκελο με στοιχεία, προκειμένου να στηρίξουν την καταγγελία που έχουν κάνει, παρουσιάζοντας δημοσιεύματα εφημερίδων, δηλώσεις κ.λ.π.

Χαρακτηριστικές πάντως ήταν και οι χθεσινές αποκαλυπτικές για παρεμβάσεις στο αυτοδιοίκητο δηλώσεις στον SPOR FM του μέλους του Δ.Σ της ΕΠΟ Βασίλη Χατζηαποστόλου: «Αυτό που έγινε με τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα είναι ωμή

παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου. Αν γινόταν κάτι τέτοιο σε

διαφορετική εποχή θα ερχόταν ο ίδιος ο Μπλάτερ στην Ελλάδα. Η ΕΕΑ

χρησιμοποιήθηκε ως το μακρύ χέρι του Υπουργού» είπε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κιλκίς, χαρακτηρίζοντας την ΕΠΟ “χειρότερη όλων των εποχών”!

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού Βόλου πάντως εκτός από τη ΦΙΦΑ κοινοποίησαν την καταγγελία αυτή και στις ποδοσφαιρικές Ομοσπονδίες της Κροατίας και του Ισραήλ, δίνοντάς τους «πάτημα» να επιδιώξουν τιμωρία της Εθνικής ομάδας, με την οποία διεκδικούν την πρόκριση στα τελικά του Euro 2012!

Όλες οι κινήσεις αυτές μάλιστα θορύβησαν την Ομοσπονδία, αλλά καμία διάθεση να βλάψει τα συμφέροντα της Εθνικής Ελλάδας δεν έχει ο Ολυμπιακός Βόλου, όπως τόνισε ο Θανάσης Χαρμάνης με αφορμή την καταγγελία που κατέθεσε στη FIFA, στην οποία γίνεται λόγος για παρεμβάσεις της κυβέρνησης στις αποφάσεις των δικαστικών υποθέσεων της θεσσαλικής ομάδας.

Ο νομικός εκπρόσωπος των Βολιωτών με δηλώσεις του τόνισε ότι με την καταγγελία αυτή, την οποία κοινοποίησε και στις Ποδοσφαιρικές Ομοσπονδίες της Κροατίας και του Ισραήλ, που διεκδικούν την πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2012 μαζί με την Εθνική Ελλάδος, ο Ολυμπιακός Βόλου θα πολεμήσει με κάθε θεμιτό μέσο, καθώς αισθάνεται αδικημένος:

«Δεν έχουμε καμία διάθεση να τιμωρηθεί η Ελλάδα. Το κάνουμε για την ιστορία του Ολυμπιακού Βόλου και πολεμάμε με θεμιτά μέσα όλους όσους τον πολέμησαν με αθέμιτα μέσα. Πήγαμε στο Διοικητικό Εφετείο και ζητήσαμε ισονομία. Πήραν απόφαση στο Διοικητικό και είναι σεβαστές οι αποφάσεις του. Όμως ο Ολυμπιακός Βόλου αισθάνεται αδικημένος. Ούτε Εβραίοι είμαστε ούτε Κροάτες. Υποστηρίζουμε και υπερασπιζόμαστε την ομάδα, με αυτόν τον τρόπο γιατί ο περήφανος βολιώτικος λαός δεν το ανέχεται.

Απευθυνθήκαμε στη FIFA ως υπέρτατη ποδοσφαιρική αρχή. Κύριοι, θεσπίσατε ένα νόμο και λειτουργείτε με διεθνείς κανονισμούς, όμως η ελληνική πολιτεία επιθυμεί να τους παραβιάσει. Και εμείς ως ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου είμαστε ανώνυμη εταιρία με 100 εργαζομένους και αποδίδουμε 1.5 εκατομμύριο ευρώ ΦΠΑ. Δεν ανεχόμαστε αυτή την αδικία. Ο Ολυμπιακός δεν πάει να βλάψει τα συμφέροντα της Εθνικής Ελλάδας.

Την Παρασκευή θα είμαστε στη FIFA και θα τους καταθέσουμε πλήρη φάκελο. Δεν απειλούμε κανέναν. Έχουμε απειληθεί, έχουμε αδικηθεί και δεν το ανεχόμαστε. Είμαστε μία ολόκληρη πόλη που την έχουν αφαιμάξει αθλητικά και με τους Μεσογειακούς Αγώνες και με τον Ολυμπιακό Βόλου. Γι’ αυτό πολεμάμε.

Καμία κακία δεν έχουμε, κανέναν φθόνο. Έχουμε μία ομάδα που η Δευτεροβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ μας είπε ότι ανήκουμε στη Super League και πάει η πολιτεία να μας πει ότι ανήκουμε στην Δ΄…

Στο μεταξύ ένα άλλο μέτρο αντίδρασης είναι οι μαζικές μηνύσεις που ετοιμάζονται από τους φιλάθλους του Ολυμπιακού Βόλου που θα είναι προσωπικές κατά των μελών της ΕΕΑ για επιορκία και παράβαση καθήκοντος.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου