ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Απόδραση» από το Καρπενήσι και ιστορική νίκη του Διαγόρα

απόδραση-από-το-καρπενήσι-και-ιστορ-315129

Με ήρωα τον Κώστα Καραπλιάγγο ο Διαγόρας σημείωσε την πρώτη του -ιστορική- νίκη στη Γ’ Εθνική επικρατώντας 1-0 εκτός έδρας της Ποταμιάς στο ντέρμπι επιβίωσης και βλέπει πλέον πιο αισιόδοξα τη συνέχεια μετά τη χθεσινή 7η αγωνιστική.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν πρώτοι στον αγώνα (7’), με τον Ρομάν να βγάζει ωραία μπαλιά στον Γενιτσαρόπουλο ο οποίος μπήκε από δεξιά στην περιοχή με τον Πρίφτη να λέει «όχι» στο σουτ που επιχείρησε.

Στο 23ο λεπτό ήταν η σειρά του Διαγόρα να απειλήσει. Ο Κυριάκος που επέστρεψε λίγες μέρες πριν στο σύλλογο, γέμισε με φάουλ στην αντίπαλη περιοχή, ο Δίντσης έπιασε την κεφαλιά όμως η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Λίγο πριν το τέλος του α’ μέρους (42’) ο Πρίφτης απέκρουσε σωτήρια το πλασέ του Νούλα από δεξιά στην περιοχή, με τον Γενιτσαρόπουλο ένα λεπτό μετά να κάνει την προσωπική ενέργεια και να μπαίνει στην περιοχή από αριστερά, σουτάροντας λίγο έξω από το αριστερό «Γ» της εστίας του Διαγόρα.

Στο β’ μέρος οι φιλοξενούμενοι παρουσιάστηκαν πιο ενθουσιώδεις επιθετικά. Αρχικά στο 50’ ο Ζιάκας έκλεψε την μπάλα στη μεσαία γραμμή και με κούρσα έφτασε στην περιοχή για να σουτάρει με τον Ανδρούτσο να διώχνει σε κόρνερ. Εξι λεπτά μετά ο Κυριάκος δοκίμασε σουτ με τον γκολκίπερ των γηπεδούχων να μπλοκάρει εύκολα. Σαφώς πιο δύσκολη επέμβαση ήταν αυτή που χρειάστηκε να κάνει στο 56’ όταν σε απευθείας χτύπημα φάουλ του Κυριάκου, πετάχτηκε εντυπωσιακά στη δεξιά του γωνία απομακρύνοντας σε κόρνερ.

Προάγγελος του τέρματος που θα πετύχαινε ήταν η φάση του 68’ για τον Κώστα Καραπλιάγγο, ο οποίος έπιασε την κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Λάιου με τον Ανδρούτσο να την μαζεύει. Ωστόσο, στο 72’ και ύστερα από σέντρα του Καλύβα από δεξιά ο ποδοσφαιριστής από το Στεφανοβίκειο έστειλε από το όριο της μικρής περιοχής την μπάλα στα δίχτυα της Ποταμιάς με κεφαλιά, δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του με το 0-1 να είναι και το τελικό σκορ.

Αυτός ήταν ο πρώτος από τους δύο σερί εκτός έδρας αγώνες που έχει να δώσει ο Διαγόρας, με τη δοκιμασία στην Ποταμιά να ακολουθεί. Στους δύο βαθμούς και στην τελευταία θέση παρέμεινε η ομάδα του Καρπενησίου.

ΠΟΤΑΜΙΑ-ΔΙΑΓΟΡΑΣ 0-1

ΠΟΤΑΜΙΑ: Ανδρούτσος, Κατσαρής, Αθανασόπουλος, Ζαραβέλης, Φαρμάκης, Λέρης, Νούλας (77’ Κουτσουπιάς), Ρόμαν, Δ. Ζαλοκώστας, Γενιτσαρόπουλος, Χρυσικός (63’ Μπουμπουρής).

ΔΙΑΓΟΡΑΣ: Πρίφτης, Καλύβας, Δίντσης (60’ Παπαγεωργίου), Σπαθής, Λάιος, Καραπλιάγκος Σ., Κουβελάς (35’ λ.τρ. Κ.Καραπλιάγγος), Αλεξίου, Αλαμάνης, Κυριάκος (90’ Καλλιακούδας), Ζιάκας (75’ Πρασσάς).

Ισόπαλος ο ΓΣΑ με Διγενή

Ισόπαλοι αναδείχθηκαν ΓΣ Αλμυρού και Διγενής Νεοχωρίου στο στάδιο «Αθ. Ραγάζος», για την 7η αγωνιστική του 3ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής. Οι Αλμυριώτες είχαν το πάνω χέρι στο πρώτο μισό του πρώτου μέρους, ελέγχοντας την κατοχή, μην μπορώντας πάντως να δημιουργήσουν τις μεγάλες φάσεις, κόντρα στην ομάδα του Διγενή Νεοχωρίου, που αγωνίστηκε κυρίως προσπαθώντας να προφυλάξει τα μετόπισθεν αρχικά. Επειτα, οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν στροφές, παίζοντας κυρίως με αντεπιθέσεις.

Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι σημειώθηκε στο 8’ με τον Λάμπο να κάνει την ατομική προσπάθεια και τον Ζαφείρη να μπλοκάρει πριν προλάβει να πλασάρει ο παίκτης του ΓΣΑ. Συρτό σουτ του Αναστασίου μπλόκαρε ο τερματοφύλακας των Τρικαλινών, ενώ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν τα καρέ του Πολυμέρου σε 4 περιπτώσεις.

Αρχικά στο 30’, ο Μανώλης σούταρε, άστοχα, από τα δεξιά και πλάγια, πέντε λεπτά αργότερα ο Λαγκαδινός επιχείρησε το συρτό σουτ με τον Πολυμέρου να απωθεί την μπάλα, ενώ στο 39’ σε διπλή φάση ο Λαγκαδινός επιχείρησε το σουτ που έδιωξε ο Πολυμέρου και έπειτα σε νέο σουτ του Μανώλη η μπάλα κόντραρε στα πόδια αμυνόμενου. Επιπλέον, στο 42’ ο Διβανές βρέθηκε απέναντι από τον Πολυμέρου, σούταρε όμως πάνω του.

Πιο δυνατά μπήκε ο ΓΣ Αλμυρού στο δεύτερο μέρος, δημιουργώντας τις φάσεις για γκολ. Στο 52’ ο Βουρδάκης σέντραρε και ο Δερμιτζάκης πήρε την κεφαλιά, που έφυγε άουτ, ενώ στο 58’ ο Βουρδάκης δέχτηκε την πάσα του Παπακώστα και βγήκε τέτ-α-τετ με τον Ράπτη, χωρίς να καταφέρει να τον νικήσει. Επιπλέον, στο 66’ ο Αγασιώτης βγήκε εκ νέου σε θέση τετ-α-τετ, αλλά το σουτ του αποκρούστηκε από τον Ράπτη.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, ο ΓΣΑ δέχθηκε τέρμα και μάλιστα αυτογκόλ, με τον Θέμη Αλεξίου να σεντράρει στο 67’ και τον Πατσή να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, στην προσπάθειά του να διώξει, για το 0-1. Στο 69’ ο ΓΣΑ κατάφερε να «απαντήσει», ισοφαρίζοντας σε 1-1 με τον Δερμιτζάκη να πλασάρει σωστά τον Ράπτη.

Από μία καλή στιγμή είχαν ως το τέλος του παιχνιδιού οι δύο ομάδες, με τον Δερμιτζάκη που σούταρε από μακριά για να μπλοκάρει ο Ράπτης και τον Δήμο Αλεξίου, στου οποίου το σουτ η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Πολυμέρου.

ΓΣΑ-ΔΙΓΕΝΗΣ 1-1

ΓΣ ΑΛΜΥΡΟΥ: Πολυμέρου, Λάμπος, Πατσής, Δημηνάς (59’ Ζενούνης), Κυριάκος, Χολέβας, Παπακώστας (80’ Αϊδής), Δερμιτζάκης, Αναστασίου, Βουρδάκης (83’ Δήμος), Αγιασιώτης (74’ Ρακής).
ΔΙΓΕΝΗΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ: Ζαφείρης (46’ λ.τρ. Ράπτης), Μανώλης, Βλάχος (80’ Δ. Αλεξίου), Σταμέλος, Γούτσιος, Μακρής, Τεντολούρης, Γκαντιάς (70’ Παπαθανασίου), Κοντογεώργος, Λαγκαδινός (60’ Θ. Αλεξίου), Διβανές.

Ο Θησέας «πάλεψε» αλλά… δεν πήρε τίποτα στη Λάρισα

Τη δεύτερη του ήττα μετά από επτά αγώνες γνώρισε χθες ο Θησέας Αγριάς, αυτή τη φορά από τον Ηρακλή στη Λάρισα.Μόλις στο 3ο λεπτό η ομάδα του Ηρακλή προηγήθηκε με τον Καρκαβίτση με πλασέ μέσα από την περιοχή, με τον Θησέα όμως να απαντάει άμεσα και ένα λεπτό αργότερα αφού στο 4’ πέτυχε το 1-1 με τον Πέτση με δυνατό σουτ, που κατέληξε στο παραθυράκι της εστίας του Παπαγιάννη. Ωστόσο τρία λεπτά μετά και στο 7’ και πάλι ο Καρκαβίτσης με πλασέ έκανε το 2-1, σκορ που παρέμεινε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης.

Η ομάδα του Λάκη Μπακάλη ήταν ανώτερη καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, πίεζε συνεχώς και προσπαθούσε για την ισοφάριση αλλά δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει. Η πιο αξιοσημείωτη φάση του δευτέρου μέρους ήταν στο 70’ όταν ο Βλάχος σούταρε από το σημείο του πέναλτι με την μπάλα να μην του κάνει το χατίρι και να περνά ελάχιστα άουτ από την αντίπαλη εστία. Η διοίκηση του Θησέα Αγριάς με ανακοίνωση της ευχαρίστησε τον κόσμο της ομάδας που έδωσε βροντερό παρών στο γήπεδο της Λάρισας στηρίζοντας τον Θησέα σε κάθε του βήμα.

ΗΡΑΚΛΗΣ-ΘΗΣΕΑΣ 2-1
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ:
Παπαγιάννης, Κοντοθανάσης (46’ Αλεξανδρής), Γιαννακόπουλος, Ψομόλας, Τζακάλι, Νεμπεγλέρας, Νάστης, Μαλιάτης, Ζαφειρίου (80’ Τάρτας), Καρκαβίτσης (65’ Μούξιος), Μαρίνογλου (83’ Τσαπατόρης)
ΘΗΣΕΑΣ: Κεφαλάς, Γιαουπλάρι, Ιακωβίδης, Κυρίτσης, Διαμαντόπουλος (46’ Βαν Ντε Γουΐχε), Μπόρας (69’ Λουμάνι), Κοτζαθανάσης, Ιωαννίδης (80’ Ζάχος), Πέτσης, Βλάχος, Σιώμος (80’ Λίτσος).

Αποτελέσματα (7η)

Μετέωρα-Οικονόμος 0-0

Ηρακλής-Θησέας 2-1

(4’, 7’ Κακαβίτσης-5’ Πέτσης)

Πιερικός-Ατρόμητος 2-0

(50’ Μηλιώτης, 54’ Παπαδόπουλος)

ΓΣ Αλμυρού-Διγενής 1-1

(71’ Δερμιτζάκης-70’ αυτ.)

ΑΟ Σελλάνων-ΑΕ Καρίτσας 1-1

(18’ Τζέκος-75’ Αλεξίου)

Δίας Δίου-Αταλάντη 1-0

(70’ Παναγιωτίδης)

ΑΟ Ποταμιάς-Διαγόρας 0-1

(72’ Καραπλιάγκος)

Επόμενη (8η)

Ηρακλής-ΑΣ Μετέωρα

Οικονόμος -Πιερικός

Θησέας Αγριάς-ΓΣ Αλμυρού

Ατρόμητος-ΑΟ Σελλάνων

Διγενής Νεοχωρίου-Δίας Δίου

ΑΕ Καρίτσας-ΑΟ Ποταμιάς

Αταλάντη-Διαγόρας

Βαθμολογία

Θ. Ομάδα Γκολ Β.

1. Πιερικός 9:1 16

2. Α.Ο. Σελλάνων 10:5 15

3. Ηρακλής Λάρισας 8:8 13

4. Θησέας Αγριάς 14:7 13

5. ΑΕ Καρίτσας 12:6 12

6. Αταλάντη 9:10 10

7. Ατρόμητος 7:6 9

8. Γ.Σ. Αλμυρού 6:7 8

9. Οικονόμος 6:4 8

10. ΑΣ Μετέωρα 4:7 7

11. Δίας Δίου 6:14 7

12. Διαγόρας 4:8 6

13. Διγενής Νεοχωρίου 8:11 4

14. Ποταμιά 4:13 2

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου