ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

«Υπέταξε» την Καλαμάτα ο Ολυμπιακός Βόλου

υπέταξε-την-καλαμάτα-ο-ολυμπιακός-β-316675

Ουράνιο τόξο στην βροχερή Καλαμάτα αποτέλεσε για τον Ολυμπιακό Βόλου το τεράστιο «διπλό» επί της ομώνυμης ομάδας, με 1-2, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Football League.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Οι ερυθρόλευκοι έπαιξαν εξαιρετικό ποδόσφαιρο, είχαν πολλές ευκαιρίες για γκολ, ενώ παρά το γεγονός ότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 34’ με το γκολ του Αλεξόπουλου, αντέδρασαν και ισοφάρισαν αρχικά με τον Ντούνη στο 40’, ενώ ο Τσίτας, στο 79’ πέτυχε το νικητήριο τέρμα για τους Βολιώτες.

Ο Ολυμπιακός Βόλου απέδωσε τα μέγιστα, βγάζοντας πάθος στο παιχνίδι του, ενώ η ομάδα ήταν καλοστημένη με αλληλοκαλύψεις στις γραμμές και εμπνεύσεις που έβγαιναν. Ετσι, η ομάδα του Σούλη Παπαδόπουλου πήρε για δεύτερο σερί παιχνίδι τους τρεις βαθμούς, μετά από την επικράτηση κόντρα στον ΟΦ Ιεράπετρας και ανέβηκε πια στους 9 βαθμούς και στο -2 από την κορυφή.

Πώς παρατάχθηκε

Με τον Γιδόπουλο κάτω από τα γκολπόστ αγωνίστηκε ο Ολυμπιακός Βόλου, με τους Γραικό (δεξιά) και Μπουτζίκo (αριστερά) να καλύπτουν τα άκρα της άμυνας, ενώ στο κέντρο αγωνίστηκαν οι Βοσνακίδης και Φαζός. Μπροστά τους, στο χώρο του κέντρου κινούνταν οι Τσιάρας και Λάσκαρης, και πιο μπροστά έπαιξε ο Σκοπελίτης, με τους Κουτσιανικούλη (δεξιά) και Ντούνη (αριστερά) να επιχειρούν στις πτέρυγες. Στην κορυφή της επίθεσης, τέλος, τοποθετήθηκε ο Πόζογλου.

Το α’ μέρος

Δυνατά μπήκε στο παιχνίδι ο Ολυμπιακός Βόλου, έχοντας μερικές πολύ καλές ευκαιρίες για γκολ ήδη από τα πρώτα λεπτά. Στο 7’, ο Βοσνακίδης έκανε την κοντινή κεφαλιά από εκτέλεση φάουλ του Ντούνη, με τον Στεφανάκο να αποκρούει, στέλνοντας την μπάλα κόρνερ.

Στο 12′ οι ερυθρόλευκοι είχαν νέα καλή στιγμή, με τον Ντούνη να κάνει το πλασέ και τον Στεφανάκο να φωνάζει «παρών», αποκρούοντας και πάλι για την ομάδα του. Δύο λεπτά αργότερα, ο Σκοπελίτης βγήκε σε θέση τετ-α-τετ απέναντιαπό τον Στεφανάκο, με τον τερματοφύλακα της Καλαμάτας να μπλοκάρει την μπάλα.

Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος από την αντίπαλό του στο πρώτο εικοσάλεπτο, με τους παίκτες του Σούλη Παπαδόπουλου να έχουν τον πρώτο λόγο στον αγώνα, κερδίζοντας τις μάχες στο χώρο του κέντρου και δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για την επίτευξη τέρματος. Στο 25’ ο Πόζογλου έκανε το κοντινό πλασέ, με τον Στεφανάκο να κάνει νέα απόκρουση, προκειμένου να κρατήσει το μηδέν.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, η Καλαμάτα άνοιξε το σκορ στο 34’. Συγκεκριμένα, μετά από κακή έξοδο του Γιδόπουλου, ο Αλεξόπουλος επωφελήθηκε από το γύρισμα του Κουϊρουκίδη και με υπέροχο σουτ από το ύψος του πέναλτι έκανε το 1-0, στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι της εστίας του γκολκίπερ του Ολυμπιακού.

Η χαρά των γηπεδούχων δεν κράτησε πάρα έξι λεπτά, με τον Ολυμπιακό να ισοφαρίζει σε 1-1, στο 40’ με κοντινό πλασέ του Ντούνη, όταν ο Κουτσιανικούλης έκανε εξαιρετική ενέργεια από δεξιά και κάθετη πάσα στον Πόζογλου που έκανε κίνηση φορ και πλάσαρε, αλλά ο Στεφανάκος απέκρουσε με την μπάλα να μην απομακρύνεται φθάνοντας στον Ντούνη ο οποίος δεν δυσκολεύθηκε να σκοράρει σε δεύτερο συνεχόμενο αγώνα, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Οι ερυθρόλευκοι, μετά την ισοφάριση πίεζαν και για δεύτερο τέρμα, ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Τσιάρας έκανε την κεφαλιά, που έφυγε λίγο έξω από την εστία του Στεφανάκου, στην τελευταία καλή στιγμή για τους εξαιρετικούς φιλοξενούμενους, στο γεμάτο πρώτο 45λεπτο.

Το β’ μέρος

Με τον Κόλα να μπαίνει στη θέση του τραυματία Σκοπελίτη ξεκίνησε το δεύτερο μέρος, με το ματς να αποκτά άγρια ομορφιά καθώς το παιχνίδι παιζόταν μπροστά στις δύο εστίες, όντας ανοιχτό και γρήγορο.

Στο 59’ ο Τσιάρας έκανε τη σέντρα, με τον Πόζογλου να πιάνει ένα εντυπωσιακό ψαλιδάκι από κοντά και τον Στεφανάκο να αποκρούει σε κόρνερ. Εξι λεπτά αργότερα, ο Δήμου έκανε την κοντινή κεφαλιά, με την μπάλα να φεύγει εκτός εστίας.

Ο Ολυμπιακός από το 70’ και μετά αγωνίστηκε με παίκτη παραπάνω, αφού η Καλαμάτα έμεινε με 10 παίκτες, με τον Κωνσταντινόπουλο να δέχεται την δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα και να αποβάλλεται με τους ερυθρόλευκους να αποκτούν αριθμητικό πλεονέκτημα.

Πλεονέκτημα, που ο Ολυμπιακός αξιοποίησε στο 79’ με τον Κουτσιανικούλη να βγάζει την κατάλληλη στιγμή την πάσα για τον νεοεισελθόντα στο παιχνίδι Τσίτα, που με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 1-2 για τους Βολιώτες. Οι ερυθρόλευκοι ανέτρεψαν το εις βάρος τους σκορ του πρώτο ημιχρόνου, ενώ προσπάθησαν να πετύχουν και τρίτο τέρμα, για να «κλειδώσουν» την υπόθεση νίκη.

Στο 83′ ο Κουτσιανικούλης έκανε το κοντινό πλασέ, με τον Στεφανάκο να διώχνει με τα πόδια σε κόρνερ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο ίδιος παίκτης ήταν πρωταγωνιστής και πάλι, το σουτ του, όμως δεν ήταν εύστοχο, με την μπάλα να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Στεφανάκου. Η τελευταία φάση του αγώνα ανήκει στην Καλαμάτα, με τον Οσμανάγκιτς με απευθείας εκτέλεση φάουλ, να στέλνει την μπάλα άουτ.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-2

Football League – 6η Αγωνιστική

Γήπεδο Παραλίας

Σκόρερ: (34’ Αλεξόπουλος – 40’ Ντούνης, 79’ Τσίτας)

Διαιτητής: Καδδάς (Αχαΐας)

Βοηθοί: Βεργέτης (Αρκαδίας), Οικονόμου (Αχαΐας)

Κίτρινες: (45’ Δήμος, 48’ Κουϊρουκίδης, 59’ Ιντζίδης, 70’ Βουκμίροβιτς, 72’ Στεφανάκος – 9’ Φαζός, 43’ Τσιάρας, 73’ Λάσκαρης, 80’ Μπουτζίκος, 81’ Γιδόπουλος)
Κόκκινη: 70’ Κωνσταντινόπουλος (2η κίτρινη)

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Στεφανάκος Δήμος, Κωνσταντινόπουλος, Ζαχαρόπουλος Ιντζίδης, Οσμανάγκιτς, Βουκμίροβιτς (80’ Καζβιρόπουλος), Στεργίδης, Κουϊρουκίδης ( 73’ Ράκιτς), Αλεξόπουλος, Μπάμπης (67’ Τζόκιτς).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γιδόπουλος, Γραικός, Μπουτζίκος, Βοσνακίδης, Φαζός, Τσιάρας, Λάσκαρης, Σκοπελίτης (46’ λ.τρ. Κόλα), Κουτσιανικούλης, Ντούνης (88’ Ρόκας), Πόζογλου (75’ Τσίτας).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου