ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με αισιοδοξία ο Κένταυρος

με-αισιοδοξία-ο-κένταυρος-423042

Με καθημερινές προπονήσεις ξεκίνησε από την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου η προετοιμασία της ανδρικής ομάδας Χάντμπολ του Κενταύρου Αγριάς υπό την τεχνική καθοδήγηση του νέου προπονητή της ομάδας Βασίλη Σκανδάλη. Οι προπονήσεις περιλαμβάνουν προπόνηση φυσικής κατάστασης αλλά και ασκήσεις με μπάλα και γίνονται είτε στις εγκαταστάσεις του Πανθεσσαλικού Σταδίου είτε στο κλειστό Γυμναστήριο του ΕΑΚ Βόλου. Στις προπονήσεις υπάρχει μεγάλη συμμετοχή παικτών και με κέφι και μεράκι κτίζεται η νέα ομάδα του Κενταύρου Αγριάς. Να τονίσουμε ότι φέτος η ομάδα έχει ενισχυθεί στο ρόστερ της με επιστροφές παλιών παικτών και με σημαντικές μεταγραφικές ενισχύσεις.

Να σημειώσουμε ότι φέτος η ομάδα της Αγριάς θα «μετακομίσει» στο νότιο όμιλο της Β΄ Εθνικής κατηγορίας, ύστερα από απόφαση της ομοσπονδίας. Πρόκειται για έναν πιο βατό αγωνιστικά όμιλο σε σχέση με τον βόρειο όμιλο και ο Κένταυρος συμμετέχει στο εν λόγω πρωτάθλημα με αξιώσεις να εξασφαλίσει άνετα την παραμονή του και να πλασαριστεί σε μια καλή θέση στη βαθμολογία. Εξάλλου οι στόχοι της νέας διοίκησης για την επόμενη τριετία (2011 – 2014) είναι η καλή αγωνιστική παρουσία και εδραίωση της ανδρικής ομάδας Χάντμπολ στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής και το χτίσιμο μια μεγάλης βάσης, με τα τμήματα υποδομών του σωματείου, που θα ενισχύει στο μέλλον την ανδρική ομάδα με νέους ταλαντούχους παίκτες.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ο Βασίλης Σκανδάλης έχει αναλάβει και την αγωνιστική προετοιμασία του τμήματος παίδων του σωματείου, το οποίο ήδη ξεκίνησε προπονήσεις. Παράλληλα με πολύ κέφι και μεγάλη συμμετοχή αθλητών έχει ξεκινήσει προπονήσεις και το τμήμα παμπαίδων του σωματείου, υπό την επίβλεψη του Γιάννη Αθανασαράκη. Πρόκειται για ένα τμήμα που αγωνιστικά τα δύο προηγούμενα χρόνια αναδείχθηκε πρωταθλήτρια ομάδα στη περιφέρεια Κ. Ελλάδας, στην κατηγορία των μίνι αγοριών. Για φέτος η συγκεκριμένη ομάδα έχει σαν στόχο τη συμμετοχή της στην τελική φάση του πανελλήνιου πρωταθλήματος και την καλύτερη αγωνιστική παρουσία σε αυτή.

Παράλληλα σήμερα Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου ξεκινάει και η προετοιμασία της ομάδας Γυναικών και νεανίδων του σωματείου υπό την επίβλεψη του Γιώργου Κυριάκου. Η γυναικεία ομάδα θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής γυναικών με στόχο μια καλή αγωνιστική παρουσία, ενώ η ομάδα νεανίδων θα συμμετέχει στο αντίστοιχο ηλικιακό πρωτάθλημα με στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Κ. Ελλάδα και μια καλή συνέχεια στις ημιτελικές φάσεις του πρωταθλήματος. Παράλληλα όσον αφορά στο γυναικείο τμήμα χειροσφαίρισης στόχος είναι η δημιουργία τμήματος παγκορασίδων (γεννηθέντες το 1998 – 1999). Όσα κορίτσια θέλουν να εγγραφούν και να συμμετέχουν σε αυτό το νέο τμήμα μπορούν να απευθυνθούν για πληροφορίες στα τηλέφωνα: 6983637392 (Κυριάκος Γιώργος), 6977273576 (Νίκου Ξανθή).

Επίσης στόχος είναι η δημιουργία πυρήνων χειροσφαίρισης για παιδιά δημοτικού (ηλικίας από 8 – 12 ετών) στα δημοτικά σχολεία της Αγριάς, των Λεχωνίων και του Βόλου. Με την δημιουργία αυτών των τμημάτων στόχοι είναι η γνωριμία των παιδιών με το συναρπαστικό άθλημα της χειροσφαίρισης και διαπαιδαγώγηση των παιδιών στο ομαδικό πνεύμα και την συνεργασία, στοιχεία που προσφέρει ένα ομαδικό άθλημα όπως η Χειροσφαίριση. Για περισσότερες πληροφορίες για τα τμήματα αυτά, όσοι επιθυμούν μπορεί να απευθυνθούν στα τηλέφωνα: 6947309808 (Πρωτοσύγγελος Κων/νος), 6936427274 (Τσιβιούρας Χρήστος), 6944119960 (Αυφαντή Μαρία).

Στο μεταξύ το σωματείο πολύ σύντομα θα αποκτήσει στέγη στο κέντρο της Αγριάς. Ο χώρος θα φιλοξενήσει τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. του σωματείου, ενώ θα είναι και χώρος επικοινωνίας με τα μέλη και τους φίλους του σωματείου, αλλά και με τους γονείς των νεαρών αθλητών. Θα υπάρχει και αίθουσα όπου θα μπορεί να γίνεται θεωρητική κατάρτιση (με προβολή video) των νεαρών χαντμπολιστών και χαντμπολιστριών.

Παράλληλα ο χώρος θα φιλοξενήσει και τα νέα τμήματα που φιλοδοξεί να δημιουργήσει το σωματείο (λάτιν, μοντέρνου και αγωνιστικού χωρού). Συγκεκριμένα η Α.Γ.Ε. Αγριάς Κένταυρος 2008 σε συνεργασία με την σχολή DANCE ACADEMY. Θα λειτουργήσουν από φέτος και τμήματα λάτιν και μοντέρνου χορού που απευθύνονται σε παιδιά δημοτικού, γυμνασίου, λυκείου αλλά και σε ενήλικες. Στα τμήματα θα διδάξουν εκπαιδευτές της σχολής DANCE ACADEMY. Όσοι και όσες ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 6973831361 (Ματσούκα Άννα) και 6947309808 (Πρωτοσύγγελος Κων/νος).

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου