Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Ηττήθηκε από τον ΠΑΟΚ ο Βόλος ΝΠΣ (εικόνες)

ηττήθηκε-από-τον-παοκ-ο-βόλος-νπσ-εικόν-324445

Ανήμερα του Αγίου Δημητρίου, ο Βολιώτης Δημήτρης Λημνιός και ο Δημήτρης Πέλκας κέρασαν το «διπλό» στο Πανθεσσαλικό Στάδιο απέναντι στο Βόλο, που έφερε τον ΠΑΟΚ, προσωρινά, και πάλι στην κορυφή της βαθμολογίας. Οι πρωταθλητές Ελλάδας χωρίς να φορτσάρουν και να εντυπωσιάσουν άξιζαν τη νίκη βάσει της συνολικής εικόνας των δύο ομάδων. Με εξαίρεση ένα μικρό διάστημα στο β’ μέρος αυτοί είχαν την απόλυτη κυριαρχία, με τον Βόλο να περιμένει κάποιες εξάρσεις του Τόρες και του Ζοάο. Και το αήττητο σερί το έφτασαν στους 43 αγώνες πρωταθλήματος και για δεύτερο σερί ματς διατήρησαν το μηδέν στην εστία τους…

Δεν έκρυβε εκπλήξεις το αρχικό σχήμα των νταμπλούχων. Ο Αμπέλ Φερέιρα επέλεξε την ίδια ακριβώς ενδεκάδα μ’ αυτή που ξεκίνησε και πριν από μια εβδομάδα νωρίτερα τη Λαμία στο 3-0 της Τούμπας.

Ο Πορτογάλος τεχνικός του ΠΑΟΚ επιβράβευσε τον Μίροσλαβ Στοχ, ενώ στο μοναδικό δίλλημα που υπήρχε, βάσει των δοκιμών, έδωσε φανέλα βασικού στον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ αντί του εορτάζοντα Δημήτρη Πέλκα.

Οι «ασπρόμαυροι» μπήκαν πιο δυνατά και πίεσαν από την αρχή θέλοντας να έχουν περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή τους, ωστόσο τα πρώτα δέκα λεπτά πέρασαν με ένα σουτ του Μπίσεσβαρ να μπλοκάρει εύκολα ο Γκαραβέλης. Ο Ολλανδός έγινε πιο απειλητικός για την εστία του Βόλου στο 16’, με το κεφάλι αυτή τη φορά, αλλά και πάλι ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων ήταν στην σωστή θέση.

O Τόρες απάντησε στην ευκαιρία του ΠΑΟΚ (20’) χωρίς να αλλάζει η εικόνα της αναμέτρησης, με τον Μπίσεσβαρ να βρίσκεται για τρίτη φορά και πάλι σε θέση για γκολ, σε μια προφανή εντολή του Φερέιρα να πατάει περισσότερο στην αντίπαλη περιοχή.

Η λύση για τους πρωταθλητές Ελλάδας ήρθε στο 29’ με τον Στοχ να κάνει μια υπέροχη ενέργεια, να βρίσκει τον Γιαννούλη. Ο αριστερός μπακ του «Δικεφάλου» με τη δεύτερη ασίστ του στο πρωτάθλημα «σέρβιρε» την μπάλα στον Λημνιό.

Αυτός με κεφαλιά, όπως και με τη Λαμία, από το ύψος της μικρής περιοχής σκόραρε ανοίγοντας το σκορ (0-1): Δημήτρης (Γιαννούλης) ασίστ, Δημήτρης (Λημνιός) γκολ και αφιερωμένο στον Δημήτρη (Πέλκα)! Κι όλα αυτά ανήμερα του Αγίου Δημητρίου!

Ο Χουάν Φεράντο μετά το πρώτο δεκάλεπτο του β’ μέρους θέλησε να αλλάξει πράγματα για τους γηπεδούχους, διαφοροποιώντας το 4-3-3 σε 4-4-2, με την είσοδο του Μάντζη, με τους παίκτες του ΠΑΟΚ να έχουν αφήσει περισσότερη ώρα την μπάλα στους αντιπάλους τους και να μη φτάνουν τόσο εύκολα στην εστία του Βόλου.

Η ατομική ενέργεια του Μπίσεσβαρ (61’) έφερε τους «ασπρόμαυρους» κοντά στο 0-2, ενώ ο Φερέιρα πέρασε στο ματς τον Πέλκα, αντί του Στοχ, φέρνοντας τον Μπίσεσβαρ στα αριστερά στην πρώτη κίνηση του Πορτογάλου από τον πάγκο.

Πάλι τη λύση για τον ΠΑΟΚ την έδωσαν οι… Δημήτρηδες του! Ο Δημήτρης (Λημνιός) κέρδισε στο 71ο λεπτό το πέναλτι σε καθαρή ανατροπή από τον Δημόπουλο και ο Δημήτρης (Πέλκας) ευστοχώντας από την άσπρη βούλα έκανε το 0-2.

MVP: Ο Δημήτρης Λημνιός με ένα γκολ και ένα κερδισμένο πέναλτι ήταν ο κορυφαίος των νικητών.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ένας άλλος Δημήτρης, ο Γιαννούλης, παρέμεινε σε πολύ υψηλά απόδοσης με πολλές κούρσες από τα αριστερά και μια ασίστ στο ενεργητικό του.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Γιάγια Ατιάτ είτε έπαιζε για 54 λεπτά, είτε δεν έπαιζε, το ίδιο και το αυτό ήταν, σωστά ο Φεράντο τον έκανε αλλαγή με τον Μάντζη, διαφοροποιώντας το 4-3-3 σε 4-4-2.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Δημήτρης Γιαννούλης στο 69ο λεπτό θα μπορούσε να έχει κάνει καλύτερη επιλογή (Σφιντέρσκι) και ο ΠΑΟΚ να καθαρίσει νωρίτερα το ματς.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Ευαγγέλου δεν είχε προβλήματα, ενώ πήρε την σωστή απόφαση (με την συνδρομή του VAR) στη φάση που ο Δημόπουλος βρίσκει στο γόνατο τον Λημνιό και τον ανατρέπει εντός περιοχής.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Στο 43ο σερί παιχνίδι πρωταθλήματος δίχως ήττα οι «ασπρόμαυροι» έφτασαν στη νίκη παίζοντας όσο έπρεπε για να φτάσουν στο τρίποντο και τους 20 βαθμούς. Αυτό ήταν το 21ο σερί εκτός έδρας παιχνίδι πρωταθλήματος χωρίς ήττα για τον ΠΑΟΚ.

ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ (Φεράντο): Γκαραβέλης, Ντεντάκης, Τσίκα, Δημόπουλος, Φερράρι, Μαξ Αγκούστο, Τσοκάνης, Τόρες, Ατιάτ (54’ Μάντζης), Ζοάο Ράφαελ, Γέντρισεκ.

ΠΑΟΚ (Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Μάτος, Ίνγκασον, Κρέσπο, Γιαννούλη, Αουγκούστο, Μίσιτς, Λημνιός (82’ Βιεϊρίνια), Μπίσεσβαρ, Στοχ (64’ Πέλκας), Σφιντέρσκι (75’ Άκπομ).

Πηγή:Gazzetta.gr

Ο Βολιώτης Δημήτρης Λημνιός άνοιξε το σκορ στο Πανθεσσαλικό

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου