ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κρίσιμες μέρες… κρίσιμες μάχες

κρίσιμες-μέρες-κρίσιμες-μάχες-423371

Έχοντας μάθει σε κρίσιμες μέρες και σε κρίσιμες μάχες, ο Ολυμπιακός Βόλου περιμένει με αγωνία αύριο την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου και την ερχόμενη Τρίτη αυτή της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, καθώς είναι από αυτές που θα κρίνουν την τύχη του και αν θα συνεχίσει να είναι ομάδα Σούπερ Λίγκα.

Ο Ολυμπιακός μπορεί αγωνιστικά να έχει δείξει προς πάσα κατεύθυνση πως αξίζει να είναι ομάδα Σούπερ Λίγκα, αλλά αύριο Πέμπτη θα συζητηθεί από το Διοικητικό Εφετείο η έφεση που κατέθεσε ο Ολυμπιακός Βόλου κατά της απόφασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού που δεν του έδωσε πιστοποιητικό και υποβίβασε τους ερυθρόλευκους στη Δ΄ Εθνική, έστω κι αν αυτό δεν επικυρώθηκε από καμία αρμόδια αθλητική αρχή…

Θυμίζουμε πως το νομικό τμήμα της βολιώτικης ΠΑΕ είχαν καταφέρει στο διοικητικό εφετείο να πετύχουν προσωρινή διαταγή αναστολής της απόφασης της ΕΕΑ για τη μη χορήγηση του πιστοποιητικού συμμετοχής σε άλλες ομάδες αλλά και την απαγόρευση αντικατάστασης του Ολυμπιακού Βόλου από οποιαδήποτε άλλη ομάδα στη Super League.

Αυτό πρακτικά σήμαινε και ισχύει ακόμη πως ενώ το πρωτάθλημα ξεκίνησε αναβλήθηκαν τα ματς του Βόλου, ενώ στην ουσία το Εφετείο υποχρέωσε την ΕΕΑ να μη δώσει «άδεια» σε καμία από τις Δόξα, Λεβαδειακό ή οποιαδήποτε άλλη ομάδα, αν δεν εκδικαστεί η υπόθεση μια υπόθεση που είναι ανάλογη περίπτωση με αυτή των Τρικάλων που δικαιώθηκαν!

Την περασμένη εβδομάδα η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού καταθέτοντος τις απόψεις της για το θέμα στο Εφετείο ζήτησε και επίσπευση των διαδικασιών, ενώ η χθεσινή ανακοίνωση για κατεπείγουσα εκδίκαση της υπόθεσης έχει προκαλέσει εντύπωση και στο νομικό επιτελείο του Ολυμπιακού, αφού υπό άλλες συνθήκες η υπόθεση θα εκδικαζόταν σε μερικούς μήνες!

Ενώ ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει αρχικά στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών την προσωρινή διαταγή αναστολής απόφασης μη έκδοσης πιστοποιητικού από την ΕΕΑ… τώρα θέλει να κερδίσει αναστολή της απόφασης, ώστε την άλλη Τρίτη η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού να εξετάσει το νέο βολιώτικο φάκελο…

Ως γνωστόν αμέσως μετά το διορισμό της νέας διοίκησης από το Πρωτοδικείο και τη συγκρότησή της σε σώμα η βολιώτικη ΠΑΕ προχώρησε στην κατάθεση του νέου φακέλου και ζήτησε την επανεξέτασή του από την ΕΕΑ, πράγμα που δεν έγινε ζητώντας γνωμοδότηση και ορίζοντας νέα συνεδρίασή της για τις 13 του Σεπτέμβρη

Αναβολή στην αίτηση αναίρεσης

Η παραίτηση του μέλους του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ και εισηγητή Γιώργου Σφυρή, είχε ως αποτέλεσμα να αναβληθεί επ’ αόριστο η εκδίκαση της αίτησης αναίρεσης της Λάρισας και του Πανσερραϊκού, κατά της απόφασης της Εφέσεων της ΕΠΟ για τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα.

Η αίτηση αναίρεσης είχε υποβληθεί για κακοδικία, πλην όμως η αντίδραση του κ. Σφυρή στην απόφαση της Εφέσεων στην υπόθεση του Ηρακλή, δημιουργεί πλέον νέα δεδομένα.

Από εδώ και πέρα σε πρώτη φάση αναμένεται η αντικατάσταση του παραιτηθέντα από την Ένωση Β’ και Γ’ Εθνικής, της οποίας ήταν εισηγητής και στη συνέχεια να οριστεί νέα ημερομηνία εκδίκασης.

Απειλή ΕΠΟ

Για άλλη μία φορά η ΕΠΟ φρόντισε να υπενθυμίσει ότι οι ομάδες που προσφεύγουν στα πολιτικά δικαστήρια κινδυνεύουν με την ποινή του υποβιβασμού.

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας: «Σας υπενθυμίζουμε ότι με σύμφωνα με απόφαση που ελήφθη ομόφωνα στην τελευταία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ, όσοι σύλλογοι προσφεύγουν στα πολιτικά δικαστήρια κινδυνεύουν με την ποινή του υποβιβασμού στην αμέσως κατώτερη κατηγορία απ’ αυτή που προβλέπεται να συμμετάσχουν».

 

Αναβλήθηκε η δίκη

Αναβλήθηκε η δίκη των 10 φίλων του Ολυμπιακού Βόλου οι οποίοι κατά το κατηγορητήριο συμμετείχαν στα επεισόδια που έγιναν με αφορμή την απόφαση για τον υποβιβασμό της ομάδας.

Ο λόγος της αναβολής ήταν η απουσία αστυνομικού ο οποίος είναι και βασικός μάρτυρας της δίκης. Η νέα ημερομηνία που ορίστηκε είναι η 12η Ιανουαρίου

Συνέλευση των Austrian boys

Την Παρασκευή 21:00 στα γραφεία των Austrian Boys θα πραγματοποιηθεί Έκτακτη Γενική συνέλευση του Νέου Δ.Σ. Καλούνται τα μέλη να δώσουν το παρών ώστε να ξεκινήσει η ετήσια ανανέωση μητρώου μελών.

 

Ανακοίνωση των Austrian boys

«Μετά την προσφυγή του Σανκαρέ και την αποκάλυψη του νομικού εκπροσώπου του παίχτη, πλέον αποδείχτηκε ποιος κρύβεται πίσω από το καλοκαιρινό αυτό κυνηγητό της ομάδος μας. Ο νομικός εκπρόσωπος του Σανκαρέ είναι ο δικηγόρος Παναγόπουλος, ο δικηγόρος της ΠΑΕ ΑΕΛ, ο οποίος προσπαθεί απεγνωσμένα τόσο καιρό να βρει παραθυράκια μπας και ξανανεβάσει την ΑΕΛ στην Super League λειτουργώντας εις βάρους του Ολυμπιακού Βόλου.

Έχει στηθεί λοιπόν μια πλεκτάνη εναντίον της ομάδας μας και της πόλης μας για να σωθεί η ΑΕΛ, η οποία έχει υποβιβαστεί από τα Χριστούγεννα του 2010 (στη ζήλια τους έχουν ξεχάσει ότι έχουμε 2011), μια ομάδα που δεν κατάφερε να στεριώσει νίκη και που τα περσινά τελικά σκορ σταματούσαν στα 4 τεμάχια γκολ με αίμα και δάκρυα.

Καλούμε τον κόσμο μας, τους παίχτες μας και τη διοίκηση να μείνουμε συγκεντρωμένοι – ενωμένοι λίγες μέρες ακόμη έως ότου επέλθει η τελική δικαίωση της ομάδας μας.

Το κόμπλεξ των γειτόνων μας δεν έχει όρια, η κουτοπονηριά τους άλλη μια φόρα έδειξε πως είναι ατελείωτη. Ο Ολυμπιακός Βόλου, το καμάρι της Θεσσαλίας, το αφεντικό της Θεσσαλίας, η καλύτερη περιφερειακή ομάδα θα συνεχίζει να παίζει στην Superleague και αν ξανά βρεθούμε στο κύπελλο τότε υποσχόμαστε φιλοξενία αρίστη και 7 τεμάχια γκολ. Μπορεί κάποτε με τις βλαχοπονηριές σας να πήρατε ορισμένες σχολές από το Πανεπιστήμιο του Βόλου, το Πήλιο, τη θάλασσα και τον Ολυμπιακό μας δε θα καταφέρετε ποτέ να τα αγγίξετε.

Υ.Γ. Την ομάδα σας θα την θυμάστε πλέον μόνο στο photo play, στο Wikipedia και στον Τειρεσία».

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου