ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σφίγγει το ζωνάρι για αθλητικά σωματεία από τον Δήμο Βόλου

σφίγγει-το-ζωνάρι-για-αθλητικά-σωματε-326150

Ξηλώνονται τα χρεωμένα στον Δήμο ρολόγια και τα σωματεία θα πρέπει να εγκαταστήσουν δικά τους για να έχουν νερό και ρεύμα

Σφίγγει το ζωνάρι για τα παντός είδους αθλητικά σωματεία, που δραστηριοποιούνται σε αθλητικές υποδομές του Δήμου Βόλου. Στον απόηχο της σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη, στην οποία ο δήμαρχος Βόλου ανακοίνωσε «ανατροπές» βγάζοντας στη… σέντρα οφειλέτες, το καθεστώς χρήσης γηπέδων και κολυμβητηρίων αλλάζει.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Βόλου Ανδρέα Ζέρβα εντός των ημερών θα οριστεί το ενοίκιο που θα καταβάλλουν όλα τα αθλητικά σωματεία ανεξαιρέτως για τη χρήση δημοτικών αθλητικών υποδομών. «Θα είναι ένα συμβολικό ενοίκιο κάθε μήνα, το οποίο θα διατίθεται για τη συντήρηση των αθλητικών χώρων. Δεν επιδιώκουμε κέρδος από τα αθλητικά σωματεία», ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του οργανισμού.

Σε κάθε περίπτωση όμως θα πρέπει το σύνολο των σωματείων να ρυθμίσει τις οφειλές του. Σύμφωνα με τον κ. Ζέρβα εκτός από το ποδοσφαιρικό σωματείο, που κατονόμασε ο δήμαρχος ότι χρωστά 187.000 ευρώ, υπάρχουν κι άλλα πολλά σωματεία με χρέη μερικών χιλιάδων ευρώ.

«Θα προχωρήσουμε στην εγκατάσταση οικονομικού συστήματος στον ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ προκειμένου να ελέγχεται ποιος πληρώνει και ποιος χρωστά και να επιβάλλονται προσαυξήσεις. Ηδη μετά από κάλεσμα που απευθύναμε στα αθλητικά σωματεία το 90% έχει φροντίσει για τη ρύθμιση των οφειλών του σε έως και 100 δόσεις και παράλληλα με την πληρωμή των τρεχουσών δόσεων θα τρέχουν και τα νέα ενοίκια», σημείωσε ο κ. Ζέρβας.

Το σημαντικότερο είναι όμως ότι ο Δήμος θα προχωρήσει σε διακοπή της σύνδεσης στα ρολόγια της ΔΕΗ και της ΔΕΥΑΜΒ που είναι χρεωμένα στον ίδιο και τα αθλητικά σωματεία που χρησιμοποιούν τις αθλητικές εγκαταστάσεις θα υποχρεωθούν να τοποθετήσουν ρολόγια που θα είναι χρεωμένα και θα πληρώνονται από τα ίδια.

«Ο Δήμος Βόλου σταματά να χρεώνεται τα λειτουργικά έξοδα των σωματείων. Τα σωματεία είναι εκείνα που θα πληρώνουν και για το νερό τους και για το ρεύμα τους κι ένα συμβολικό ενοίκιο για τη χρήση των εγκαταστάσεων», υπογράμμισε ο κ. Ζέρβας.

Σημειώνεται, τέλος, ότι έως την ερχόμενη Τρίτη αναμένεται να ανακοινωθεί πρόγραμμα προπονήσεων των σωματείων στις αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου με γνώμονα την ισονομία της χρήσης των γηπέδων και κολυμβητηρίων.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου