ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Με άλλη φιλοσοφία και δυναμική

με-άλλη-φιλοσοφία-και-δυναμική-327411

Ο στόχος του Σούλη Παπαδόπουλου για τη συνέχεια στον Ολυμπιακό Βόλου

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Χωρίς μαγικό ραβδί και πιστεύοντας ότι όλα μπορούν να αλλάξουν προς το καλύτερο με τη δουλειά παρουσιάστηκε χθες επίσημα από την ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου ο νέος προπονητής Σούλης Παπαδόπουλος κι ενώ ήδη οι ποδοσφαιριστές τις δυο μέρες προπονήσεων με τον Αθηναίο τεχνικό έχουν καταλάβει τη διαφορά…

«Θα πρέπει να δείξουμε ότι κάτι αλλάζουμε προς το καλύτερο στον Ολυμπιακό και ο καθένας κάνει τη δουλειά του και έχει τη δική του φιλοσοφία» ανέφερε ο Σούλης Παπαδόπουλος που σίγουρα φέρνει μια νέα δυναμική στο ποδοσφαιρικό τμήμα τονίζοντας ότι είναι τιμή για αυτόν να τον επιλέγει μια μεγάλη ομάδα για 4η φορά και μάλιστα 4η διαφορετική διοίκηση και «για να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που πάντα είναι δίπλα πρέπει και να κάνουμε ένα νέο καλύτερο ξεκίνημα».

Ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου, Σούλης Παπαδόπουλος, μίλησε χθες στα γραφεία της ΠΑΕ δίνοντας την εντύπωση πως ξέρει πού ήρθε ξέρει τι θέλει και τι μπορεί και πως όλοι μαζί πρέπει και μπορούν να πετύχουν και να χαρούν…

«Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση του Ολυμπιακού Βόλου, που μου κάνει την τιμή να αναλάβω μία τόσο ιστορική ομάδα. Είναι η τέταρτη φορά που έρχομαι στον σύλλογο, με διαφορετικές διοικήσεις. Αυτό δείχνει, επίσης, ότι υπάρχει μεγάλη εκτίμηση στο πρόσωπό μου και από τον κόσμο του Ολυμπιακού.

Σημαντικό ρόλο στο να έρθω στον Ολυμπιακό έπαιξε το ενδιαφέρον που έδειξαν οι άνθρωποι της διοίκησης εδώ και αρκετές μέρες. Ωστόσο, είχα υποχρεώσεις με άλλη ομάδα. Μπορεί να λέμε ότι βρισκόμαστε στην αρχή του πρωταθλήματος, αλλά θέλει μεγάλη δουλειά και προσπάθεια. Από μένα, από τους ποδοσφαιριστές, από τη διοίκηση και μετά από τον κόσμο. Γνωρίζω ότι πάντα ο κόσμος του Ολυμπιακού Βόλου στηρίζει την ομάδα. Στο παιχνίδι της Κυριακής με την Ιεράπετρα οι φίλοι του Ολυμπιακού θα δουν για πρώτη φορά την ομάδα στο Βόλο» ανέφερε αρχικά ενώ στη συνέχεια στάθηκε στο τι πρέπει να αλλάξει για το καλύτερο χωρίς να θέλει πίστωση χρόνου… « Το μόνο που ξέρω να κάνω είναι να δουλεύω μαζί με τους ποδοσφαιριστές μου. Έχουμε κάνει ήδη δύο προπονήσεις, ενώ την Τρίτη το βράδυ μετά τη συνάντηση που είχα με τη διοίκηση του Ολυμπιακού, μιλήσαμε με τους ποδοσφαιριστές Δεν είμαι από τους ανθρώπους που ζητάνε χρόνο. Θα πρέπει να δείξουμε ότι κάτι αλλάζουμε στον Ολυμπιακό Βόλου. Σίγουρα προς το καλύτερο. Δεν είμαι από τους προπονητές που ρίχνουν τις ευθύνες σε συναδέλφους. Ο καθένας κάνει τη δουλειά του και έχει τη δική του φιλοσοφία. Κοιτάζουμε μπροστά και κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Έχουμε να παίξουμε την Κυριακή με έναν αντίπαλο που είναι αήττητος στο πρωτάθλημα. Έχει οκτώ βαθμούς και αυτό κάνει ακόμη πιο δύσκολο το έργο μας. Πάντως, όσο δύσκολο είναι το παιχνίδι για μας, άλλο τόσο δύσκολο είναι και για την Ιεράπετρα. Θα ακολουθήσει το παιχνίδι του κυπέλλου με τον Πανιώνιο και το ματς με την Καλαμάτα για το πρωτάθλημα εκτός έδρας. Μία ομάδα που είναι πρώτη στον βαθμολογικό πίνακα. Όπως καταλαβαίνετε, το παιχνίδι του κυπέλλου θα περάσει για εμάς σε δεύτερη μοίρα. Παρότι δεν θα αδιαφορήσουμε… Δεν κρύβω, όμως, ότι αυτή τη στιγμή σκέφτομαι μόνο το παιχνίδι της Κυριακής και το πώς θα είναι η ομάδα έτοιμη να κερδίσει αυτό το ματς. Για να ευχαριστήσουμε τον κόσμο και να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι μόνο οι τρεις βαθμοί. Ούτε μία νίκη σε πάει στον Παράδεισο, ούτε μία ήττα ή ισοπαλία σε πάει στην Κόλαση. Θα πρέπει να δουλέψουμε πάρα πολύ και δεν μου αρέσουν τα πολλά λόγια».

Στη συνέχεια απαντώντας σε ερωτήσεις, για το γεγονός ότι στις τρεις προηγούμενες θητείες του στον Ολυμπιακό αποχώρησε από την ομάδα πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος ανέφερε: «Μπορεί να μην τελείωσα τη χρονιά σε καμία από τις προηγούμενες θητείες μου στο Βόλο, όμως δεν θα ερχόμουν ξανά στον Ολυμπιακό, αν δεν πήγαινα καλά με την ομάδα. Απλώς ήταν τέτοιες οι συγκυρίες που δεν μπόρεσα να ολοκληρώσω τη χρονιά στον Ολυμπιακό».

Για το αν θα ρίξει τις πρώτες μέρες της προετοιμασίας το βάρος στην ψυχολογία: «Στο ποδόσφαιρο μεγάλο ρόλο παίζει η ψυχολογία, αλλά μεγαλύτερο παίζει η δουλειά. Νομίζω ότι οι 4-5 μέρες που θα δουλέψω με την ομάδα είναι αρκετές για να αλλάξω πράγματα, όταν υπάρχουν καλοί ποδοσφαιριστές. Σίγουρα, όμως, ένας καλός προπονητής μπορεί να διαχειριστεί μία μέτρια ομάδα. Νομίζω, όμως, πως τη διαφορά την κάνουν ποδοσφαιριστές. Αυτό που θα πρέπει να καταλάβουν οι ποδοσφαιριστές, είναι ότι αλλάζει ο τρόπος δουλειάς και το έχουν καταλάβει από τις πρώτες κιόλας προπονήσεις.

Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που μου αρέσει να δουλεύω και ο Βόλος είναι πολύ όμορφη πόλη. Ο Βόλος είναι μία ποδοσφαιρική πόλη. Διαθέτει τρεις ομάδες, μία στη Σούπερ Λιγκ και δύο στη Φούτμπολ Λιγκ. Υπάρχουν ομάδες στην Αθήνα που ήταν ενώ στο παρελθόν ήταν πολύ ανταγωνιστικές, όπως για παράδειγμα η Προοδευτική, έχουν εξαφανιστεί. Το Αιγάλεω και ο Ιωνικός εμφανίστηκαν ξανά στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο ύστερα από 10 χρόνια. Στο Βόλο υπάρχει μία αντιπαλότητα, αλλά αυτό είναι καλό για το ποδόσφαιρο, για τον κόσμο, γιατί υπάρχει ενδιαφέρον» ανέφερε ο νέος προπονητής που βρήκε ένα καλό αλλά σχετικά μεγάλο ρόστερ.

Για το κυριακάτικο ματς (2 μ.μ. στη Νεάπολη) με την Ιεράπετρα δεν θα είναι σε θέση να αγωνιστεί ο Μακρυωνίτης που τραυματίστηκε στο πρόσωπο στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Θεσπρωτό

Πουλικίδης στη Νεάπολη

Το παιχνίδι Ολυμπιακός Β. – Ο.Φ. Ιεράπετρας που είναι προγραμματισμένο για την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, στις 14:00, θα διευθύνει ο Κώστας Πουλικίδης από την Ένωση Δράμας.

Ο 30χρονος ρέφερι δεν έχει διευθύνει στο παρελθόν παιχνίδι του Ολυμπιακού Βόλου ενώ αυτό θα είναι το πρώτο του για τη φετινή σεζόν σε επαγγελματική κατηγορία. Στην καριέρα του έχει σφυρίξει 26 παιχνίδια Γ’ Εθνικής, 5 Β’ Εθνικής και δύο αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδος.

Βοηθοί του την Κυριακή στη Νεάπολη θα είναι ο Κωνσταντίνος Τσακίρης (Δράμας), Αχιλλέας Νίκζας (Λάρισας) και 4ος ο Θωμάς Μπουρουζίκας (Λάρισας).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου