ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η Ουγγαρία αντίπαλος της Εθνικής

η-ουγγαρία-αντίπαλος-της-εθνικής-423628

 

Η Ουγγαρία επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και θα είναι ο σημερινός αντίπαλος της εθνικής Ελλάδας στην προημιτελική φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης Νέων ανδρών, που διεξάγεται στο Βόλο.

Οι Μαγυάροι νίκησαν χθες στο χιαστί παιχνίδι για πρόκριση στους «8» την Βραζιλία με 15-12 και πήραν το «εισιτήριο» για τους προημιτελικούς, όπου θα αναμετρηθούν το βράδυ (20:20) με την ελληνική ομάδα για την πρόκριση στην τετράδα.

Η παράδοση είναι εναντίον της «γαλανόλευκης», η οποία έχει αντιμετωπίσει εννέα φορές στο παρελθόν σε αντίστοιχη διοργάνωση τους Μαγυάρους και έχει νικήσει μόνο μια φορά.

Όμως, ο Περικλής Δαμάσκος εκτιμά ότι η Ουγγαρία δεν έχει τύχη απέναντι στην ελληνική ομάδα, εφόσον οι παίκτες του αποδώσουν στην αναμέτρηση σύμφωνα με τις δυνατότητές τους.

«Είναι αλήθεια ότι, από την ημέρα που φύγαμε από την Αθήνα για να έλθουμε στον Βόλο, όλα μάς πάνε στραβά. Αρρώστιες και τραυματισμοί σε ημερήσια διάταξη. Όμως η ομάδα αυτή έχει δυνατότητες. Μπορεί να τα καταφέρει. Εάν παίξουμε με καθαρό μυαλό, οι Ούγγροι δεν έχουν τύχη απέναντί μας. Το πιστεύω και δεν θεωρώ τον εαυτό μου υπεραισιόδοξο» δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός και συνέχισε: «Πολλοί λένε ότι μια ήττα είναι καταστροφή σε ένα τέτοιο παιχνίδι.

Η αλήθεια είναι ότι αυτό το ματς έχει πάντα ιδιαιτερότητες και χρειάζεσαι ψυχραιμία και καθαρό μυαλό για να αντεπεξέλθεις.

Μια νίκη θα σε φέρει στα μετάλλια, θα σου ανεβάσει αυτόματα την ψυχολογία και θα έχεις ουσιαστικά εκπληρώσει την αποστολή σου.

Δεν θεωρώ καταστροφή όμως την ήττα.

Μια 5η ή μια 6η θέση σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι αποτυχία; Για μένα, όχι».

Σχολιάζοντας την άποψη του ομολόγου του της εθνικής Ουγγαρίας, Μπούλτσου Ζέκελι, ότι η Ελλάδα θα παίξει αύριο στο Βόλο με 14 και όχι με 13 παίκτες, ο Δαμάσκος τόνισε: «Γιατί το είπε αυτό; Θεωρεί ότι θα παίξω και εγώ; Ξέρω, εννοεί τον κόσμο.

Κάνει όμως λάθος.

Όταν παίζεις στην πατρίδα σου, τις περισσότερες φορές ο κόσμος είναι, χωρίς να το θέλει φυσικά, πρόβλημα.

Σου φορτώνει άγχος και αυτά τα παιδιά, σε αυτή την ηλικία, δεν μπορούν μερικές φορές να ξεφύγουν από το άγχος αυτό».

Ο Περικλής Δαμάσκος, ο οποίος έφτασε δύο φορές τα τελευταία χρόνια σε τελικούς, ως προπονητής των εθνικών ομάδων, ωστόσο δεν ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Για το ενδεχόμενο να συμβεί το ίδιο και στη διοργάνωση του Βόλου υπογράμμισε: «Μακάρι να φθάσουμε και εδώ στον τελικό και ας χάσουμε.

Είναι λίγο να πάρεις την 2η θέση σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα; Μακάρι να μπούμε αύριο στα μετάλλια και μετά βλέπουμε…».

Από την πλευρά του, ο Ζέκελι, ο οποίος ως παίκτης αγωνίστηκε στον Πανιώνιο, δήλωσε για τον σημερινό αγώνα: «Πέρασα υπέροχα τον ένα χρόνο που αγωνίσθηκα στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Θα μου μείνει αξέχαστη αυτή η εμπειρία.

Δεν θα ξεχάσω το πάθος και την υποστήριξη των Ελλήνων φιλάθλων, που πιστεύω ότι θα είναι ο 14ος παίκτης απέναντί μας.

Η ομάδα του Δαμάσκου θα έχει τρομερή υποστήριξη από τον κόσμο.

Τα πράγματα είναι δύσκολα για μας, αλλά θα προσπαθήσουμε.

Έχουμε καλούς παίκτες.

Τρία παιδιά από την ομάδα μου θα είναι του χρόνου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στις δύο ομάδες αύριο.

Όλα θα παιχτούν στον τομέα ψυχολογία, που θα είναι το 60% του αγώνα».

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου