ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Κανείς δεν μπορεί να φύγει»

κανείς-δεν-μπορεί-να-φύγει-423792

Για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην ομάδα από τις φήμες και την ψυχολογική κατάσταση των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού Βόλου μίλησε του στον ΣΠΟΡ FM Μαγνησίας ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ, Τάκης Γιαννόπουλος.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι πολλοί από αυτούς αποτελούν μεταγραφικοί στόχοι άλλων ομάδων, ξεκαθάρισε όμως ότι «αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να φύγει κανείς από την ομάδα», ενώ τόνισε ότι ο Χαβιέ Ουμπίντες «δεν μπορεί να πάει σε κανέναν Άρη από τη στιγμή που έχει συμβόλαιο».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τάκη Γιαννόπουλου στον ΣΠΟΡ FM Μαγνησίας 89.5:

«Δεν είναι και το καλύτερο για τα παιδιά. Έχουν περάσει πολλά όλους αυτούς τους μήνες. Έχουμε μία ομάδα, που έπαιξε Ευρώπη, μετά την έριξαν στη Football League, μετά ξανά Super League και τώρα Δ’ Εθνική. Οι παίκτες έχουν οικογένειες, οι ημέρες των μεταγραφών περνούν και είναι μία κατάσταση που δεν τους βοηθάει καθόλου. Εμείς προσπαθούμε να τους κρατάμε ήρεμους και να τους ενημερώνουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα για να ξέρουν από εμάς τις ενέργειες που κάνουμε και που βρίσκεται η πορεία της ομάδας. Είναι καλύτερα να τους ενημερώνουμε εμείς για το που βρίσκονται και που πατάνε από το να τα μαθαίνουν από δημοσιογράφους και μάνατζερ».

Για την ψυχολογία των παικτών: «Σε ό,τι αφορά με το αγωνιστικό κομμάτι, οι προπονήσεις της ομάδας συνεχίζονται κανονικά. Από εκεί και πέρα ψυχολογικά δεν είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Θεωρώ ότι θα τους επηρεάσει στη συνέχεια. Σιγά – σιγά, όμως, θα το ξεπεράσουν και ελπίζω αν όλα πάνε καλά, να δούμε την ομάδα που είδαμε στο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη».

Για το ενδιαφέρον που δείχνουν άλλες ομάδες για τους παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου: «Είναι δουλειά των μάνατζερ. Κάποιος παίκτης μπορεί να έχει έναν, δύο… Αυτή είναι η δουλειά τους: να εξασφαλίσουν πελάτες. Όμως βρίσκουν μία ομάδα με προβλήματα και την πατούν για να “κλέψουν” τους παίκτες μας.

Ευτυχώς είναι προσγειωμένοι, έχουν τρομερή υπομονή και αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να φύγει κανείς από την ομάδα. Αν ήταν ελεύθεροι θα είχαν φύγει πολλοί από αυτούς, όταν υπάρχει το ενδεχόμενο να μείνει κάποιος μία περίοδο έξω. Και αυτό διότι έχουν οικογένειες. Κανείς δεν μπορεί να φύγει, όμως, ως ελεύθερος. Μόνο σαν μεταγραφή με το ανάλογο αντίτιμο».

Για το αν ο Χαβιέ Ουμπίντες έχει πάει στον Άρη: «Ο Ουμπίντες δεν μπορεί να πάει σε κανέναν Άρη από τη στιγμή που έχει συμβόλαιο».

Αν η ομάδα δικαιωθεί, κατά πόσο θα έχει πάει πίσω ο μεταγραφικός σχεδιασμός: «Είμαστε πλήρεις σε όλες τις γραμμές. Έχουμε ενισχυθεί, δεν έχουμε χάσει παίκτες. Δεν έχουμε πρόβλημα και να πούμε ότι σταμάτησε ο μεταγραφικός σχεδιασμός. Ένα ή δύο παίκτες θέλαμε. Δεν μπορέσαμε να το κάνουμε. Θα το κάναμε μόνο γιατί θα θέλαμε να είμαστε υπερπλήρεις και να μην κάνουμε μεταγραφικές κινήσεις τον Ιανουάριο. Αν έχουμε γρήγορη εξέλιξη, ίσως να κάνουμε και μία μεταγραφή ακόμη».

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου