ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πρωτιά της Αμούντζια σε αγώνες Sup στη Σύρο

πρωτιά-της-αμούντζια-σε-αγώνες-sup-στη-σύ-332283

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το «2ο Κύπελλο Αιγαίου Κανόε Καγιάκ – Sup» που διοργάνωσε ο Ναυτικός Ομιλος Σύρου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Δήμο Σύρου – Ερμούπολης, με την Βολιώτισσα Σοφία Αμούντζια να κατακτά την πρωτιά στην κατηγορία της.

Οι αγώνες που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Οκτωβρίου ήταν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κανόε – Καγιάκ και πραγματοποιήθηκαν στην παραλία της Βάρης και έλαβαν μέρος αθλητές από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Οι αθλητές έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και τα αγωνίσματα είχαν μεγάλο ανταγωνισμό, δείχνοντας πως το επίπεδο χρόνο με τον χρόνο ανεβαίνει όλο και περισσότερο. Η Σοφία Αμούτζια συμμετείχε με τον Ν.Ο. Σύρου και έλαβαν μέρος επίσης τα παρακάτω σωματεία και όμιλοι: Ολυμπιακός ΣΦΠ, Ναυτικός Ομιλος Τζιτζιφιών Καλλιθέας, Ναυταθλητικός Ομιλος ‘’ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ’’ Γυάλα Σαλαμίνας, Ναυτικός Ομιλος Χαλκίδας, Ναυτικός Αθλητικός Ομιλος Βάρης-Βάρκιζας.

Τα αποτελέσματα στην κατηγορία SUP 14.0 γυναικών

1. Αμούντζια Σοφία

2. Μητροπάνου Ρωξάνη

3. Κοκοτσάκη Ελευθερία

4. Γιαννακοπούλου Γ.

Η Σοφία Αμούντζια γεννήθηκε στον Βόλο και ασχολήθηκε με τον στίβο και το μπάσκετ στην ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου αλλά γρήγορα την κέρδισε το Tae kwon dο. Συνειδητοποίησε ότι ήθελε να ασχοληθεί με τον πρωταθλητισμό και επί πολλά χρόνια (1990-1994) κατέκτησε τον τίτλο της πρωταθλήτριας Eλλάδος με διακρίσεις και στο εξωτερικό.

Είναι πτυχιούχος του Α.Π.Θ και GRAFTS, επιστημονική συνεργάτης και γενικός γραμματέας ΑΟΤΕ της ΓΓΑ, με έρευνα στην «Oλιστική προσέγγιση αθλητών υψηλών επιδόσεων και αντιμετώπιση του στρές στον εργασιακό χώρο». Πρωταθλήτρια Ελλάδος επί πολλά χρόνια στο Tae Kwon Do, Grandmaster 7 Dan, με παγκόσμιες και πανευρωπαϊκές διακρίσεις και τοποθέτηση στο υπουργείο εσωτερικών.

Είναι επίσης η πρώτη που έφερε στην Ελλάδα το 2000 την μέθοδο Tae Bo(Active Tae Bo με πνευματικά δικαιώματα) και το 2008, το νέο τρόπο ζωής των Ελλήνων, με την αυθεντική εκδοχή του Holistic Fitness and Holistic Life Style.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου