ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τα εύκολα δύσκολα έκανε ο Ολυμπιακός – Τέλος ο Γράφας

τα-εύκολα-δύσκολα-έκανε-ο-ολυμπιακός-332326

Τα εύκολα δύσκολα έκανε χθες ο Ολυμπιακός Βόλου που για την 4η αγωνιστική της Football League ήρθε ισόπαλος 1-1 στο γήπεδο του Αλμυρού με τον Θεσπρωτό που πήρε τον πρώτο του βαθμό.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να πετύχει την πρώτη του νίκη παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε νωρίς στο πρώτο μέρος και όλα έδειχναν ότι θα είχε εύκολη συνέχεια, από ένα σημείο της επανάληψης οπισθοχώρησε αναίτια κάνοντας τον Θεσπρωτό να πιστέψει ότι μπορεί να πάρει κάτι από το παιχνίδι… και το πήρε στις καθυστερήσεις.

Ο Ολυμπιακός πέτυχε το 1-0 με τον Πόζογλου στο 18’ και ο Θεσπρωτός ισοφάρισε 1-1 στο 92’με τον Γώγο που αποδείχθηκε μια από τις χρυσές αλλαγές του Ρότσα …φέρνοντας και αποδοκιμασίες από την κερκίδα του Ολυμπιακού κατά του προπονητή Θωμά Γράφα, ο οποίος από σήμερα αποτελεί παρελθόν μετά από ανακοίνωση της ερυθρόλευκης ΠΑΕ.

Ο Ολυμπιακός έτσι έμεινε χωρίς να πανηγυρίσει «επαγγελματική» νίκη κάτι που του έλειπε εδώ και 47 μήνες καθώς η τελευταία στην Football League ήταν στις 6 Δεκεμβρίου του 2015 όταν κέρδισε στην Κρήτη τον Κισσαμικό 0-1 με γκολ του Γουόρντεν, σε ένα ματς που είχαν αγωνιστεί και οι Μπουτζίκος και Τσιάρας.

Σε σχέση με το προηγούμενο ματς η 11άδα του Ολυμπιακού είχε τρεις αλλαγές αφού ξεκίνησαν από την αρχή ο Σεραφείμ Παπαϊωάννου στο κέντρο της άμυνας στη θέση του Φαζού, ο Στάθης Ρόκας στα χαφ στη θέση του τραυματία Ράντι και για πρώτη φορά βασικός και σκόρερ, επιθετικά ο Στέλιος Πόζογλου στη θέση του Τσίτα.

Ετσι ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τερματοφύλακα τον Μακρυωνίτη που στο 20λεπτο τραυματίσθηκε και έδωσε τη θέση του στον Γιδόπουλο, στα άκρα της άμυνας ήταν δεξιά ο Γραικός, αριστερά ο Μπουτζίκος, στόπερ οι Παπαϊωάννου, Βοσνακίδης και μπροστά από την άμυνα ως αμυντικά χαφ οι Τσιάρας, Ρόκας. Οι Σκοπελίτης, Κουτσιανικούλης και Στεφάνοβιτς κινούνταν μεσοεπιθετικά με τον Πόζογλου στην κορυφή της επίθεσης αν και αρκετές φορές έβγαινε και πλάγια…

Ο αγώνας

Στο πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα ενώ στο 8’ κεφαλιά του Τσιάρα μετά από σέντρα του Στεφάνοβιτς «πέρασε» πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, στο 10’ το δεξί δοκάρι του Μακρυωνίτη «σταμάτησε» τη μπάλα μετά από σουτ του Κολλά που βρέθηκε «αφύλακτος» μέσα από την περιοχή, μετά από πάσα του Ευθυμίου…

Ο Ολυμπιακός πάντως έβγαλε άμεση αντίδραση και στο 18′ κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Πόζογλου που πέτυχε το 12ο γκολ της καριέρας του και τα 5 τα είχε πετύχει πέρσι ως παίκτης του Θεσπρωτού! Το πρώτο του γκολ πάντως με τη φανέλα του Ολυμπιακού (που ήταν το πιο γρήγορο φετινό) για τον Πόζογλου έγινε με πλασέ μετά από ασίστ του Κουτσιανικούλη.

Στο 23’ ο Ολυμπιακός «υποχρεώθηκε» σε αναγκαστική αλλαγή όταν ο Ηλίας Μακρυωνίτης χτύπησε στο κεφάλι σε σύγκρουσή του με αντίπαλο ( μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο κέντρο υγείας Αλμυρού όπου του τοποθετήθηκαν ράμματα στο πρόσωπο) και στη θέση του πέρασε ο Γιδόπουλος.

Στο 25′ ένα σουτ του Σκοπελίτη πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι ενώ στο 29’ το δυνατό σουτ του Στεφάνοβιτς βρήκε και το οριζόντιο και το κάθετο δοκάρι της εστίας του Κίναλη ενώ στο επόμενο λεπτό νέο σουτ του Σέρβου μέσου χτύπησε σε σώμα αμυνόμενου και πέρασε κόρνερ και στο 31’ο γκολκίπερ του Θεσπρωτού απέκρουσε κεφαλιά του προωθημένου Παπαϊωάννου για να μείνει το 1-0 στο ημίχρονο με τους φιλοξενουμένους να έχουν στο 41’ μια υποψία ευκαιρίας από κεφαλιά του Ντάλα Κόστα.

Στο δεύτερο μισό ο Ολυμπιακός θέλησε να καθαρίσει το ματς άλλα δεν το κατάφερε στο 51′κεφαλιά του Σκοπελίτη δεν βρήκε εστία ενώ και 62′ μετά από μπαλιά του Κουτσιανικούλη ο Πόζογλου, σούταρε έξω από το αριστερό δοκάρι του Κίναλη και σε μια αντεπίθεση του Θεσπρωτού ο Γώγος «κόπηκε» από τον Τσιάρα.

Όμως ενώ ο Ολυμπιακός είχε οπισθοχωρήσει αναίτια δίνοντας χώρους στον Θεσπρωτό οι φιλοξενούμενοι απείλησαν στο 77′ με τον Γιδόπουλο να αποκρούει σωτήρια το σουτ του Εζεκίελ Ραμίρεζ μέσα από την περιοχή… κι ενώ συνεχίζοντας να δίνει δικαιώματα ο Αργεντίνος της ομάδας της Ηγουμενίτσας απείλησε στο 84’ με νέο σουτ που έφυγε ευτυχώς άουτ για να φτάσουμε στο 92’ όταν η άλλη αλλαγή ο Γώγος με σουτ μέσα από την περιοχή έγραψε το 1-1 αφήνοντας τη βολιώτικη ομάδα που είχε κακό πρόσωπο στο τέλος χωρίς νίκη!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ 1-1

Διαιτητής: Μαχαίρας (Αθηνών)

Κίτρινες : 13’Τσιάρας, 65’Νταλα Κόστα, 70’Πόζογλου, 75’ Νόνης, 83’ Παπαϊωάννου, 86’ Βιγιαφάνε

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Μακρυωνίτης (23’ λ.τ. Γιδόπουλος), Γραικός, Μπουτζίκος, Βοσνακίδης, Παπαϊωάννου, Τσιάρας, Ρόκας, Σκοπελίτης, Κουτσιανικούλης, Στεφάνοβιτς (60’ Ντούνης), Πόζογλου (70’ Τσίτας)

ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ: Κίναλης, Δημητρούλας, Ζερβιλάκης, Νόνης, Σταυρίδης (88’Κωνσταντίνου), Βιγιαφάνε, Κολτσίδας, Μπίκας (46’ Γώγος), Ευθυμίου (72’ Ραμίρεζ), Κολλάς, Ντάλα Κόστα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου