ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Περιμένοντας την οριστική δικαίωση

περιμένοντας-την-οριστική-δικαίωση-424092

Την οριστική του δικαίωση και την επανατοποθέτησή του εκεί όπου δικαιούται, δηλαδή στην Σούπερ Λίγκα,   περιμένει πλέον ο Ολυμπιακός Βόλου μετά την πρώτη δικαίωση από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, που μετά από ασφαλιστικά μέτρα της βολιωτικης πλευράς ανέβαλε τους αγώνες του Ολυμπιακού, αλλά και απαγόρευσε την αντικατάστασή του από οποιαδήποτε ομάδα στη μεγάλη κατηγορία!
Επί της ουσίας το Εφετείο υποχρεώνει την ΕΕΑ να μη δώσει «άδεια» σε καμία από τις Δόξα, Λεβαδειακό ή οποιαδήποτε άλλη ομάδα, αν δεν εκδικαστεί η υπόθεση!
Με την απόφαση αυτή ο Ολυμπιακός πιέζει τα αθλητικά όργανα ΕΠΟ και Σούπερ Λίγκα να μην λάβουν υπ’ όψιν τους, όπως έχουν το δικαίωμα, το ότι η ΕΕΑ δεν έδωσε αδειοδότηση και ενώ θεωρείται πως αυτό έγινε με πολιτική παρέμβαση να προλάβουν τυχόν ποινές από την ευρωπαϊκή ή την παγκόσμια ομοσπονδία!
Στον Ολυμπιακό θεωρούν ότι δεν υπάρχει   απόφαση που να ρίχνει το Βόλο στη Δ΄… αφού   αυτή η διορισμένη επιτροπή για την οποία υπήρξαν μάλιστα αποκαλύψεις απλά δεν έδωσε αδειοδότηση… και αυτή η επιτροπή εισηγήσεις έχει δικαίωμα να κάνει!!!
Θεωρώντας στον Ολυμπιακό πως καμιά ΕΠΟ, καμιά εκτελεστική Επιτροπή, καμιά Σούπερ Λίγκα δεν επικύρωσε την πρόταση της ΕΕΑ περιμένουν να πάρουν θέση…
Ο νομικός του Ολυμπιακού Θανάσης   Χαρμάνης πιστεύει στην απόλυτη δικαίωση του Ολυμπιακού Βόλου τονίζοντας: «Αν αρθούν τα εμπόδια που έθεσε, προσχηματικά κατά την άποψή μας, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν είναι θέμα δικαίωσης, είναι θέμα να μας χορηγήσουν ένα πιστοποιητικό, δεδομένης της αδειοδότησης που είχαμε από την ΕΠΟ για να συμμετάσχουμε στη Superleague». Για το πότε θα δοθεί λύση ο κ. Χαρμάνης εκτιμάει ότι «θα δοθούν πολύ πιο σύντομα λύσεις από τους πέντε μήνες που κάποιοι αρχικά εκτίμησαν. Εκτίμησή μου είναι ότι μέσα στο επόμενο εικοσαήμερο θα έχει λυθεί το πρόβλημα και θα έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση».
Στο μεταξύ στον Ολυμπιακό συνεχίζονται συσκέψεις νομικές και διοικητικές, αφού μέσα στις   επόμενες κινήσεις θεωρείται πως θα υπάρξει περαιτέρω διαδικασία μεταβίβασης μετοχών πέραν και του πλειοψηφικού πακέτου του Β. Καρρά .Θεωρείται ότι και ο Αχ. Μπέος, ίσως και ο Γ. Τόρρης, αλλά και άλλοι, να μεταβιβάσουν τις μετοχές τους για να μην υπάρξει πρόβλημα, ενώ εκτός από τον παλιό ΟΟΦΟ που εκπροσωπεί ο Κ. Γάτος και το Επιμελητήριο Μαγνησίας υπάρχουν και άλλοι που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον να διαχειριστούν τις μετοχές.
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου