ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

«Πικρός» αποκλεισμός για Νίκη Βόλου

πικρός-αποκλεισμός-για-νίκη-βόλου-336121

Ηττήθηκε με 1-0 από τον Αιολικό στη Μυτιλήνη και δεν συνεχίζει στο Κύπελλο

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Μπορεί η Νίκη Βόλου να ήταν το φαβορί στην αναμέτρηση με τον Αιολικό για την γ’ φάση του Κυπέλλου Ελλάδος, αλλά δεν μπόρεσε να το επιβεβαιώσει και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του θεσμού, χάνοντας με 1-0, έχοντας ως μοιραίο τον Δημήτρη Καπό.

Η ομάδα του Αιολικού αν και χαμηλότερης κατηγορίας έκανε την έκπληξη και προηγήθηκε στην έδρα της, κρατώντας μέχρι το φινάλε το 1-0, που διαμορφώθηκε μετά το 13ο λεπτό, όταν και ο Σοφιάνης παραβίασε την εστία του Παπαδόπουλου, ενώ στο β’ μέρος με την Νίκη να ανεβάζει ρυθμό, ο Καπός έχασε μοναδικές ευκαιρίες τουλάχιστον για να ισοφαρίσει, με τον τερματοφύλακα Σφύρλα να κρατά ανέπαφη την εστία του σε έξι περιπτώσεις τετ-α-τετ και να ντύνεται… ήρωας.

Νωθρό ξεκίνημα

Η Νίκη Βόλου πηγαίνοντας με μόλις 16 ποδοσφαιριστές στη Μυτιλήνη δεν μπήκε όπως θα ήθελε στο παιχνίδι, με τους παίκτες, που αγωνίστηκαν για πρώτη φορά μαζί στο αρχικό σχήμα να ψάχνουν τα πατήματα τους, χωρίς αυτό βέβαια να αποτελεί δικαιολογία για την αδράνεια του γκολ, που ήρθε στο 13’ και έκρινε στη συνέχεια και το παιχνίδι.

Η φάση του γκολ ξεκίνησε από εκτέλεση φάουλ με τον Μπουρούς να προσπαθεί να σουτάρει αλλά να τροφοδοτεί τον Σοφιάνη τελικά, ο οποίος από την μικρή περιοχή και χωρίς να έχει προσωπικό αντίπαλο πλάσαρε στην εστία του Παπαδόπουλου για το 1-0.

Ο Παπαδόπουλος βρέθηκε και πάλι απέναντι από τον Σοφιάνη, αλλά αυτή τη φορά δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει στο 18’ με το 1-0 να παραμένει και την Νίκη να συνεχίζει να ψάχνεται αγωνιστικά, έχοντας την πρώτη της τελική προσπάθεια στο 22’, όταν ο Τσιώλης σούταρε μέσα από την περιοχή με την μπάλα να βρίσκει σε πόδι αμυνόμενου και να καταλήγει στην αγκαλιά του τερματοφύλακα Σφύρλα.

Στη συνέχεια τα σουτ του Μπιτσάκου στο 25’ και του Τσομπανέλη στο 37’ δεν ήταν ικανά να αλλάξουν κάτι στο σκορ, με την προσπάθεια του ποδοσφαιριστή της Νίκης να καταλήγει απελπιστικά άουτ, παρότι ξεκίνησε με καλές προϋποθέσεις η φάση, ενώ το σουτ του ποδοσφαιριστή του Αιολικού, σταμάτησε στον Παπαδόπουλο.

Η Νίκη όσο ο χρόνος κυλούσε πίεζε για την ισοφάριση και στο 41’ ο Μασκουνιάν πέρασε τον Κρητικό με προσποίηση μέσα στην περιοχή, αλλά την τελευταία στιγμή στην προσπάθεια να σουτάρει, ο αντίπαλος αμυντικός τον ανέκοψε, για να φθάσουμε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, όταν ο Ιορδανίδης έχασε μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση. Συγκεκριμένα ο πολύπειρος μέσος αφού ξεπέρασε τον Παρέλη βγήκε απέναντι από τον τερματοφύλακα Σφύρλα, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Η… «κατάρα» των τετ-α-τετ συνεχίστηκε και στο β’ μέρος, με τον Ιορδανίδη να επιχειρεί να σκοράρει με ψαλιδάκι στο 55’, αλλά χωρίς τύχη, απέναντι στην πρώην του ομάδα. Τέσσερα λεπτά αργότερα σουτ του Τσιπά σταμάτησε πάνω στον Παπαδόπουλο.

Από κει και πέρα οι επιθετικοί της Νίκης… τα έβαλαν με τον Σφύρλα, ο οποίος αρχικά στο 63’ απέκρουσε την μπάλα με το στήθος σε τετ-α-τετ του Μασκουνιάν, με νέο τετ-α-τετ να χάνεται από τον Καπό έπειτα από πάσα του Ντομίνγκεθ, πέντε λεπτά αργότερα, όταν ο πορτιέρε του Αιολικού είχε κι άλλο τρόπο, διώχνοντας την μπάλα με τα πόδια.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Καπός, στο πρώτο του παιχνίδι, που ξεκίνησε ως βασικός, έμελλε να είναι και ο μοιραίος της Νίκης, αφού και στο 81’ απέτυχε να νικήσει τον Σφύρλα, ο οποίος παραχώρησε κόρνερ αποκρούοντας με τα πόδια. Στο ίδιο έργο θεατές και με τους ίδιους πρωταγωνιστές, με τον Καπό να πλασάρει πέφτοντας και τον Σφύρλα να κρατά το μηδέν στην άμυνα.

Ο Αιολικός σε μία από τις ελάχιστες φορές που ξεμύτισε επιθετικά, είδε τον Τσιπά στο 89’ μετά από πάσα του Μπουρού να αστοχεί από πλάγια θέση, με την Νίκη να έχει μια τελευταία ευκαιρία προκειμένου να στείλει το παιχνίδι στην παράταση, αλλά στο 93’ έστειλε την μπάλα άουτ σε νέο τετ-α-τετ, με το τελευταίο σφύριγμα να ακούγεται στο 98’, και να στέλνει την ομάδα της Μυτιλήνης στην 4η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος, που και θα αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα Σμύρνης.

ΑΙΟΛΙΚΟΣ-ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ 1-0

Γ’ Φάση Κυπέλλου Ελλάδος

Σκόρερ: 13’ Σοφιάνης

Διαιτητής: Κάτοικος (Αθήνας)
Βοηθοί: Αραβίδης (Αθήνας), Παγουρτζής (Πειραιάς)

ΑΙΟΛΙΚΟΣ: Σφύρλας, Αγριμάκης, Παρέλης (86’ Αντωνάκας), Κρητικός, Μπάρκας, Σπόλιαριτς (69’ Αλαγιάννης), Παλαμουτσής, Κατσίκης, Τσιπάς, Μπουρούς, Σοφιάνης (31’ λ.τρ. Τσομπανέλης)

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Κ. Παπαδόπουλος, Παγώνης, Σ. Κυριακίδης, Βοσκόπουλος, Αλιατίδης, Καμπαγέρο, Μπιτσάκος (61’ Ντομίνγκεθ), Καπός, Ιορδανίδης (61’ Κρουθ), Τσιώλης, Μασκουνιάν

Συνέχεια στη Ρόδο

Πλέον η ερχόμενη υποχρέωση θα βρει τη Νίκη Βόλου να αγωνίζεται στο νησί των ιπποτών τη Ρόδο απέναντι στον Ιάλυσο για την 4η αγωνιστική της Football League, με το παιχνίδι να ξεκινά τελικά στις 3 μ.μ. και να έχει τηλεοπτική κάλυψη από την ΕΡΤ3.

Στο Δημοτικό Στάδιο «Οικομίδειο» θα βρεθεί ο διαιτητής Θανάσης Ρούσσος από την Κόρινθο και βοηθοί του ορίστηκαν οι Θανάσης Μπουρτζοβίτης και Νίκος Τριαντάφυλλος επίσης από την ΕΠΣ Κορινθίας. 4ος διαιτητής θα είναι ο Τάσος Γιαννούκας από την Ένωση Δωδεκανήσου και παρατηρητής ο Γιάννης Τζίκας από τη Θεσσαλονίκη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου