ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους

ελεύθερος-με-περιοριστικούς-όρους-424251

Με επιβολή περιοριστικών όρων και καταβολή εγγύησης 7.000 ευρώ ελεύθερος αφέθηκε χθες το μεσημέρι μετά την απολογία του τον Ανακριτή ο 32χρονος ο οποίος συνελήφθη κατά τη διάρκεια των επεισοδίων το βράδυ της περασμένης Τρίτης, μετά την πορεία φιλάθλων για τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού Βόλου.

Ήταν ο μοναδικός μεταξύ των 17 συνολικά συλληφθέντων σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, καθώς σύμφωνα με αστυνομικούς λίγο πριν τη σύλληψή του εθεάθη να εκτοξεύει αυτοσχέδια βόμβα μολότοφ.

Χθες, μετά την προθεσμία που είχε λάβει, απολογήθηκε για τις πράξεις οι οποίες του αποδόθηκαν από τη δικογραφία σε βάρος του. Με τη σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και Ανακριτή αφέθηκε ελεύθερος, καταβάλλοντας τη χρηματική εγγύηση. Στον 32χρονο επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισής του δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα.

Στο μεταξύ η δίκη των εννέα ενήλικων κατηγορουμένων σε βαθμό πλημμελήματος -οι υπόλοιποι συλληφθέντες στη διάρκεια των επεισοδίων ήταν ανήλικοι- θα συνεχιστεί μετά από διακοπή στις 5 Σεπτεμβρίου. Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου αποφάσισε τη διακοπή της δίκης, προκειμένου να προσέλθουν οι δύο αστυνομικοί και ένας ιδιώτης, οι οποίοι τραυματίστηκαν στα επεισόδια, ώστε να καταθέσουν εάν αναγνωρίζουν ή όχι στα πρόσωπα των κατηγορουμένων τους δράστες πρόκλησης σωματικής βλάβης.

Κατά περίπτωση κατηγορούνται για διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, κατ’ εξακολούθηση, συμμορία, απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη από περισσότερους, απρόκλητη σωματική βλάβη από περισσότερους εναντίον αστυνομικού, στάση με σωματική βία και απειλές σωματικής βίας, ελευθέρωση κρατουμένου και κατοχή ναρκωτικής ουσίας αποκλειστικά για ιδία χρήση.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου