ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τους κόπηκαν τα… φτερά!

τους-κόπηκαν-τα-φτερά-424304

Η κλήρωση των ομίλων του Europa League δεν έφερε χαμόγελα στους δύο «δικέφαλους». Σαφώς πιο δύσκολα είναι τα πράγματα για τον ΠΑΟΚ, δύσκολα είναι και για την ΑΕΚ με δεδομένη και την αγωνιστική της κατάσταση.
Η «Ένωση» κληρώθηκε στον 12ο όμιλο με τις Αντερλεχτ, Λοκομοτίβ Μόσχας και Στουρμ Γκρατς και ο «δικέφαλος» του Βορρά στον 1ο όμιλο μαζί με Τότεναμ, Ρούμπιν Καζάν και Σάμροκ Ρόβερς.
 
Η πρεμιέρα των ομίλων θα γίνει στις 15 Σεπτεμβρίου και η τελευταία αγωνιστική το διήμερο 14-15 Δεκεμβρίου. Ενδιάμεσα, οι υπόλοιποι αγώνες θα διεξαχθούν στις 29 Σεπτεμβρίου, 20 Οκτωβρίου, 3 Νοεμβρίου και το διήμερο 30 Νοεμβρίου – 1 Δεκεμβρίου.
 
Οι αντίπαλοι είναι γνώριμοι για την ΑΕΚ, καθώς και πέρυσι ήταν στον ίδιο όμιλο με την (επικεφαλής) Άντερλεχτ, με απολογισμό μία ήττα (3-0 στο Βέλγιο) και μία ισοπαλία (1-1 στο ΟΑΚΑ). Η έλευση της Λοκομοτίβ Μόσχας ήταν η «δυσάρεστη» είδηση από το 3ο γκρουπ δυναμικότητας, ενώ ο όμιλος συμπληρώθηκε από την Στουρμ Γκρατς. Και τις δύο τις είχε αντιμετωπίσει η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ πριν από αρκετά χρόνια.
 
Η καλή ΑΕΚ σαφώς και έχει δυνατότητα να περάσει, ωστόσο με βάση την εικόνα που έχει παρουσιάσει ως τώρα στους αγώνες που έχει δώσει, η αισιοδοξία δεν μπορεί να είναι διάχυτη.
 
Από την άλλη πλευρά το έργο του ΠΑΟΚ είναι σαφώς δυσκολότερο. Η Τότεναμ είναι το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση και την πρώτη θέση, με την Ρούμπιν Καζάν να έχει δείξει και από πέρυσι στο Champions League τα «δόντια» της.
 
Όσο για την ιρλανδική Σάμροκ Ρόβερς, σαφώς και δεν «φοβίζει» και θεωρητικά είναι ο μικρότερος «κίνδυνος» σε σχέση με τις άλλες ομάδες που κληρώθηκαν στον όμιλο.
 
Αναλυτικά οι όμιλοι:
 
1ος όμιλος: Τότεναμ, Ρούμπιν Καζάν, ΠΑΟΚ, Σάμροκ Ρόβερς
2ος όμιλος: Κοπεγχάγη, Σταντάρ Λιέγης, Ανόβερο, Βόρσκλα
3ος όμιλος: Αϊντχόφεν, Χάποελ Τελ Αβίβ, Ραπίντ Βουκουρεστίου, Λέγκια Βαρσοβίας
4ος όμιλος: Σπόρτινγκ Λισαβώνας, Λάτσιο, Ζυρίχη, Βασλούι
5ος όμιλος: Ντιναμό Κιέβου, Μπεσίκτας, Στόουκ, Μακάμπι Τελ Αβίβ
6ος όμιλος: Παρί Σεν Ζερμέν, Μπιλμπάο, Σάλτσμπουργκ, Σλόβαν Μπρατισλάβα
7ος όμιλος: Άλκμααρ, Μέταλιστ, Αούστρια Βιένης, Μάλμε
8ος όμιλος: Μπράγα, Μπριζ, Μπέρμιγχαμ, Μάριμπορ
9ος όμιλος: Ατλέτικο Μαδρίτης, Ουντινέζε, Ρεν, Σιόν
10ος όμιλος: Σάλκε, Στεάουα Βουκουρεστίου, Μακάμπι Χάιφα, ΑΕΚ Λάρνακας
11ος όμιλος: Τβέντε, Φούλαμ, Οντένσε, Βίσλα Κρακοβίας
12oς όμιλος: Άντερλεχτ, ΑΕΚ, Λοκομοτίβ Μόσχας, Στουρμ Γκρατς

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου