ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ας προσέξουμε για το Αυτοδιοίκητο

ας-προσέξουμε-για-το-αυτοδιοίκητο-424349

Προ των ευθυνών του θέτει με επιστολή που απέστειλε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θεσσαλίας Τάσος Μπατζιάκας τον πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο, τον οποίο καλεί να πάρει θέση και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για τη διασφάλιση του Αυτοδιοίκητου.

Παράλληλα η Ε.Π.Σ.Θ. και ο κ. Μπατζιάκας αναρωτιούνται γιατί «η Ομοσπονδία δεν προέβη σε καμία δήλωση καταδίκης της εμπλοκής της Πολιτείας στο χώρο του Ποδοσφαίρου, με την έκδοση μιας απόφασης που έχει χαρακτηριστεί τόσο από πολιτειακούς όσο και από αθλητικούς παράγοντες, αλλά και από το σύνολο του έντυπου και ηλεκτρονικού αθλητικού Τύπου, ως προειλημμένη, πολιτική, νομικά απαράδεκτη και ουσιαστικά αβάσιμη».

Η επιστολή της ΕΠΣ Θεσσαλίας αναφέρει τα εξής: «Μετά από αγώνες ετών, που οι συνέπειές τους ταλαιπωρούν ακόμη και σήμερα το σύνολο των τοπικών ποδοσφαιρικών ενώσεων της χώρας, που έφθασαν στο χείλος της κατάρρευσης, λόγω της διακοπής των επιχορηγήσεων από μέρους της Πολιτείας, καταφέραμε να κατακτήσουμε αυτό που αποτελεί θεσμό στην ποδοσφαιρικά προηγμένη Ευρώπη και δεν είναι άλλο από το Αυτοδιοίκητο του Ποδοσφαίρου.

Όμως μέσα σε ένα καλοκαίρι, ό,τι αποκτήθηκε με κόπο, κινδυνεύει να απολεσθεί λόγω των γενικότερων χειρισμών των φορέων του ποδοσφαίρου – και ειδικότερα της Ομοσπονδίας μας – οι οποίοι κατά την διάρκεια της κρίσης, δεν ήταν οι ενδεδειγμένοι. Αποκορύφωμα και τρανή απόδειξη της διάρρηξης του Αυτοδιοίκητου, ήταν η επαναφορά από την λήθη, της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, οι αποφάσεις της οποίας στο παρελθόν είχαν στιγματισθεί τόσο από την Ομοσπονδία, όσο και από το σύνολο της Αθλητικής Κοινότητας και ως εκ τούτου είχαν ορθώς αγνοηθεί. Η εν λόγω Επιτροπή, τα παραιτηθέντα μέλη της οποίας αντικαταστάθηκαν με απόφαση της Πολιτείας, έξι (6) μόλις ημέρες προτού ασχοληθεί με τους φακέλους των ομάδων, με μια απόφαση νομικά και ουσιαστικά απαράδεκτη, οδηγεί σε πλήρη αφανισμό την ιστορική ομάδα της πόλης του Βόλου, που κατά κοινή ομολογία, κατά την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο προσέφερε όμορφο ποδοσφαιρικό θέαμα, προήγαγε το φίλαθλο πνεύμα και με την παρουσία της στην Ευρώπη, που «βίαια» διακόπηκε, προσέφερε βαθμούς στην Εθνική Βαθμολογία. Επί προσθέτου σε περίοδο μεγάλης οικονομικής δυσπραγίας και έντονων κοινωνικών συγκρούσεων, η απόφαση της Ε.Ε.Α. προκάλεσε εκτεταμένη κοινωνική αναταραχή και ανεπανόρθωτη οικονομική ζημία τόσο στην ομάδα, όσο και στην πόλη του Βόλου.

Παρ’ όλα αυτά και παρά τις συνεχείς διακηρύξεις σας, ότι εμμένετε στην διατήρηση του Αυτοδιοίκητου, η Ομοσπονδία δεν προέβη σε καμία δήλωση καταδίκης της εμπλοκής της Πολιτείας στο χώρο του Ποδοσφαίρου, με την έκδοση μιας απόφασης, που έχει χαρακτηριστεί τόσο από πολιτειακούς όσο και από αθλητικούς παράγοντες, αλλά και από το σύνολο του έντυπου και ηλεκτρονικού αθλητικού τύπου, ως προειλημμένη, πολιτική, νομικά απαράδεκτη και ουσιαστικά αβάσιμη, παρόλο που γνωρίζετε ότι η ομάδα του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΒΟΛΟΥ, έχει αδειοδοτηθεί τόσο από την Ελληνική όσο και από την Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Κύριε Πρόεδρε, με πλήρη επίγνωση της κρισιμότητας, έστω και αυτή την ύστατη στιγμή, σας παρακαλούμε να προβείτε σε όλες τις ενδεικνυόμενες ενέργειες για την άμεση απεμπλοκή του Κράτους από το Ποδόσφαιρο και την διασφάλιση του Αυτοδιοίκητου, που με τόσο μεγάλο κόπο κατακτήσαμε».

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου