ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η παγκόσμια γιορτή του πόλο

η-παγκόσμια-γιορτή-του-πόλο-424432

Ισχυρή υποψηφιότητα και για νέες μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις έθεσε χθες ο Βόλος υποδεχόμενος τις αποστολές του 16ου FINA Νέων Ανδρών Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πόλο σε μία τελετή έναρξης που έγινε χθες στην Παραλία του Βόλου, παρουσία πλήθους Βολιωτών και επισκεπτών που καταχειροκρότησαν τους αθλητές και τους συνοδούς τους.

Από σήμερα η «καρδιά» του παγκόσμιου πόλο χτυπά στα δύο Κολυμβητήρια της πόλης το Ανοικτό Κολυμβητήριο «Ιάσων Ζηργάνος» στο Βόλο και το Κλειστό Κολυμβητήριο «Ολυμπιονίκης Βασίλειος Πολύμερος» στη Νέα Ιωνία, αφού ξεκινά το αθλητικό μέρος των αγώνων μέχρι και τις 4 Σεπτεμβρίου.

Η τελετή ξεκίνησε με την άφιξη παραδοσιακού σκάφους που μετέφερε στην αρχή της παραλίας χορευτές, ντυμένους με παραδοσιακές στολές, οι οποίοι παρέδωσαν τις σημαίες των χωρών που συμμετέχουν στους αγώνες στους αρχηγούς των ομάδων. Ενώ η πομπή έφτανε στην Τράπεζα της Ελλάδος η Φιλαρμονική παιάνιζε τον Εθνικό Ύμνο, και τον ύμνο της FINA. Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με χοροθεατρικό δρώμενο, ενώ μόλις τα πυροτεχνήματα άρχισαν να σκίζουν το βολιώτικο ουρανό, οι αθλητές ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Εκατό περίπου μέτρα πιο πέρα φίλαθλοι του Ολυμπιακού Βόλου με ειρηνικό τρόπο και αφού τελείωσε η εκδήλωσε άρχιζαν να φωνάζουν συνθήματα υπέρ της ομάδας τους, χωρίς όμως να δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα.

Η υποδοχή

Τα βλέμματα της παγκόσμιας αθλητικής κοινότητας, τα βλέμματα των εκατομμυρίων φίλων της υδατοσφαίρισης, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη, είναι σήμερα στραμμένα στο Βόλο- επεσήμανε ο Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης που χαρακτήρισε τη μέρα -σταθμό στην αθλητική ιστορία του Βόλου, ξεκινώντας την ομιλία του στην τελετή έναρξης.

«Τους είμαστε ευγνώμονες, γιατί μας έδωσαν την ευκαιρία να αποδείξουμε ότι ο Βόλος, παρά τις όποιες αδικίες υφίσταται τον τελευταίο καιρό, είναι πάντοτε παρών στα μεγάλα διεθνή αθλητικά γεγονότα και πάντοτε έτοιμος να ανταποκριθεί, τόσο από πλευράς υποδομών και εγκαταστάσεων, όσο και οργανωτικά, σε κάθε μεγάλη αθλητική πρόκληση» σημείωσε επίσης ο Δήμαρχος Βόλου σε μία ομιλία που περιλάμβανε αρκετά μηνύματα με αφορμή τα όσα έχουν προηγηθεί τις τελευταίες μέρες. «Δεν έχουμε μάθει να το βάζουμε κάτω. Η απόφαση όλων μας είναι να μετατρέψουμε τη δικαιολογημένη αγανάκτηση σε δημιουργική προοπτική, για τον αθλητισμό, για τον πολιτισμό, για την πόλη μας». Ο κ. Σκοτινιώτης κάλεσε τις αποστολές στο περιθώριο των αγώνων, να επισκεφτούν και να ξεναγηθούν στις ομορφιές της πόλης και ολόκληρης της Μαγνησίας και ευχαρίστησε ιδιαίτερα όλους τους ανθρώπους του Δήμου Βόλου και της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, που έδωσαν κυριολεκτικά την ψυχή τους για να γίνει αυτή η άψογη διοργάνωση αλλά και τους δεκάδες εθελοντές.

«Ο Βόλος έχει μια μεγάλη αθλητική ιστορία και παράδοση, ιδιαίτερα στο δικό μας άθλημα το Water Polo, αυτή την ιστορία και αυτή την παράδοση τιμάμε μ’ αυτή τη διοργάνωση. Ο Βόλος μπορεί να μην έστερξε να διοργανώσει τους Μεσογειακούς του 2013, μπορεί, έχει τη δύναμη και τη θέληση, έχει την υλικοτεχνική υποδομή να διοργανώνει όμως μεγάλα αθλητικά γεγονότα, όπως αυτό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα» τόνισε με τη σειρά του στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΚΟΕ Δημ. Διαθεσόπουλος και ευχαρίστησε τη Δημοτική Αρχή αλλά και όλο του Δημοτικό Συμβούλιο, τους εθελοντές και την Παγκόσμια Ομοσπονδία τη FINA που έκανε την τιμή να αναθέσει αυτή τη διοργάνωση στην πόλη δείχνοντας έμπρακτα την εμπιστοσύνη στο Βόλο.

Πρεμιέρα με Εθνική Ελλάδος σήμερα

Με το παιχνίδι Πουέρτο Ρίκο – Καναδάς, στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Νέας Ιωνίας «Βασίλης Πολύμερος», δύο ομάδων που ανήκουν στον Α’ Όμιλο όπου και η Εθνική μας ομάδα, ανοίγει σήμερα Σάββατο η αυλαία του 16ου Παγκοσμίου πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης Νέων ανδρών.

Η Εθνική μας ομάδα αγωνίζεται στις 20.00 με αντίπαλο την Αυστραλία στο Εθνικό Κολυμβητήριο Βόλου.

Το πλήρες πρόγραμμα της σημερινής αγωνιστικής ημέρας έχεις ως εξής:

Κολυμβητήριο Νέας Ιωνίας

09.30 ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟ – ΚΑΝΑΔΑΣ

11.00 ΚΟΥΒΕΙΤ – ΟΥΓΓΑΡΙΑ

12.30 ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ – ΙΡΑΝ

14.00 ΣΕΡΒΙΑ – ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ

Εθνικό Κολυμβητήριο Βόλου

16.00 ΚΡΟΑΤΙΑ – ΒΡΑΖΙΛΙΑ

17.20 ΟΥΖΜΠΕΚΙΣΤΑΝ – ΑΙΓΥΠΤΟΣ

18.40 ΗΠΑ – ΙΣΠΑΝΙΑ

20.00 ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ

Στην διοργάνωση του Βόλου, μετέχουν συνολικά 20 ομάδες (4 Όμιλοι των 5).

Α’ ΟΜΙΛΟΣ: Γαλλία, Πουέρτο Ρίκο, Αυστραλία, Καναδάς, ΕΛΛΑΔΑ

Β’ ΟΜΙΛΟΣ: Ιταλία, Καζακστάν, Κουβέιτ, Ουγγαρία, Ιράν

Γ’ ΟΜΙΛΟΣ: Μαυροβούνιο, Ουζμπεκιστάν, Κροατία, Βραζιλία, Αίγυπτος

Δ’ ΟΜΙΛΟΣ: Μεξικό, Σερβία, ΗΠΑ, Ισπανία, Νότια Αφρική

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου