ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Μπλόκο» από το Εφετείο

μπλόκο-από-το-εφετείο-424446

Η   νομική αντεπίθεση του Ολυμπιακού Βόλου άρχισε με στόχο τη δικαίωση και μάλιστα άρχισε να αποδίδει… Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών δικαίωσε τον Ολυμπιακό Βόλου έπειτα από τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η βολιώτικη ΠΑΕ, καθώς ανέβαλε αγώνες της και απαγόρευσε την αντικατάστασή τους από οποιαδήποτε ομάδα!
Αυτό πρακτικά σημαίνει πως αν τελικά ξεκινήσει το πρωτάθλημα, θα συνεχιστεί για όσο χρειαστεί με λιγότερες ομάδες! Στην ουσία το Εφετείο υποχρεώνει την ΕΕΑ να μη δώσει «άδεια» σε καμία από τις Δόξα, Λεβαδειακό ή οποιαδήποτε άλλη ομάδα, αν δεν εκδικαστεί η υπόθεση!
Για την εξέλιξη αυτή ο δικηγόρος της βολιώτικης ΠΑΕ Θανάσης Χαρμάνης δήλωσε ότι «το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών διέταξε την ΕΕΑ να μη χορηγήσει πιστοποιητικό σε οποιαδήποτε ομάδα. Προσπάθησαν το όνειρό μας να το κάνουν εφιάλτη, αλλά δεν πειράζει. Θα ξαναγίνει γλυκό όνειρο».
Αναλυτικά ο Θανάσιμης Χαρμάνης μίλησε:
Για την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου: «Η απόφαση βγήκε στις τρεις και μισή. Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών διέταξε την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού να μη χορηγήσει πιστοποιητικό σε καμία ομάδα που θα κληθεί να πάρει την θέση του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας. Εμάς δεν μας ενδιαφέρει καμία άλλη ομάδα. Μας ενδιαφέρει το όνειρό μας που κάποιοι προσπάθησαν να το κάνουν εφιάλτη, αλλά θα ξαναγίνει σύντομα γλυκό όνειρο».
Για το αν πιστεύει στην απόλυτη δικαίωση του Ολυμπιακού Βόλου: «Αν αρθούν τα εμπόδια που έθεσε, προσχηματικά κατά την άποψή μας, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν είναι θέμα δικαίωσης, είναι θέμα να μας χορηγήσουν ένα πιστοποιητικό, δεδομένης της αδειοδότησης που είχαμε από την ΕΠΟ για να συμμετάσχουμε στη Superleague».
Για τις καθημερινές αλλαγές δεδομένων: «Γίνονται κάποιες παλινωδίες. Εμείς δεν ανήκουμε σε κανένα κόμμα, δεν ασχολούμαστε με την πολιτική. Ασχολούμαστε με τον Ολυμπιακό Βόλου και με τους εκατό εργαζόμενους της ΠΑΕ που κάποιοι προσπάθησαν να τους πετάξουν στο δρόμο».
Για τον Ολυμπιακό Βόλου: «Είμαι 50 χρόνια φίλαθλος του Ολυμπιακού Βόλου και τα τελευταία δύο χρόνια, και ιδίως φέτος, η ομάδα εκτοξεύτηκε. Αποτέλεσε μία πηγή χαράς για το φίλαθλο κόσμο του Βόλου και αυτή η πηγή δεν έπρεπε να χαθεί. Ειδικά σε αυτές τις δύσκολες εποχές που ζούμε και με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος, τα οποία δεν μπορεί να τα λύσει κανένας. Αντιλαμβάνεστε ότι είναι εποχές δύσκολες. Εμείς τιμωρηθήκαμε ως ομάδα από τα αρμόδια όργανα της ΕΠΟ και ο νόμος είναι σαφής! Είναι το άρθρο 29, παράγραφος 12 του 3479 για το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου. Υπερισχύει η ΕΠΟ έναντι πάσης άλλης αρχής, πάσης άλλης ρυθμίσεως του 2725. Δεν είναι δυνατόν μία επιτροπή να σου στερεί το δικαίωμα να έχεις μία ομάδα».
Για το πότε θα δοθεί λύση: «Θα δοθούν πολύ πιο σύντομα λύσεις από τους πέντε μήνες. Εκτίμησή μου είναι ότι μέσα στο επόμενο εικοσαήμερο θα έχει λυθεί το πρόβλημα και θα έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση».
Για την έναρξη του πρωταθλήματος: «Αυτό ζητούσαμε κι εμείς, να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Δεν χανόταν ο κόσμος η πρώτη αγωνιστική να αναβληθεί. Αυτά τα έξι παιχνίδια. Λύσεις υπήρχαν και υπάρχουν. Όλα τα προβλήματα λύνονται εκτός από τα μαθηματικώς άλυτα. Υπάρχει κοινός νους φαντάζομαι και είναι πολύ εύκολο να λυθούν όλα μέσα στο εικοσαήμερο. Κι εμείς θα βοηθήσουμε όσο μπορούμε ως Ολυμπιακός Βόλου, ώστε να υπάρξει λύση.
Ούτε μνησίκακοι είμαστε ούτε ανόητοι. Το μόνο που θέλουμε είναι το καλό της ομάδας μας και θα βοηθήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση και τις Αρχές. Εμείς είμαστε πάνω στον κυκλώνα. Όχι στο μάτι, διότι εκεί επικρατεί ηρεμία».
 
 
 
 
Ανακοίνωση της ΠΑΕ για την απόφαση του Εφετείου 
Την είδηση της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου να αναβάλει τον αγώνα ΑΕΚ – Ολυμπιακός Βόλου και να απαγορεύσει την αντικατάσταση της θεσσαλικής ομάδας από οποιοδήποτε άλλο σύλλογο επιβεβαίωσε η βολιώτικη ΠΑΕ μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε.
Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου: «Με απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών που εκδόθηκε σήμερα και ώρα 15.00, κατόπιν υποβληθείσης αιτήσεως ακυρώσεως και αιτήσεως αναστολής με προσωρινή διαταγή κατά της απόφασης της ΕΕΑ, που δεν χορήγησε πιστοποιητικό συμμετοχής στον Ολυμπιακό Βόλου, διετάχθη, αφ’ ενός η αναβολή του αγώνα ΑΕΚ – Ολυμπιακός Βόλου στις 28.8 για την 1η αγωνιστική της Super League και αφετέρου απαγορεύτηκε στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού να εξετάσει φακέλους υποψηφίων ομάδων για την αντικατάσταση του Ολυμπιακού Βόλου στο πρωτάθλημα Super League, καθώς και να χορηγήσει σε αυτές πιστοποιητικό συμμετοχής».
 
«Δικαίωση η προσωρινή διαταγή»
 
Δικαίωση για τον Ολυμπιακό Βόλου χαρακτήρισε και άλλος νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ την προσωρινή διαταγή του Διοικητικού Εφετείου, σύμφωνα με την οποία έγινε δεκτή η αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει οι Βολιώτες. Ο Νίκος Κακαβάς, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM, τόνισε πως η απόφαση της ΕΕΑ για υποβιβασμό της ομάδας στη Δ’ Εθνική κατηγορία «πάσχει», καθώς ακόμα κι αν ο Βόλος ήθελε να συμμορφωθεί στις επιταγές της Επιτροπής, κάτι τέτοιο θα ήταν ανέφικτο στο χρονικό περιθώριο που δόθηκε στο σύλλογο.
Μεταξύ άλλων ο κ. Κακαβάς είπε:
«Η απόφαση αυτή αποτελεί ήδη μία πρώτη δικαίωση, διότι αυτή η προσωρινή διαταγή με το περιεχόμενο που έχει -ασφαλώς- σημαίνει ότι υπάρχει πιθανότητα ευδοκιμήσεως της αιτήσεως αναστολής. Που σημαίνει ότι η αίτηση αναστολής σε μία πρώτη κρίση και εκτίμηση από την πρόεδρο του Διοικητικού Εφετείου έχει βάσιμους λόγους. Δηλαδή έχει πάρα πολλές πιθανότητες να ευδοκιμήσει, να γίνει δεκτή. Και για αυτό το λόγο ακριβώς σπεύδει με αυτή την προσωρινή διαταγή να προστατέψει τα δικαιώματά μας. Δηλαδή να μην υποστεί μία ανεπανόρθωτη βλάβη ο Ολυμπιακός Βόλου αντικαθιστάμενος από μία άλλη ομάδα. Σε απλά ελληνικά αυτό σημαίνει ότι η απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, πάσχει όσον αφορά στον Ολυμπιακό Βόλου».
Για τον αν ο Ολυμπιακός Βόλου μετά την προσφυγή του στα πολιτικά δικαστήρια περιμένει την αντίδραση της ΕΠΟ: «Ο Ολυμπιακός Βόλου δεν προσέφυγε κατά αποφάσεως των ποδοσφαιρικών οργάνων. Εμείς προσφύγαμε κατά της πράξης της ΕΕΑ, που είναι μία διοικητική αρχή. Σε καμία περίπτωση δεν παραβιάζουμε με τη δικαστική μας ενέργεια αυτή το αυτοδιοίκητο. Έχουμε εξαντλήσει κάθε δικαιοδοσία των ποδοσφαιρικών οργάνων χωρίς -σε καμία περίπτωση- να αμφισβητούμε τη νομιμότητα των αποφάσεων τους. Αλλά για τη συγκεκριμένη πράξη, είναι εκτός ποδοσφαίρου. Η ΕΕΑ είναι μία ανεξάρτητη αρχή η οποία υπάγεται στο Υπουργείο Πολιτισμού, άρα δεν υπάρχει καμία παραβίαση του αυτοδιοίκητου ώστε να κινδυνεύουμε με οποιεσδήποτε συνέπειες. Ακολουθούμε με συνέπεια και τηρούμε -ευλαβικά θα έλεγα- το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, όσο κι αν κάποιες φορές μας στεναχωρεί».
 
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου