ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

«Εκλεψε» τον βαθμό στο φινάλε, 1-1 στα Τρίκαλα ο Ολυμπιακός Βόλου

εκλεψε-τον-βαθμό-στο-φινάλε-1-1-στα-τρί-339675

Ανέλπιστο εκτός έδρας βαθμό πήρε ο Ολυμπιακός Βόλου, που αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τον ΑΟ Τρικάλων, για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Football League. Οι ερυθρόλευκοι, που δεν ήταν καλοί σε ακόμα ένα παιχνίδι πρωταθλήματος, μετά την ήττα από τη Βέροια, πήγαν στα Τρίκαλα για το θετικό αποτέλεσμα.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Επιδίωξη… μακρινή, καθώς βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 24’ με το γκολ του Πελάεθ, ενώ στη συνέχεια δημιούργησαν λιγοστές φάσεις, μην μπορώντας να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να απειλήσουν. Εως το 93’, όπου ο Γραικός με κοντινό πλασέ ισοφάρισε για τους Βολιώτες, δίνοντας τους σημαντικό βαθμό ενόψει της δύσκολης συνέχειας, που περιλαμβάνει εντός έδρας αναμέτρηση με τον Θεσπρωτό.

Δύο βαθμούς σε τρεις αγώνες μετρά η ομάδα του Θωμά Γράφα, που παραμένει χωρίς νίκη στη Football League, μένει όμως στη μαχητικότητα των παικτών στο δεύτερο μέρος και στο εν μέρει κερδοφόρο πέρασμα από τη δύσκολη έδρα της ομάδας των Τρικάλων.

Το α’ μέρος

Δεν μπήκε δυνατά στο παιχνίδι ο Ολυμπιακός Βόλου, που σε κάθε περίπτωση πρόσεχε… το πώς θα διαφύλαττε τα μετόπισθεν, με τους παίκτες του ΑΟΤ, όσο τα λεπτά περνούσαν να κάνουν εμφανή την υπεροχή τους στον αγωνιστικό χώρο.

Η πρώτη καλή ενέργεια έγινε από πλευράς Τρικαλινών στο 4’ από τον Σανδραβέλη, που έπιασε το διαγώνιο σουτ, το οποίο δεν ανησύχησε τον Μακρυωνίτη, με την μπάλα να καταλήγει πολλά μέτρα άουτ.

Εννιά λεπτά αργότερα, ο Τσίπρας έβγαλε ωραία πάσα στον Πελάεθ, ο οποίος που επιχείρησε ένα σουτ από πλάγια, ο Μακρυωνίτης ωστόσο έπεσε στην αριστερή του γωνία, διώχνοντας την μπάλα σε κόρνερ.

Νέα καλή φάση για τα Τρίκαλα σημειώθηκε στο 15’, με τον Λώττα να εκτελεί απευθείας φάουλ, με τον Μακρυωνίτη να απομακρύνει με γροθιές, ενώ στην επαναφορά ο Ριζογιάννης έκανε το σουτ που κατέληξε πάνω από τα δοκάρια.

Κι ενώ οι Βολιώτες δεν είχαν κάνει ακόμη αισθητή την παρουσία τους, με μόνη υποψία φάσης μια εκτέλεση φάουλ του Ράντι, που δεν ανησύχησε τον Ζαρόπουλο, τα Τρίκαλα απείλησαν ξανά στο 20’. Συγκεκριμένα, ο Ντόσης επιχείρησε ένα σουτ από μακριά, με τον… σωτήρα του Ολυμπιακού Βόλου, Μακρυωνίτη, να πέφτει αριστερά και να αποκρούει, ενώ στην εξέλιξη της φάσης, ο Μπουτζίκος, έδιωξε σε κόρνερ.

Οι Τρικαλινοί δεν αστειεύονταν και άνοιξαν το σκορ, ως φυσική συνέχεια της καλής τους παρουσίας, στο 24’. Ο Λώττας κέρδισε φάουλ, το οποίο και εκτέλεσε, με την μπάλα να φτάνει στον Πελάεφ, που με κοντινή κεφαλιά έγραψε το 1-0.

Οι Βολιώτες έμοιαζαν να τα έχουν… χαμένα, μην μπορώντας να αντιδράσουν, κάνοντας την πρώτη τους ουσιαστικά ευκαιρία στο 30’. Συγκεκριμένα, ο Σκοπελίτης έκανε το σουτ από πλάγια θέση, με τον Ζαρόπουλο να μπλοκάρει την μπάλα.

Χωρίς περαιτέρω αξιόλογες φάσεις κύλησαν τα επόμενα λεπτά, με τον Θωμά Γράφα πάντως, να κάνει μια αναγκαστική αλλαγή για την ομάδα του Ολυμπιακού, ρίχνοντας στη μάχη τον Παπαϊωάννου στη θέση του Φαζού, ακριβώς 1 λεπτό πριν τη συμπλήρωση του 45λεπτου, που βρήκε τον ΑΟΤ, να προηγείται με 1-0, από το 24’.

Το β’ μέρος

Κάπως… πιο δυνατά μπήκε στο β’ μέρος ο Ολυμπιακός Βόλου, που έδειχνε πιο δραστήριος, με στόχο να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση.

Σέντρα – σουτ του Γραικού από πλάγια θέση στο 51’ πήγαινε προς… τη συμβολή των δοκών του Ζαρόπουλου, που έβγαλε την μπάλα κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης, η κεφαλιά του Βοσνακίδη, δεν ανησύχησε τον πορτιέρε των Τρικαλινών, που μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα.

Στο 55’, ο Σταματής «έφυγε» από τα δεξιά στον κενό χώρο, μπήκε στην αντίπαλη περιοχή, το σουτ που επιχείρησε όμως πέρασε ψηλά πάνω από τα δοκάρια, στην πρώτη καλή στιγμή για τον ΑΟΤ στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ στο 56’ σουτ του Ντόση έφυγε πολλά μέτρα από την εστία του Μακρυωνίτη. Σέντρα – σουτ του Ριζογιάννη στο 60’ δεν είχε τύχη, με την μπάλα να φεύγει άουτ, χωρίς να ανησυχήσει τον Μακρυωνίτη.

Στο 67’, έπειτα από εκτέλεση φάουλ από τ’ αριστερά, ο Σκοπελίτης σούταρε από το ύψος της περιοχής, η κεφαλιά του Μπουτζίκου όμως, στον οποίο έφτασε η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ζαρόπουλου.

Στο επόμενο λεπτό, ο Σταματής έκανε το γυριστό σουτ μέσα στην περιοχή, με τον Μακρυωνίτη να μπλοκάρει πέφτοντας στην αριστερή του γωνία, με διπλή προσπάθεια.

Τα λεπτά κυλούσαν, με το εύθραυστο 1-0 υπέρ των γηπεδούχων να παραμένει, τους φιλοξενούμενους όμως εμφανώς πιο κινητικούς και με εμφανή σημάδια βελτίωσης από το πρώτο μέρος. Ο Ολυμπιακός δεν είχε τις μεγάλες ευκαιρίες, πήρε όμως μια μικρή υπεροχή στον χώρο του κέντρου, βάζοντας… δύσκολα στην ομάδα των Τρικάλων.

Για να φθάσουμε στο 93’ όπου ο Μπουτζίκος κινήθηκε όμορφα στον άξονα και επιχείρησε σουτ με το δεξί, έξω από την περιοχή, με τον Ζαρόπουλο να αποκρούει και τον Γραικό στην επαναφορά, να ισοφαρίζει για το 1-1, γκολ, που πανηγυρίστηκε έξαλλα τόσο από τον Θωμά Γράφα και τους ποδοσφαιριστές του, όσο και από τον κόσμο που για μία ακόμη φορά βρέθηκε κοντά στον Ολυμπιακό Βόλου.

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με το ισόπαλο 1-1, δίνοντας στον «κουρασμένο» Ολυμπιακό -και από το παιχνίδι της Τετάρτης για το Κύπελλο με τον Απόλλωνα Πόντου- τον πολύτιμο για τη συνέχεια, βαθμό.

Ενταση στο ξεκίνημα

Ενταση σημειώθηκε στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης στα επίσημα του Δημοτικού Σταδίου Τρικάλων, όπου βρέθηκαν άνθρωποι και του Ολυμπιακού Βόλου, αλλά και τη στιγμή της επίτευξης του γκολ της ομάδας των Τρικάλων, ωστόσο με την επέμβαση των ψυχραιμότερων τα πνεύματα ηρέμησαν.

ΤΡΙΚΑΛΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1-1

Σκόρερ: 24’ Πελάεθ – 93’ Γραικός

Κίτρινες: 65’ Σανδραβέλης, 71’ Τεγούσης – 96’ Μακρυωνίτης

Διαιτητής: Θεοδωρόπουλος (Φλώρινας)

Βοηθοί: Σκορδίλης (Κέρκυρας), Κακαφώνης (Αχαΐας)

Α.Ο. ΤΡΙΚΑΛΑ: Ζαρόπουλος, Γιαννίτσης, Οικονομόπουλος, Ντόσης, Σανδραβέλης, Ριζογιάννης, Τεγούσης, Τσίπρας, Λώττας (61’ Άλεξιτς), Πελάεθ (86’ Παπαγεωργίου), Σταματής (77’ Γρηγορόπουλος).

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Μακρυωνίτης, Γραικός, Μπουτζίκος, Βοσνακίδης, Φαζός (λ.τρ. 44’ Παπαϊωάννου), Τσιάρας, Σκοπελίτης, Ράντι (46’ Ντούνης), Κουτσιανικούλης, Στεφάνοβιτς (63’ Ρόκας), Τσίτας.

Πρόσωπο της ημέρας ο Γραικός

Ο Γραικός ισοφάρισε στις καθυστερήσεις και πανηγύρισε με στρατιωτικό χαιρετισμό, με τον ίδιο να ζητά συγγνώμη, μετά το τέλος του παιχνιδιού για τον τρόπο που πανηγύρισε και προκάλεσε αντιδράσεις, αναφέροντας ότι: «Ερχόμασταν από μεγάλη ήττα (0-2 από τη Βέροια) στο πρωτάθλημα… απλά εγώ και οι συμπαίκτες μου θέλαμε να αποδείξουμε ότι είμαστε πιστοί στρατιώτες της ομάδας μας. Αυτό μόνο και τίποτα άλλο. Δεν έχει καμία σχέση με τα γεγονότα». Σημειώνεται πως με αυτό τον τρόπο πανηγύρισαν πρόσφατα Τούρκοι αθλητές χαιρετίζοντας την στρατιωτική επέμβαση της χώρας τους στη Συρία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου