ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Παγκόσμια γιορτή του Πόλο

παγκόσμια-γιορτή-του-πόλο-424465

Στο Βόλο από σήμερα και για εννιά μέρες θα χτυπά η καρδιά του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Πόλο Νέων Ανδρών. Η παγκόσμια διοργάνωση αναμένεται να αγκαλιαστεί από τους πολίτες όχι μόνο του Βόλου αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας, καθώς τα μηνύματα που φτάνουν στην Οργανωτική Επιτροπή είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Σήμερα θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης των αγώνων και η επίσημη υποδοχή ουσιαστικά των 500 αθλητών και μελών των ξένων αποστολών που βρίσκονται ήδη στην πόλη.

Ο Βόλος, όπως τονίστηκε χθες στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης με τον πρόεδρο της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Δημ. Διαθεσόπουλο και τον πρόεδρο του Νομικού Προσώπου Παύλο Μαβίδη, έχει την μεγάλη ευκαιρία να μετατρέψει σε δημιουργική προοπτική για τον αθλητισμό της περιοχής την αδικία που τελέστηκε εις βάρος του. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα έσοδα από τους αγώνες και τα περίπου 1.000 άτομα που βρίσκονται στην πόλη για 15 ημέρες θα είναι 1,5 εκ. € που εισρεύσουν στην τοπική αγορά, ενώ ο Νίκος Μαυρόπουλος, αντιπρόεδρος του ΝΠΔΔ αποκάλυψε ότι η αμερικανική αποστολή σε δύο ημέρες έκανε συνάλλαγμα 15.000 $ για τα ψώνια αθλητών.

Η ΚΟΕ

«Το πρωτάθλημα, με τη διεθνή απήχηση που έχει, μπορεί να γίνει ο καλύτερος πρεσβευτής, για να εκφραστεί αυτό το πρόβλημα της πόλης, αλλά με θετικό και όχι με αρνητικό τρόπο. Ο αρνητικός τρόπος να προβληθεί μέσα απ’ αυτό το παγκόσμιο πρωτάθλημα, όχι μόνο δεν θα βοηθήσει, αλλά θα έχει όλα τα αρνητικά συνεπακόλουθα, κάποιων ενεργειών ή πράξεων. Η θετική ανταπόκριση μπορεί να βρει ευήκοα ώτα και ζεστές αγκαλιές για το πρόβλημα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος.

Εκτός όλων των άλλων όπως επίσης επεσήμανε ο κ. Διαθεσόπουλος γεμίζοντας τα κολυμβητήρια, ο Βόλος θέτει σοβαρή υποψηφιότητα, να αναλάβει το παγκόσμιο πρωτάθλημα Συγχρονισμένης κολύμβησης στις Νεάνιδες, που θα διοργανώσει η χώρα μας με συμμετοχή 40 ή 50 χωρών. «Δώστε μας τη δυνατότητα να το πάρετε το πρωτάθλημα αυτό και μη μας διώξετε. Έχετε μέλλον με το δικό μας το χώρο», δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, απευθύνοντας κάλεσμα σε όλους τους πολίτες. Η ΚΟΕ, συνέχισε ο πρόεδρος, έφερε τους αγώνες στο Βόλο για να τιμήσει την πόλη με τη μεγάλη ναυταθλητική ιστορία και ως αντιστάθμισμα από την απώλεια των Μ.Α. Πρόσθεσε δε ότι με τη διοργάνωση θα δοθούν εννέα μέρες χαράς με οκτώ αγώνες κάθε μέρα και 10 στις 3 και 4 Σεπτεμβρίου, για να πάει ο κόσμος, με ελεύθερη είσοδο, να γεμίζει τα κολυμβητήρια και να δει αθλητικό γεγονός που τόσα χρόνια γινόταν μόνο στην Αθήνα.

Ο Δήμαρχος

Ο Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης, ζήτησε να γίνει κεντρικό θέμα και «να μετατρέψουμε την πίκρα και την αδικία σε μια δημιουργική προοπτική για το Βόλο και τον αθλητισμό. Όχι μιζέρια, όχι απογοήτευση. Δεν τελειώσαμε. Ο Βόλος είναι εδώ, είναι παρών και θα είμαστε όλοι εκεί, μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου που θα αποχαιρετίσουμε όλους αυτούς τους ανθρώπους που μας έκαναν την τιμή να μας εμπιστευτούν μια τόσο σημαντική διοργάνωση».

Είναι μια δική μας γιορτή και θέλω να καλέσω όλους τους Βολιώτες, τους κατοίκους της Μαγνησίας και όλους τους Θεσσαλούς, να γιορτάσουν και να χαρούν αυτό το δεκαήμερο, ανέφερε ο Δήμαρχος Βόλου.

«Αν κάποια γεγονότα τελευταία μας έκαναν να ενταθεί το αίσθημα της πικρίας και της αδικίας, είναι ένας λόγος παραπάνω να πεισμώσουμε και να πούμε ότι είμαστε παρόντες στον αθλητικό χάρτη όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά τον παγκόσμιο αθλητικό χάρτη. Έχουμε πολύ περισσότερους λόγους απ’ όσους είχαμε μέχρι χθες να είμαστε όλοι σήμερα στην παραλία και να είναι ασφυκτικά γεμάτα τα κολυμβητήρια» παρατήρησε επίσης ο κ. Σκοτινιώτης.

Από την πλευρά του πρόεδρος του ΝΠΔΔ του Δήμου Παύλος Μαβίδης δήλωσε ότι «είμαστε αποφασισμένοι όχι να διαχειριστούμε τη μιζέρια, αλλά μεγάλες διοργανώσεις όπως αυτή. Το πείσμα που τελευταία αυξήθηκε σε όλους μας, επειδή κάποιοι άνθρωποι από την Αθήνα υποβάθμισαν αθλητικά γεγονότα και έχουν τιμωρήσει την πόλη μας θα μας βρουν όρθιος και αποφασισμένους να δώσουμε απάντηση ότι μπορούμε να σταθούμε όρθιοι σ’ αυτή τη φάση που περνάει ο Βόλος, μέσα από ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός που δεν περνάει απαρατήρητο». Κάλεσε δε τους συμπολίτες, τις οικογένειες, τα παιδιά να συμμετάσχουν στην έναρξη των αγώνων για να δείξουν ότι μπορούμε και είμαστε σε θέση με πενιχρά μέσα να κάνουμε μεγάλα πράγματα.

Οι εθελοντές

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στη συνέντευξη Τύπου έγινε ιδιαίτερη μνεία στους εθελοντές τις διοργάνωσης, που έφθασαν στους 160. Ούτε στην Ολυμπιάδα της Αθήνας δεν υπήρχε τέτοια αναλογία αριθμού εθελοντών.

Ο Δημ. Διαθεσόπουλος, αποκάλυψε ότι πριν από τρεις ημέρες οι εθελοντές ήταν 111 τον αριθμό και χθες έφτασαν στους 160, ενώ ο αριθμός τους πρέπει ήδη να θεωρείται μεγαλύτερος, καθώς θα συμμετάσχουν και οι αθλητές της ερασιτεχνικής Νίκης.

Ο Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης επεσήμανε ότι έχει γίνει σπουδαία οργανωτικά δουλειά, αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα στελέχη του Δήμου Βόλου, της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και, πάνω απ’ όλα στους 160 εθελοντές «που είναι σπουδαίο κεφάλαιο για τη διοργάνωση στη σημερινή εποχή και δείχνει ότι η ιδέα του εθελοντισμού, που τα τελευταία χρόνια στο Βόλο έχει καρποφορήσει, δίνει τους καρπούς της και στη συγκεκριμένη διοργάνωση».

Ο κ. Σκοτινιώτης μάλιστα χαιρέτησε την απόφαση της Ερασιτεχνικής Νίκης να θέσει στη διάθεση των διοργανωτών του πρωταθλήματος όλο το δυναμικό της ομάδας, ως εθελοντές για τους αγώνες. Ικανοποιημένος δήλωσε και ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ Παύλος Μαβίδης, που ανακοίνωσε ότι θα προτείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο να έχουν ελεύθερη συμμετοχή χωρίς εισιτήριο σε όλους τους χώρους άθλησης για τα επόμενα χρόνια.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου