ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πρόκριση στη παράταση η ΑΕΚ

πρόκριση-στη-παράταση-η-αεκ-424529

Με «χρυσό» γκολ από πέναλτι του Λεονάρντο στο 111′ της παράτασης, η ΑΕΚ πήρε το εισιτήριο για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ στην Τιφλίδα και παράλληλα έσωσε την παρτίδα! Η «Ένωση», σε ένα παιχνίδι με ένταση και επεισόδια εντός αγωνιστικού χώρου, αναδείχτηκε ισόπαλη (1-1) και θα είναι πλέον στους ομίλους που θα της δώσουν οικονομική ανάσα.

Πολύ κακή στο πρώτο ημίχρονο, όπου αδυνατούσε να ξεπεράσει την ψυχρολουσία του πρώτου μόλις λεπτού, όπου δέχτηκε γκολ από τον Κοσκχάτζε, η ΑΕΚ μπήκε μεταμορφωμένη στο β’ μέρος και ανέλαβε πλήρως την πρωτοβουλία.

Η υπερπολύτιμη ισοπαλία πέρασε μέσα από χίλια κύματα. Αρχικά, ήρθε η ψυχρολουσία με το γκολ των Γεωργιανών της Ντιναμό πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, που «έκοψε» τα πόδια των παικτών του Χινέμεθ.

Με την έναρξη της επανάληψης όλα άλλαξαν! Η ΑΕΚ μπήκα στον αγωνιστικό χώρο σαν… ΑΕΚ, ο Γκουντγιόνσεν πήρε πρωτοβουλίες και η είσοδος του Λεονάρντο αντί του «Λύμπε» έδωσε μεγάλη πνοή στην επιθετική γραμμή της «Ένωσης».

Μάλιστα, οι Γεωργιανοί ίσως επειδή έβλεπαν το παιχνίδι να… γέρνει, δημιούργησαν σαματά στο 65′, την «έπεσαν» στον Κάλα, ενώ και ο τεχνικός τους Γκαρθιά μαζί με το… επιτελείο του επιτέθηκαν στον πάγκο της ΑΕΚ και την τελευταία στιγμή αποφεύχθηκε η γενική σύρραξη.

Η «Ένωση» δεν προηγήθηκε συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και δικαιώθηκε έστω… και αργά. Έστω και στην παράταση. Ο Γκουντγιόνσεν τρύπωσε στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο της Ντιναμό ανατράπηκε, κέρδισε την αποβολή του Κακουμπάβα και τη… δουλειά ολοκλήρωσε ο Λεονάρντο!

Ευστοχη εκτέλεση πέναλτι, γκολ, 1-1 και πρόκριση στους «χρυσοφόρους» ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ! Τι ακολούθησε; Νέος γύρος τραμπουκισμού από τους Γεωργιανούς που προφανώς δεν ανέχτηκαν τον αποκλεισμό και προσπάθησαν να ξεσπάσουν πάνω στους παίκτες της ΑΕΚ!

ΝΤΙΝΑΜΟ: Λόρια, Τομασβίλι, Κοσκχάτζε (79′ Τζιγκαούρι), Αλβάρο, Οντικάντζε, Γιαγκούε, Ρομπερτίνιο (74′ Κότο), Ρεκχβιασβίλι, Κακουμπάβα, Χίσκο (105′ Κακχελισβίλι), Κβεκβεσκίρι.

ΑΕΚ: Κωνσταντόπουλος (36′ Αραμπατζής), Γεωργέας, Καράμπελας, Κάλα, Μανωλάς, Γκέντσογλου, Μάκος, Λαγός, Χοσέ Κάρλος (106′ Καφές), Γκούντγιονσεν, Λυμπερόπουλος (63′ Λεονάρντο).

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου