ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κατατέθηκε η αίτηση στο πρωτοδικείο

κατατέθηκε-η-αίτηση-στο-πρωτοδικείο-424541

Κανονικά όπως αναμενόταν κατατέθηκε χθες η αίτηση για διοίκηση πρωτοδικείου της Νίκης Βόλου με τη νέα διοίκηση των κυανόλευκων να αναλαμβάνει πλέον το χτίσιμο της ομάδας μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.  
 Αυτό που αναμενόταν όλο το καλοκαίρι από τους φίλους της Νίκης Βόλου πραγματοποιήθηκε τελικά χθες με την υποβολή της αίτησης για τη νέα διοίκηση πρωτοδικείου.
Το δικηγορικό γραφείο του κ. Δημήτρη Καραγιάννη που ανέλαβε την υπόθεση κατέθεσε χθες το σχετικό έγγραφο στο Πρωτοδικείο Βόλου και σήμερα θα παραλάβει την αίτηση υπογεγραμμένη και έτοιμη να αποσταλεί μαζί με τα υπόλοιπα έγγραφα που περιέχει ο φάκελος που στάλθηκε χθες στην ΕΕΑ προκειμένου η Νίκη Βόλου να πάρει άδεια για το νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Όσον αφορά στη νέα διοίκηση πρωτοδικείου των κυανόλευκων, αυτή έγινε γνωστή από προχθές με την επιλογή του Δημήτρη Ιωαννίδη στην θέση του προέδρου εκ νέου, ενώ μαζί του στο νέο Δ.Σ. των κυανόλευκων θα βρίσκονται οι Πιερής Κωνσταντίνου, Ευάγγελος Εμμανουήλ, Νικόλαος Αθηναίος, Δημήτρης Μωραΐτης, Γεώργιος Καρεκλίδης και Γρηγόρης Ζάγκας που θα εκπροσωπεί τον Ερασιτέχνη.
Βέβαια υπάρχει ακόμη ανοιχτό παράθυρο για το σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται η Νίκη Βόλου, αφού και για το λόγο αυτό και όχι μόνο τοποθετήθηκε χθες στο ραδιόφωνο του Blue Star ο μεγαλομέτοχος της ομάδας Στράτος Γιδόπουλος που ανέφερε σχετικά με την πιθανότητα ανόδου της Νίκης: «Αν δεν παρανομήσουν τα αθλητικά όργανα και εφαρμόσουν τους νόμους, τότε είμαι σίγουρος ότι η ομάδα μας θα αγωνιστεί στη Β’ Εθνική». Για το εάν τώρα αναλάβει ο ίδιος την ομάδα στη συνέχεια απάντησε πως θα ξαναπροσπαθήσει μόνο εάν αυτή αγωνίζεται στη Β’ Εθνική και δεν θα αναλάβει την ομάδα στη Γ’, ενώ τόνισε σχετικά: «Υπάρχει διοίκηση θα την βοηθήσουν, όπως θα πρέπει να κάνουν όλοι οι φίλαθλοι, διότι η Νίκη είναι το παιδί τους».
Παράλληλα ο Στράτος Γιδόπουλος μίλησε και για την κατάθεση που έχει δώσει στον Αθλητικό Δικαστή Φάκο τους λόγους για τους οποίους ζητά η Νίκη ζητά την τιμωρία αλλά και τον υποβιβασμό των ομάδων που παρατύπησαν αναφορικά με τις ασφαλιστικές και φορολογικές ενημερότητες οι οποίες και ήταν πλαστές. Εκτός όμως από την Αθλητική Δικαιοσύνη και τον κ. Φάκο με την υπόθεση των πλαστών θα ασχοληθούν και αρμόδιες επιτροπές της ΕΠΟ, μιας και προχθές υπήρχε η συνάντηση με τον Νομικό Σύμβουλο της ΕΠΟ κ. Χουρίδη, ο οποίος εγγυήθηκε ότι θα εξεταστούν όλες οι υποθέσεις στις οποίες αναφέρεται η Νίκη όλο το καλοκαίρι με εξώδικα και επιστολές προς τον πρόεδρο Σοφοκλή Πιλάβιο.
Γιδόπουλος: «Εξοντωτική η ποινή»
Τέλος ο κ. Γιδόπουλος αναφέρθηκε και στην ποινή που επιβλήθηκε στον Ολυμπιακό Βόλου λέγοντας ότι είναι εξοντωτική αλλά χαρακτήρισε τη μη αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος ως προκλητική: «Δεν μπορεί να βάζεις πρόεδρο τον Βασίλη Καρρά και βασικούς μέτοχους διάφορους καλλιτέχνες και καλλιτέχνιδες. Θεωρώ ότι η ποινή είναι εξοντωτική για τον Ολυμπιακό, αλλά αυτό ορίζει ο Νόμος».
Ο ρόλος Δαλούκα
Μετά από την σύνθεση του νέου ΔΣ της Νίκης Βόλου ξεκινά πλέον ένας αγώνας χρόνου προκειμένου οι κυανόλευκοι να αποκτήσουν αρχικά προπονητή και στη συνέχεια ποδοσφαιριστές. Μέχρι σήμερα έχει ακουστεί το όνομα του πρώην Βολιώτη διαιτητή Γιώργου Δαλούκα ότι ενεργεί για λογαριασμό της ομάδας της Νέας Ιωνίας προσπαθώντας να κλείσει ποδοσφαιριστές που θα ντυθούν στα κυανόλευκα. Πάντως πρωταρχικό μέλημα του Δαλούκα φέρεται να είναι η επιστροφή στους κόλπους της διαιτησίας όπως αναφέρουν κύκλοι γύρω από τον 32χρονο ρέφερι. Ενώ σύμφωνα με πληροφορίες εκτός από τη Νίκη Βόλου για την αξιοποίηση του Γιώργου Δαλούκα έχει δείξει και άλλη ομάδα η οποία και εξετάζεται από τον ίδιο. Προτεραιότητα πάντως της ΠΑΕ είναι η ενίσχυση του συλλόγου με παιδιά και ποδοσφαιριστές από το Βόλο πάντως μέχρι σήμερα καμία επαφή δεν υπήρχε με παλαιότερους ποδοσφαιριστές.
Ανακοίνωση Ερασιτεχνικής Νίκης Βόλου  
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ερασιτεχνικής Νίκης Βόλου θέτει όλο το δυναμικό της σε διαθεσιμότητα εθελοντικής προσφοράς σε ότι χρειαστεί, είτε ο Δήμος Βόλου είτε η ΚΟΕ, για την επιτυχία της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Πόλο Νέων Ανδρών. Αυτονόητα ευχόμαστε κάθε επιτυχία για την απρόσκοπτη διεξαγωγή των αγώνων και ιδιαίτερα της Εθνικής ομάδας της χώρας μας στους αγώνες της οποίας δηλώνουμε δυναμικό και πολυπληθές παρών».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου