ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αρχή με κύπελλο για τη Νίκη

αρχή-με-κύπελλο-για-τη-νίκη-424554

Ενώ στο πρωτάθλημα μπάσκετ Β΄ Εθνικής που θα αρχίσει στις 17 Οκτωβρίου η Νίκη Βόλου που ανέβηκε φέτος στην κατηγορία θα έχει πρώτο αντίπαλο τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης που έπεσε αρκετές κατηγορίες… η αρχή της νέας αγωνιστικής χρονιάς της ομάδας της Νέας Ιωνίας θα γίνει στις 11 του ερχόμενου μήνα στο Βόλο.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Η αρχή θα γίνει με το κύπελλο για τη Νίκη που θα υποδεχθεί τον Πανελευσινιακό, και αν τον αποκλείσει θα παίξει στις 14/9 πάλι στο Βόλο με το νικητή του αγώνα Αίολος Τρικάλων-ΑΕΚ Άργους.

Η Νίκη χθες τιμήθηκε ως πρωταθλήτρια πέρσι στον 1ο Όμιλο του Βορρά της Γ΄ Εθνικής στο ξενοδοχείο “Divani Caravel”, όπου η κλήρωση πρωταθλημάτων Εθνικών Κατηγοριών και του Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών και Γυναικών της αγωνιστικής περιόδου 2011-12.

Εκεί έγιναν και οι απονομές των τροπαίων στις ομάδες που διακρίθηκαν την αγωνιστική περίοδο 2010-11… και η Νίκη ετοιμάζεται με στόχο την παραμονή στη Β’ Εθνική.

Με προπονητή Γιώργο Ζαφειρούδη η Νίκη ενισχύθηκε με το Μιχάλη Φρουσκλιά και με την επιστροφή του Παναγιώτη Παπούλια, ενώ διατήρησε και τον περσινό κορμό με τους Χρήστο Ζαρογιάννη, Παναγιώτη Τσώλη, Γρηγόρη Μυστηλιάδη, Σάκη Κουτίνα, Ναούμ Θυμνιό, Αντώνη Χρηστομάνο, Λευτέρη Στάμο, Μανώλη Αναγνωστόπουλο, Αντώνη Σαμαρά, και το ρόστερ θα συμπληρωθεί με έναν έμπειρο πλέι μέικερ… Γκοντόπουλος, Λάππας, Πολίτης είναι κάποια ονόματα που ακούγονται, ενώ ενίσχυση θα υπάρξει και εκ των έσω με κάποιους νεαρούς καλαθοσφαιριστές από τα εφηβικά τμήματα της Νίκης.

Στο πρωτάθλημα μετά το πρώτο ματς στο Ιβανόφειο η Νίκη στη 2η αγωνιστική θα παίξει στο Βόλο με τον Αίαντα Ευόσμου…

Στο κύπελλο μπάσκετ στην κληρωτίδα συμπεριλήφθηκαν οι ομάδες της Β’ Εθνικής, της Α2 και της Α1 πλην των έξι πρώτων. Να σημειωθεί ότι το Πέραμα και ο Ερμής Λαγκαδά δήλωσαν κώλυμα με αποτέλεσμα να προκριθούν αυτόματα ο Διαγόρας Ρόδου και ο Ηρακλής.

Α Φάση – 1η αγωνιστική (11/9)

1.ΣΕΦΑ Αρκαδικός-ΑΣ Απόλλων Πατρών

2.ΣΑ Στρατωνίου-ΑΟ Παγκρατίου

3.ΓΑΣ Χαλκηδόνας-ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος

4.ΑΕ Ν.Κηφισιάς-ΑΕΚ

5.ΑΣ Κόροιβος Αμαλιάδας-Πανερυθραϊκός ΑΣ

6.Ηράκλειο ΟΑΑ-Δόξα Λευκάδας

7.ΓΣ Νίκη Βόλου-Πανελευσινιακός

8.ΚΑΠ-ΜΕΝΤ

9.ΑΟ Νήαρ Ηστ-ΑΠΣ Αίας Ευόσμου

10.ΑΟΚ Ίκαροι Σερρών-ΟΦ Ηρακλείου

11.ΑΟ Αίολος Τρικάλων-ΑΕΚ Άργους

12.ΓΣ Διαγόρας Ρόδου-ΓΣ Περάματος Ερμής (α.α.)

13.Αιγάλεω ΑΟ-ΓΣ Λαυρίου

14.Φιλαθλητικός ΑΟ-ΑΟ Αμύντας

15.ΑΣΕ Δούκα-ΑΜΣ Αναγέννηση Φλόγας

16.ΜΑΣ Ερμής Λαγκαδά-ΓΣ Ηρακλής (α.α.)

*Διαγόρας Ρόδου και Ηρακλής περνούν χωρίς αγώνα, καθώς έχουν αποσυρθεί από το Κύπελλο Ελλάδας ο ΓΣ ΠΕράματος Ερμής και ο ΜΑΣ Ερμής Λαγκαδά

A Φάση – 2η αγωνιστική (14/9)

Β Φάση – 1η αγωνιστική (18/9)

 

Β Φάση – 2η αγωνιστική (21/9)

Β Φάση – 3η αγωνιστική (25/9)

*Στη Γ Φάση, στους προημιτελικούς στην κληρωτίδα θα μπουν και οι έξι πρώτες ομάδες της αγωνιστικής περιόδου 2010-11 της Α1 Ανδρών (Παναθηναϊκός ΑΟ, Ολυμπιακός ΣΦΠ, ΠΑΟΚ, ΑΣ Άρης, ΓΣ Αμαρουσίου, ΕΚ Καβάλας)

*Η Γ Φάση θα πραγματοποιηθεί στις 9/10, ο ημιτελικός στις 19/2 και ο τελικός στις 11/3.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου