ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Κάτω τα χέρια από τους παίκτες»

κάτω-τα-χέρια-από-τους-παίκτες-424567

Μετά τα δημοσιεύματα ότι ομάδες της Super League φέρονται να έχουν στην μεταγραφική τους λίστα παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου, η θεσσαλική ΠΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση που επιτίθεται στις ΠΑΕ αυτές, αλλά και στους μάνατζερ.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

 
Οι παίκτες του Ολυμπιακού προπονήθηκαν και χθες και περιμένουν, ενώ την αντίδραση της διοίκησης του Ολυμπιακού Βόλου προκάλεσε το γεγονός ότι μετά την μη αδειοδότηση (που δεν έχει επικυρωθεί από κανένα αθλητικό όργανο) της ομάδας… αρκετές ομάδες και μάνατζερ έχουν σπεύσει να επωφεληθούν και να αποκτήσουν ποδοσφαιριστές των «ερυθρολεύκων».
ΟΙ «ερυθρόλευκοι» που βλέπουν καθημερινά δημοσιεύματα να κάνουν λόγο για ομάδες που θέλουν ν’ αποκτήσουν παίκτες τους και αντέδρασαν μέσω ανακοίνωσης που αναφέρει:
«Είναι πράγματι λυπηρό, όταν μία ομάδα παλεύει να βρει το δίκιο της με όλα τα θεμιτά και νόμιμα ένδικα μέσα, κάποιοι μάνατζερ και κάποιες ομάδες να προσπαθούν να «κλέψουν» τους παίκτες της. Όλοι αυτοί θα θεωρούνται πάντα εχθροί της μεγάλης και περήφανης ερυθρόλευκης οικογένειάς μας για τη λυσσαλέα τους προσπάθεια να «ΑΡΠΑΞΟΥΝ» ό, τι και όπως μπορούν. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ! Αν νομίζετε ότι ο Ολυμπιακός Βόλου είναι το εύκολο θύμα, γελιέστε! Κάτω τα χέρια από τους παίκτες μας, που αποτελούν περιουσιακό στοιχείο της ομάδας μας.»
Οι παίκτες του Ολυμπιακού ανησυχούν αλλά περιμένουν, ενώ οι ξένοι δείχνουν την αγωνία τους στα ΜΜΕ της χώρας τους…
Αναγκασμένος να αναζητήσει αλλού την τύχη του μετά την απόφαση να αποβληθεί ο Ολυμπιακός Βόλου από το πρωτάθλημα είναι ο Αντρέ Σκέμπρι, όπως δήλωσε σε εφημερίδα της πατρίδας του. Ο Μαλτέζος επιθετικός εκτιμά πως δύσκολα θα αλλάξει η απόφαση και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να αγωνιστεί σε άλλον ελληνικό σύλλογο.
«Δεν περιμέναμε με τέτοια απόφαση. Είχαμε άγνοια για όλες αυτές τις εξελίξεις κι εγώ το έμαθα την Τρίτη, όταν είδα στους δρόμους του Βόλου τους οπαδούς του Ολυμπιακού να διαμαρτύρονται. Ο σύλλογος έχει δώσει μάχη για να καθαρίσει το όνομά του όλο το καλοκαίρι, αλλά φοβάμαι πως θα είναι δύσκολο να αποφύγει τον υποβιβασμό μετά την τελευταία απόφαση», δήλωσε ο διεθνής φορ και πρόσθεσε: «Αυτό δεν αφήνει σε μας τους παίκτες άλλη επιλογή από το να ψάξουμε ομάδα αλλού. Με τον υποβιβασμό της ομάδας όλοι οι παίκτες στο ρόστερ θα μείνουν ελεύθεροι. Είναι κρίμα, καθώς είχα αρχίσει να προσαρμόζομαι καλά, αλλά δεν βλέπω να αλλάζουν τα πράγματα. Δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να παίξω σε άλλη ομάδα στην Ελλάδα, καθώς έχω μόλις μετακομίσει στο νέο μου σπίτι. Προφανώς, όμως, θα εξετάσω όλες τις επιλογές μου. Την άλλη εβδομάδα θα είμαι στη Μάλτα με την εθνική ομάδα για τα προκριματικά του Euro 2012 και ελπίζω μέχρι τότε να έχω μία καλύτερη εικόνα για το πού θα παίζω του χρόνου».
Μετά τον Αντρέ Σκέμπρι, ήρθε η σειρά των Μάριο Μπρέσκα και Πέτερ Ντολεζάι να προαναγγείλουν μέσω του Τύπου της πατρίδας τους την αποχώρησή τους από την ομάδα της Μαγνησίας. «Η κατάσταση είναι άσχημη. Κάποιοι ήδη έχουν συμφωνήσει με ομάδες και εμείς οι υπόλοιποι θα περιμένουμε μέχρι τη Δευτέρα και μετά θα δούμε. Εγώ προσωπικά, αν έχω κάποια καλή πρόταση, θα φύγω», δήλωσε ο Σλοβάκος επιθετικός, ενώ ο συμπατριώτης του αμυντικός είπε: «Είναι μεγάλο το σοκ. Δεν το περιμέναμε. Στην αρχή τιμωρηθήκαμε με πρόστιμο και αφαίρεση δέκα βαθμών, περιμέναμε πως θα συνεχίσουμε να παίζουμε στη μεγάλη κατηγορία, αλλά τελικά ήρθε αυτή η ποινή. Φυσικά και δεν μένουμε αδρανείς. Οι μάνατζέρ μας δουλεύουν και κάθε παίκτης αντιμετωπίζει την κατάστασή του».
Εντός Ελλάδας στον ΠΑΟ καλοβλέπουν (μολονότι επισήμως το διαψεύδουν) την περίπτωση του 27χρονου Ελβετού Ελντίν Γιακούποβιτς, ενώ παράλληλα γράφτηκε και για ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού για τον Ζαραδούκα που προέρχεται μάλιστα   από την ποδοσφαιρική ακαδημία του ΠΑΟ.
Ο διεθνής πλέον αμυντικός του Ολυμπιακού Βόλου φέρεται να έχει δεχθεί κρούσεις κι από ΠΑΟΚ, Ξάνθη, ενώ άλλα δημοσιεύματα τον έφερναν πολύ κοντά στον Παναιτωλικό.
Ακόμη για τον Χαβιέ Ουμπίντες ενδιαφέρον υπήρξε από τον Άρη αλλά δεν αληθεύει ότι ο Σάκης Τσιώλης έχει μιλήσει με τον ποδοσφαιριστή, εκφράζοντας το ενδιαφέρον των Θεσσαλονικέων.
Ακόμη στα υπ’ όψιν του ΠΑΟΚ είναι ο Σανκαρέ που ενδιαφέρει κι άλλες ομάδες,  πολλές ομάδες κοιτάζουν Μόνχε και Άλβαρεζ, ενώ στον Πανιώνιο δεν αποτελούν την εξαίρεση, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες έχουν βάλει στο στόχαστρό τους ήδη δύο ποδοσφαιριστές των «ερυθρόλευκων». Τον 27χρονο Στάθη Ρόκα και τον 29χρονο Αργεντινό φορ Χουάν Μαρτίν.
Πάντως όλοι οι παίκτες παραμένουν στο Βόλο και στον Ολυμπιακό περιμένοντας κι αυτοί ευχάριστα νέα ανατροπής.
 Στο μεταξύ την παράταση της μεταγραφικής περιόδου για τις ομάδες που θα λάβουν το δικαίωμα ανόδου σε ανώτερη κατηγορία από αυτή που βρίσκονται όρισε η ΕΠΟ κάτι που έκανε γνωστό μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε.
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου