ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κατηγορούνται 17 για τα επεισόδια

κατηγορούνται-17-για-τα-επεισόδια-424722

Νέο τετ α τετ φιλάθλων του Ολυμπιακού Βόλου και ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων χθες το απόγευμα στα Δικαστήρια κατά την προσαγωγή στον Εισαγγελέα των 17 ατόμων -μεταξύ τους πατέρας και γιος- που συνελήφθησαν στη διάρκεια των εκτεταμένων επεισοδίων προχθές το βράδυ, απόρροια της οργισμένης αντίδρασης για τον υποβιβασμό της τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Σαμακοβλή

Η πολύωρη διαδικασία για το διαχωρισμό της δικογραφίας και την απαγγελία κατηγοριών σε κάθε έναν από τους συλληφθέντες, μεταξύ των οποίων επτά ανήλικοι, διήρκησε για περισσότερο από πέντε ώρες και εξελίχθηκε με το Δικαστικό Μέγαρο να βρέθηκε σε ασφυκτικό κλοιό δυνάμεων των ΜΑΤ.

Μπροστά από το περικυκλωμένο με αστυνομικές δυνάμεις κτήριο από τις 5 το απόγευμα ξεκίνησαν να συγκεντρώνονται φίλαθλοι και πολίτες, δηλώνοντας την υποστήριξή τους στους συλληφθέντες και ζητώντας να αφεθούν ελεύθεροι. Η συγκέντρωση έως τις 10.30 το βράδυ, οπότε ξεκίνησε πορεία μέχρι το Δημαρχείο Βόλου μετρούσε εκατοντάδες διαμαρτυρόμενους.

Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος απαγγέλθηκαν σε βάρος ενός εκ των δέκα ενηλίκων συλληφθέντων, ο οποίος παραπέμφθηκε στον Ανακριτή και έλαβε προθεσμία να απολογηθεί αύριο.

Οι υπόλοιποι εννέα ενήλικοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος και παραπέμφθηκαν να δικαστούν σήμερα στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Ελεύθεροι μετά τις ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν αφέθηκαν οι επτά ανήλικοι συλληφθέντες –ο μικρότερος ηλικίας 15 ετών- οι οποίοι θα δικαστούν από σε ρητή δικάσιμο από το Δικαστήριο Ανηλίκων.

Μισή ώρα περίπου πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία στα Δικαστήρια, περίπου στις 10.30 το βράδυ, η αλλαγή διμοιρίας σε κοντινό σημείο στην πλατεία Ελευθερίας προκάλεσε ένταση μεταξύ αστυνομικών και φιλάθλων, η οποία έληξε χωρίς να λάβει διαστάσεις, καθώς οι συγκεντρωμένοι ξεκίνησαν πορεία μέχρι το Δημαρχείο Βόλου, όπου βρίσκονταν σε εξέλιξη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που ολοκληρώθηκε εσπευσμένα.

Οι 17 ανήλικοι και ενήλικες συνελήφθησαν προχθές το βράδυ μεταξύ των 23 συνολικά ατόμων που προσήχθησαν από τις αστυνομικές δυνάμεις. Σε βάρος τους σχηματίστηκε ογκώδης δικογραφία για αδικήματα πλημμεληματικού και κακουργηματικού χαρακτήρα. Αρχικά είχαν συλληφθεί 15 και αναζητούνταν άλλοι τρεις, οι οποίοι σύμφωνα με την αστυνομία είχαν ταυτοποιηθεί για τη συμμετοχή τους στα επεισόδια. Από τους τρεις συνελήφθησαν οι δύο.

Σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, «ομάδες ατόμων που συμμετείχαν στην πορεία προκάλεσαν απρόκλητα φθορές σε δημόσια και ιδιωτικά κτήρια και επιτίθεντο κατά των αστυνομικών δυνάμεων με αντικείμενα ικανά να επιφέρουν σοβαρούς ή θανάσιμους τραυματισμούς, όπως βόμβες μολότοφ, πέτρες, μάρμαρα, κοντάρια και άλλα συναφή μέσα.

Προκάλεσαν φθορές (θραύση υαλοπινάκων) στα Γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Μαγνησίας και του Εργατικού Κέντρου και στο γραφείο τοπικού βουλευτή (φθορές σε επίπλωση, υπολογιστές κ.λ.π.). Επιπλέον, προκάλεσαν φθορές σε υαλοπίνακες και προσόψεις τριών τραπεζών, τριών καταστημάτων, του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και του Κ.Ε.Π. Βόλου. Έθραυσαν επίσης τους υαλοπίνακες δύο υπηρεσιακών οχημάτων και προκάλεσαν φθορές στο εσωτερικό μιας Τράπεζας, καθώς και σε εκατόν είκοσι (120) περίπου κάδους απορριμμάτων, από πυρκαγιά.

Από τις αστυνομικές δυνάμεις έγινε η χρήση των αναγκαίων μέσων για να αποκρούσουν τις επιθέσεις και να αντιμετωπίσουν τα επεισόδια, που τερματίστηκαν περίπου στις 3 το πρωί».

Σύμφωνα με την αστυνομία, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν ελαφρά από ρίψεις πετρών ένας ιδιώτης ημεδαπός και ένας αστυνομικός. Διακομίσθηκαν στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Βόλου και αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες αποχώρησαν.

Προανάκριση ενεργείται από Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου