ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στη Δ’ Εθνική έριξαν τον Ολυμπιακό!

στη-δ-εθνική-έριξαν-τον-ολυμπιακό-424764

Η πολιτική παρέμβαση που όλοι φοβόνταν στο Βόλο για τον Ολυμπιακό ήρθε χθες όχι από αθλητική η δικαστική επιτροπή, αλλά από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού που υπάγεται στο υπουργείο Πολιτισμού που προΐσταται ο Παύλος Γερουλάνος…

Έτσι η ΕΕΑ δεν έδωσε άδεια στον Ολυμπιακό Βόλου, κάτι που σημαίνει πως η βολιώτικη ομάδα υποβιβάζεται στη… Δ’ Εθνική κατηγορία!

Η απόφαση – σκάνδαλο έγινε γνωστή μετά τις 7 το απόγευμα, αλλά από νωρίτερα είχε διαρρεύσει και ο Π. Γερουλάνος είχε καλέσει τα ΜΜΕ… για σημαντικές ανακοινώσεις.

Έπειτα από 7,5 ώρες συνεδρίασης, η ΕΕΑ αποφάσισε να μη χορηγήσει άδεια σε δυο ομάδες, του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας με το σκεπτικό (το πλήρες σκεπτικό θα εκδοθεί τις επόμενες ώρες) ότι μετά από την εμπλοκή των ιδιοκτητών τους, Αχιλλέα Μπέου και Μάκη Ψωμιάδη, αντίστοιχα στο koriopolis και την τιμωριών από την αθλητική δικαιοσύνη δεν επήλθε καμιά ουσιαστική αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς τους.

Έτσι ο Ολυμπιακός Βόλου όχι απλά υποβιβάζεται στη Football League, αλλά στην ουσία διαλύεται σαν εταιρία και πάει στην Δ’ Εθνική, δηλαδή στο Ερασιτεχνικό.

Και οι δύο ομάδες αναμένεται να προσφύγουν στο συμβούλιο Επικρατείας, ωστόσο η απόφαση θα αργήσει πολύ να εξεταστεί και οι πιθανότητες για να αλλάξουν τα δεδομένα είναι πολύ λίγες.

Πλέον η σέντρα του πρωταθλήματος που ήταν προγραμματισμένη για το προσεχές Σάββατο είναι απίθανο να πραγματοποιηθεί… Θυμίζουμε πως η Καβάλα θα αντιμετώπιζε στην πρεμιέρα τον Ολυμπιακό Π. και ο Βόλος την ΑΕΚ στην οποία επίσης δεν χορηγήθηκε Πιστοποιητικό και η οποία πήρε προθεσμία μέχρι την Πέμπτη (25/8) για διευκρινίσεις και πιο συγκεκριμένα για ένα έγγραφο που αφορά στη φορολογική της ενημερότητα.

Οι υπόλοιπες ομάδες των οποίων οι φάκελοι ελέγχθηκαν σήμερα πήραν το πιστοποιητικό, κάτι που σημαίνει ότι οι 13 από τις 16 ομάδες της Superleague έχουν δικαίωμα συμμετοχής.

Στη συνεδρίαση της ΕΕΑ έδωσαν το «παρών» ο Σταύρος Ψωμιάδης και σύσσωμο το νομικό τμήμα της Καβάλας, ενώ από τον Ολυμπιακό στο τέλος έδωσε το παρών ο κ. Κακαβάς.

Σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης έξω από τα γραφεία της ΕΕΑ υπήρχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, χωρίς ωστόσο να δημιουργηθεί το παραμικρό επεισόδιο.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου