ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Περιμένοντας τη δικαίωση

περιμένοντας-τη-δικαίωση-424795

Σήμερα Τρίτη αναμένονται τα σπουδαία ή όχι για την ομάδα της Νίκης Βόλου, μιας και μετά τους τελευταίους μήνες αναμονής οι κυανόλευκοι περιμένουν σε δικαίωση των αιτημάτων τους από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία που συνεδριάζει σήμερα.

Η υπομονή των ανθρώπων της Νίκης Βόλου όλο το καλοκαίρι, οπότε και υπήρξε στασιμότητα, φαίνεται να λαμβάνει τέλος ίσως και σήμερα μιας και αναμένονται με αγωνία οι αποφάσεις από την πλευρά της ΕΠΟ που συνεδριάζει σήμερα.

Η μάχη που δόθηκε από τον μεγαλομέτοχο της κυανόλευκης ΠΑΕ αλλά και η μακροχρόνια αναμονή για τις αποφάσεις ίσως και σήμερα φτάσουν στο τέρμα είτε με αρνητικό είτε με θετικό τρόπο για την ομάδα της Νέας Ιωνίας.

Η Νίκη Βόλου με συνεχόμενες επιστολές αλλά και εξώδικα προς την ΕΠΟ ζητούσε την τιμωρία των ομάδων που ενεπλάκησαν στο σκάνδαλο με τις πλαστές φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες. Από την μεριά τους οι κυανόλευκοι ζητούν να ισχύσει η τιμωρία βάσει των κανονισμών για τις ομάδες που παρανόμησαν μιας και μέχρι σήμερα κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει.

Αν ισχύσουν οι νόμοι σύμφωνα και με τα αιτήματα που έχει αποστείλει η Νίκη στην ΕΠΟ τότε οι ομάδες που δεν ήταν «σωστές» θα πρέπει να τιμωρηθούν με υποβιβασμό και όχι με τις ποινές – χάδι που επιβλήθηκαν σε πρώτο βαθμό.

Βέβαια τα πρωταθλήματα της B’ και Γ’ Εθνικής ξεκινούν στις 25 Σεπτεμβρίου και είκοσι μέρες νωρίτερα θα γίνει η κλήρωση τους και έτσι όποιες αποφάσεις παρθούν θα πρέπει να είναι ναι μεν βάσει των κανονισμών και των νόμων αλλά και άμεσες.

Η Νίκη Βόλου ωστόσο δεν έχει ξεκινήσει ακόμη προετοιμασία για την νέα περίοδο είτε αγωνιστεί στη Γ’ είτε στη Β’ Εθνική και αυτό είναι κάτι που προβληματίζει τον φίλαθλο κόσμο της ομάδας, ο οποίος καθημερινά ζει με την αγωνία για το αύριο της αγαπημένης του ομάδας.

Εκτός όμως από τον απλό κόσμο που περιμένει τις εξελίξεις σε αναμμένα κάρβουνα βρίσκονται και οι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι δεσμεύονται ακόμη με συμβόλαιο με το σύλλογο και παρά την αρχική τους επιθυμία να παραμείνουν στο σύλλογο δεν τους έχει προσεγγίσει ακόμη κάποιος ώστε να αποτελέσουν μέρος του κυανόλευκου ρόστερ και τη νέα αγωνιστική περίοδο. Ήδη ποδοσφαιριστές οι οποίοι έκαναν υπομονή αρκετές ημέρες περιμένοντας το κάλεσμα της Νίκης Βόλου έχουν βρει άλλες ποδοσφαιρικές στέγες να φιλοξενηθούν.

Προς Κύπρο ο Ζαρίφης

Τελευταία σενάρια φέρνουν τον ποδοσφαιριστή Χρήστο Ζαρίφη να έχει συζητήσει με ομάδες της Κύπρου ώστε να συνεχίσει εκεί την καριέρα του. Εκτός όμως από το Κυπριακό πρωτάθλημα προτάσεις φέρεται να είχε και από ελληνικές ομάδες, ενώ είχε ακουστεί έντονα και ο σύλλογος του Απόλλωνα Καλαμαριάς και των Χανίων περιπτώσεις οι οποίες τελεσφόρησαν. Συγκεκριμένα από την Κύπρο υπάρχει ενδιαφέρον από την ομάδα στην οποία βρίσκονται ήδη οι Βολιώτες Βλάσης Στούκας και Αλέξανδρος Γιακάκογλου και ακούει στο όνομα ΕΝ.ΑΔ Πόλης Χρυσοχού και αγωνίζεται στην Γ’ Εθνική του Κυπριακού πρωταθλήματος έχοντας στόχους ανόδου. Ο Ζαρίφης μιλώντας στο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον των Κυπρίων τονίζοντας: «Είναι αλήθεια ότι βρισκόμαστε σε επαφές με την Κυπριακή ομάδα ωστόσο όλα θα κριθούν μέσα στις επόμενες μέρες. Πιστεύω όλα να πάνε καλά και να επέλθει τελικά η συμφωνία». Πάντως το θέμα φαίνεται να κολλάει μέχρι στιγμής στο ότι δεν υπάρχει κάποιος από τη Διοίκηση της Νίκης ώστε να υπογράψει την αποδέσμευση του ταλαντούχου ποδοσφαιριστή που πέρυσι είχε δοθεί δανεικός στην ομάδα του Πυράσου. Τέλος στον Ατρόμητο Πειραιώς θα συνεχίσει την καριέρα του ο Πολύβιος Παπαϊωάννου που ανήκε επίσης στους κυανόλευκους.

Κεφάλαιο Χρόνη

Μέσα στις φήμες αλλά και στα σενάρια που κυκλοφόρησαν τελευταία αναφορικά με την διοίκηση της Νίκης Βόλου συμπεριλαμβάνεται και το όνομα του πρώην προέδρου της ΠΑΕ Κώστα Χρόνη. Ο ίδιος είχε επισκεφθεί το Βόλο στις αρχές του καλοκαιριού ωστόσο πληροφορίες έφερναν τον ίδιο να θέλει να εμπλακεί εκ νέου στα κοινά της ομάδας. Τις τελευταίες ημέρες ο κ. Χρόνης βρίσκεται στο εξωτερικό από όπου και αναμένεται να επιστρέψει σήμερα και δεν αποκλείεται να τοποθετηθεί και επίσημα σχετικά με τις προθέσεις του.

 

 

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου