ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Χωρίς ανησυχία…

χωρίς-ανησυχία-424819

Καμία ανησυχία δεν υπάρχει στον Ολυμπιακό Βόλου εν όψει της συνεδρίασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού σήμερα Τρίτη και επίσης καμία ανησυχία για το ότι δυο ομάδες προσέφυγαν στο τακτικό διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ, καταθέτοντας αίτηση αναίρεσης της απόφασης της 10ης Αυγούστου της Επιτροπής Εφέσεων και θα συζητηθεί την Πέμπτη… καθώς το ενδιαφέρον όπως λένε πρέπει να στραφεί στο καλό ξεκίνημα την Κυριακή στο πρωτάθλημα
Όσον αφορά στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού   και τη διαρροή πως υπάρχει πρόβλημα για τη βολιώτικη ΠΑΕ, ο δικηγόρος των «ερυθρόλευκων» Θανάσης Χαρμάνης είχε πει πως από την ΕΕΑ εστάλη στα γραφεία της ομάδας έγγραφο όπου αναφέρεται ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στο φάκελο.
«Δεν αντιμετωπίζουμε κανένα πρόβλημα και θα πάρουμε κανονικά άδεια» τόνισε από τη μέρα που βγήκε το θέμα ως πρόβλημα ο Θ. Χαρμάνης, που μάλιστα τόνισε πως περιμένει το σκεπτικό της Επιτροπής Εφέσεων για την αφαίρεση των 10 βαθμών. «Μόλις το πάρουμε θα προσφύγουμε στο CAS για το -10. Δεν υπάρχει περίπτωση να μη δικαιωθούμε. Μετά θα καταθέσουμε αγωγή στην UEFA για διαφυγόντα κέρδη με αφορμή τον αποκλεισμό μας από το Γιουρόπα Λιγκ» ανέφερε ο Βολιώτης δικηγόρος, ενώ χθες στην ιστοσελίδα της βολιώτικης ΠΑΕ αναρτήθηκε και νέα δήλωσή του που αναφέρει τα εξής:
«Ο Ολυμπιακός Βόλου κατέθεσε στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (Ε.Ε.Α.) πλήρη φάκελο για τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Super League με το εγκεκριμένο μετοχολόγιο της τελευταίας σεζόν, το οποίο περιλαμβάνει μικρή αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.
Εννοείται ότι εξοφλήθηκαν στο Ελληνικό Δημόσιο οι αναλογούντες φόροι, όπως άλλωστε εξυπηρετούνται με θρησκευτική ευλάβεια οι ασφαλιστικές και φορολογικές ρυθμίσεις.
Εμπαθείς δηλώσεις που προκαλούν ανησυχίες στους φιλάθλους δεν αφορούν στην ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ, όπως άλλωστε επανειλημμένα απεδείχθη στο πρόσφατο παρελθόν με τις αγωνιώδεις προσπάθειες εξόντωσης της ομάδας» καταλήγει ο Αθανάσιος Χαρμάνης, Νομικός Σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός.
 
Αποκάλυψη ονομάτων
Η ίδια η βολιώτικη ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου εξέδωσε χθες ανακοίνωση με την οποία επαναλαμβάνει ότι γίνεται προσπάθεια από μερίδα των ΜΜΕ και από συγκεκριμένα άτομα για να τιμωρηθεί περαιτέρω ο Βόλος. Στο ίδιο κείμενο υπογραμμίζεται ότι η εις βάρος του απόφαση θα προσβληθεί από τον ίδιο και πως στο τέλος θα δικαιωθεί. Την ίδια ώρα η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ χαρακτηρίζει ως σενάρια επιστημονικής φαντασίας κάποια δημοσιεύματα, ενώ τονίζει πως γνωρίζει ποιοι βρίσκονται πίσω από αυτά και θα αποκαλύψει τα ονόματά τους.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ: «Tις τελευταίες ημέρες άρχισαν πάλι τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας από μερίδα ΜΜΕ, που έχουν αναλάβει εργολαβικά τη μεθοδευμένη προσπάθεια της επιλεκτικής κάθαρσης, φυσικά, σύμφωνα με τα συμφέροντα των αφεντικών τους.
Αν κάποιος παρακολουθήσει προσεκτικά αυτούς που αναπαράγουν και διατηρούν ανάλογα δημοσιεύματα θα καταλάβει και ποιοι κρύβονται πίσω από αυτά.
Αν αυτοί, οι γνωστοί σε εμάς, που σύντομα θα αποκαλύψουμε τα ονόματά τους για να τους μάθει και όλος ο κόσμος, θεωρούν ότι η Ελλάδα είναι δικό τους μαγαζί, είναι γελασμένοι. Καλό είναι έστω και τώρα να μάθουν να σέβονται τους νόμους, το σύνταγμα και τις δικαστικές αποφάσεις και να μη προσπαθούν να επηρεάσουν δικαστικές συνειδήσεις.
Κύριοι. Είτε σας αρέσει είτε όχι, τη συγκεκριμένη απόφαση μπορεί να τη προσβάλει μόνο ο Ολυμπιακός Βόλου, κάτι το οποίο και θα κάνει, όταν θα έρθει η κατάλληλη στιγμή και να είστε σίγουροι πως θα αθωωθεί. Για εμάς οι δικαστικοί αγώνες αρχίζουν τώρα, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Για όλους εσάς που επιθυμείτε να καταστρατηγούνται συντάγματα και ανθρώπινα δικαιώματα και δεν ικανοποιούνται οι πόθοι σας, λυπούμαστε αλλά η δικτατορική νοοτροπία σας δεν θα περάσει».
Στο Διαιτητικό Δικαστήριο
 
 
Η τελευταία εξέλιξη που επίσης δεν ανησυχεί τη βολιώτικη ΠΑΕ είναι η ύστατη προσπάθεια που κάνουν για παραμονή τους στην Σούπερ Λίγκα Λάρισα και Πανσερραϊκός
Οι δύο ΠΑΕ προσέφυγαν στο τακτικό διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ, καταθέτοντας αίτηση αναίρεσης της απόφασης της 10ης Αυγούστου της Επιτροπής Εφέσεων που ανέτρεψε την απόφαση της επιτροπής της Σούπερ Λίγκα και έβαλε ποινή -10 βαθμούς στο Βόλο… και η οποία απόφαση είναι τελεσίδικη και δεν επιδέχεται έφεσης!
Λαρισαίοι και Σερραίοι υποστηρίζουν ότι δεν έγινε σωστή εφαρμογή των νόμων, λέγοντας ότι η ποινή (αφαίρεση βαθμών) που επιβλήθηκε στην Καβάλα και τον Ολυμπιακό Βόλου δεν προβλέπεται από το άρθρο 21 του Πειθαρχικού Κώδικα, με βάση το οποίο παραπέμφθηκαν οι δύο σύλλογοι, αλλά όλα αυτά χωρίς να ξέρουν το σκεπτικό!
Υπενθυμίζεται πως από την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ θα εξαρτηθεί και το αν το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στην προγραμματισμένη του ημερομηνία που είναι το ερχόμενο σαββατοκύριακο.
Όμως πληροφορίες και ενημέρωση που υπάρχει το ανώτατο Δικαστήριο της ΕΠΟ θα απορρίψει ως απαράδεκτη την προσφυγή των ΠΑΕ… Το Διαιτητικό Δικαστήριο αναμένεται να συνεδριάσει την Πέμπτη και ώρα 10:00.
 
Νέο Δ.Σ.
 
Σήμερα αναμένεται να υπάρξει ανακοίνωση με το νέο ΔΣ της ΠΑΕ Ολυμπιακός.
Η διοίκηση του Ολυμπιακού προχωράει κυρίως σε εσωτερικές αλλαγές σε θέσεις.
 
 
Ο κόσμος
 
Σε εγρήγορση βρίσκεται ο κόσμος του Ολυμπιακού   και συνέλευση στα γραφεία τους στην Αγ. Δημητρίου πραγματοποίησαν χθες βράδυ οι Αustrian Boys στις 22:00.
Θέμα της συνέλευσης τα τεκταινόμενα στην ομάδα και η προετοιμασία με τις νέες μορφές αντίδρασης. 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου