ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η πρόκληση είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες

η-πρόκληση-είναι-οι-ολυμπιακοί-αγώνες-424959

Πανέτοιμοι να διεκδικήσουν την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου είναι οι Βολιώτες κωπηλάτες του ΟΕΑ/ΝΑΒ Τριανταφυλλιά Καλαμποκά και Στέργιος Παπαχρήστος

μαζί με τα άλλα ελληνικά πληρώματα, μέσω της παρουσίας τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κωπηλασίας, στο Μπλεντ της Σλοβενίας.

Η αποστολή της εθνικής ανδρών/γυναικών αναχωρεί σήμερα Κυριακή, μία εβδομάδα νωρίτερα δηλαδή από την έναρξη της διοργάνωσης (28/8-4/9) και η Καλαμποκά με τον Παπαχρήστο είναι έτοιμοι για την νέα πρόκληση της καριέρας τους, συνεχίζοντας τη βολιώτικη παράδοση στην κωπηλασία με συμμετοχή και διακρίσεις σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο κύκλος της τελικής προετοιμασίας των Βολιωτών και Ελλήνων αθλητών στην Καστοριά -όπου παρέμειναν για περίπου ένα μήνα- ολοκληρώθηκε και το επόμενο ραντεβού είναι σήμερα πλέον στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Η κορυφαία διοργάνωση της χρονιάς στο άθλημα της κωπηλασίας αποκτά ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα, αφού θα αποτελέσει την πρώτη και βασική ευκαιρία για όλα τα πληρώματα να πάρουν την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Όσα πληρώματα δεν το καταφέρουν θα έχουν ακόμη μια ευκαιρία, πολύ πιο δύσκολη όμως αφού τα εισιτήρια θα είναι περιορισμένα, την άνοιξη του 2012 στη Λουκέρνη.

Την ελληνική αποστολή αποτελούν 12 αθλητές κι αθλήτριες που στελεχώνουν 6 πληρώματα.

Ο λόγος για τις: Τριανταφυλλιά Καλαμποκά – Χριστίνα Γιαζιτζίδου (διπλό σκιφ ελ βαρών), Αλεξάνδρα Τσιάβου – Κατερίνα Νικολαίδου (διπλό σκιφ) και τους: Νίκο Γκουντούλα – Απόστολο Γκουντούλα (δίκωπος άνευ), Στέργιο Παπαχρήστο – Γιάννη Τσίλη – Γιώργο Τζιάλλα – Γιάννη Χρήστου (τετράκωπος άνευ), Λευτέρη Κόνσολα – Παναγιώτη Μαγδανή (διπλό σκιφ ελ βαρών), Παναγιώτη Μαγδανή (σκιφ ελ βαρών).

Το εισιτήριο της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς αγώνες θα κερδίσουν τα 11 πρώτα πληρώματα στα αγωνίσματα των ανδρών και τα 8 στα αγωνίσματα των γυναικών.

Τους αθλητές και αθλήτριες θα συνοδεύσουν ο τεχνικός σύμβουλος της ΕΚΟΦΝΣ Τζιάνι Ποστιλιόνε και οι ομοσπονδιακοί προπονητές Σάκης Αθανασιάδης, Τόλης Παλαιοπάνος και ο Βολιώτης Χρόνης Βλασταρίδης, ενώ στο Μπλέντ θα μεταβεί και ο πρόεδρος της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας, Γιάννης Καρράς, προκειμένου να πάρει μέρος στο Συνέδριο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (FISA).

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου