ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Τσιτσιπάς νίκησε τον Οζέ-Αλιασίμ

ο-τσιτσιπάς-νίκησε-τον-οζέ-αλιασίμ-346015

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς λύγισε για πρώτη φορά στην καριέρα του τον Φίλιξ Οζέ Αλιασίμ και πήρε το εισιτήριο για τον τρίτο γύρο του Shanghai Masters!

Δείχνοντας χαρακτήρα στα δύο τάι μπρέικ του αγώνα, ο 21χρονος τενίστας (Νο.7) πήρε τη νίκη με 7-6(3), 7-6(3) επί του 19χρονου Καναδού (Νο.21) στην πρεμιέρα του στη διοργάνωση και θα αναμετρηθεί στη φάση των «16» με τον Πολωνό Χούμπερτ Χουρκάτς.

Mπορεί στα χαρτιά (με βάση το ranking, δηλαδή), να ήταν το φαβορί για την πρόκριση, ωστόσο μέχρι σήμερα ο Στέφανος μετρούσε πέντε ήττες από τον Φίλιξ (τρεις ως junior) και, μάλιστα, είχε πάρει μόλις ένα σετ! Κακός δαίμονας, με άλλα λόγια…

Σήμερα, ωστόσο, ο Στεφ μπήκε με περισσότερη αυτοπεποίθηση στον αγώνα και έχοντας… φόρα από το Πεκίνο έδειξε ότι ο Οζέ Αλιασίμ δεν είναι τελικά καλύτερός του, όπως είχε ο ίδιος ισχυριστεί (απογοητευμένος) φέτος στο Queen’s!

Τα «σημάδια» φάνηκαν από νωρίς, όταν ο Στεφ πέτυχε πρώτος το μπρέικ (3-1), έστω και αν ο νεαρός αντίπαλός του είχε την άμεση απάντηση…

Στη συνέχεια, στο 6-5, ο Τσιτσιπάς είχε δύο σετ πόιντ που πήγαν χαμένα, όμως κατάφερε να κατακτήσει το σετ στο τάι μπρέικ που ακολούθησε, με τη… βοήθεια του Αλιασίμ, καθώς ο Καναδός υπέπεσε σε double fault στο 3-3.

Το ίδιο κλειστό ήταν και το δεύτερο σετ, με τον Φίλιξ να μένει όρθιος στο 5-5, όταν ο Στέφανος είχε τρία μπρέικ πόιντ που θα του έδιναν την ευκαιρία να σερβίρει για τη νίκη.

Εν τέλει, αυτή ήρθε στο τάι μπρέικ, με τα δύο καθοριστικά μίνι μπρέικ του Έλληνα πρωταθλητή στο 3-4.

Ο αγώνας κράτησε συνολικά 2 ώρες και 2 λεπτά και η νίκη σίγουρα θα ανεβάσει ακόμα περισσότερο την ψυχολογία του Τσιτσιπά, που είναι έτοιμος να κλείσει θέση γι το Ο2 του Λονδίνου!

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Στέφανος είχε προβλήματα στο δεύτερο σερβίς του, αφού κέρδισε μόλις 8 από τους 21 πόντους. Ευτυχώς αυτό δεν του στοίχισε!

Το επόμενο εμπόδιό του, όπως είπαμε, είναι ο Χούμπερτ Χουρκάτς, τον οποίο είχε νικήσει πολύ εύκολα πριν από λίγες μέρες στο Τατόι για το Davis Cup. Το ματς θα γίνει αύριο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου