ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Δίκη των 28: «Ολοι οι μάρτυρες λένε ανέκδοτα!»

δίκη-των-28-ολοι-οι-μάρτυρες-λένε-ανέκδ-346037

Εξαλλη η πρόεδρος του δικαστηρίου στην δίκη των 28, έδωσε ρεσιτάλ απαντήσεων στους δικηγόρους των μαρτύρων. Τι είπε για Μελισσανίδη και Κωστούλα!

Δεύτερη μέρα στην δίκη των 28 μετά την διακοπή της πρώτης (27 Σεπτεμβρίου) και η πρόεδρος του δικαστηρίου, Ιωάννα Λάμπρου Βελισσάρη έδωσε εκ νέου… ρεσιτάλ με τις ατάκες προς τους δικηγόρους των μαρτύρων.

Θυμίζουμε ότι στις 27 Σεπτεμβρίου έδωσαν το παρών μόνο 5 από τους συνολικά 24 μάρτυρες που ήταν προγραμματισμένοι για να καταθέσουν εκείνη τη μέρα με την κυρία Βελισσάρη να λέει προς τους δικηγόρους των μαρτύρων «η δίκη δεν γίνεται με ραντεβού», όταν ζητήθηκε για τον Χιου Ντάλας ειδική ημερομηνία για να καταθέσει μιας και είναι μόνιμος κάτοικος εξωτερικού.

Ομως οι… αιχμηρές ατάκες της κυρίας Βελισσάρη συνεχίστηκαν και στις 9 Οκτωβρίου.

«Ολοι οι μάρτυρες λένε ανέκδοτα. Δεν ξέρω ποιος κοροϊδεύει ποιον», ήταν η απάντησή της στην δικηγόρο του Δημήτρη Μελισσανίδη, Παρασκευή Πολύζου όταν εξήγησε πως ο ισχυρός άντρας της ΑΕΚ δεν έδωσε το παρών λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Ομως η κυρία Βελισσάρη δεν σταμάτησε εκεί. Οταν ο δικηγόρος του Φώτη Κωστούλα, Γιάννης Βοσκόπουλος τόνισε πως ο πελάτης του δεν θα μπορέσει ούτε αυτός να δώσει το παρών στην δίκη μιας και βρίσκεται στην Σουηδία, η πρόεδρος του δικαστηρίου τόνισε «Στο σπίτι καλύτερα, να μη κουραζόμαστε κιόλας».

Από τους 28 κατηγορούμενους ήταν παρόντες μόνο οι επτά: Κουρίδης, Σταθόπουλος, Δούρος, Παπακωνσταντίνου, Μπριάκος, Προύντος και ο Ηλίας Σπάθας.

Από τους 24 μάρτυρες παρόντες ήταν μόνο οι πέντε: Κύρος Βασάρας, Κυριάκος Θωμαΐδης, Πέτρος Κωνσταντινέας, Ιωάννης Καλύβας και Νίκος Παναγόπουλος.

Αναβολή, πρόστιμα και βίαιη προσαγωγή την επόμενη φορά!

Με μόνο 5 μάρτυρες (από τους 24), η πρόεδρος του δικαστηρίου αποφάσισε ν’ αναβάλει την δίκη, να ρίξει πρόστιμα και ν’ απαιτήσει βίαιη προσαγωγή για την επόμενη φορά! Μετά την διακοπή της πρώτης μέρας της δίκης (27 Σεπτεμβρίου), είχαμε την (γρήγορη) αναβολή στις 9 Οκτωβρίου! Κι αυτό γιατί η πρόεδρος του δικαστηρίου, Ιωάννα Λάμπρου Βελισσάρη είδε για ακόμα μια φορά τους μάρτυρες (αλλά και τους κατηγορούμενους) να απουσιάζουν.

Πιο συγκεκριμένα από τους 24 μάρτυρες έδωσαν το παρών μόνο 5 στη συνεδρίαση της 9ης Οκτωβρίου. Οι Κύρος Βασάρας, Κυριάκος Θωμαΐδης, Πέτρος Κωνσταντινέας, Ιωάννης Καλύβας και Νίκος Παναγόπουλος.

Με την κυρία Βελισσάρη να είναι ήδη αιχμηρή στις ατάκες της προς τους δικηγόρους των μαρτύρων που απουσίαζαν αποφάσισε περίπου μισή ώρα μετά την έναρξη της συνεδρίασης να αναβληθεί η δίκη για δεύτερη φορά! Κι αυτό γιατί οι μάρτυρες δεν έδωσαν το παρών και η έδρα του δικαστηρίου ήταν αυστηρότατη προς αυτούς!

Εκτός από τα πρόστιμα (200 ευρώ στον κάθε μάρτυρα συν τα έξοδα παράστασης) η έδρα αποφάσισε και βίαιη προσαγωγή των μαρτύρων για την επόμενη φορά η οποία προγραμματίστηκε για τις 20 Δεκεμβρίου! «Την πρώτη φορά σας το χαρίσαμε, δεν θα γίνετε συνέχεια αυτο», έλεγαν χαρακτηριστικά.

Οι Κωνσταντινέας και Κούγιας που έδωσαν το παρών ζήτησαν να μη τιμωρηθούν με τον ισχυρό άντρα της ΑΕΛ να προσθέτει πως δεν θα μπορέσει να δώσει το παρών για τις 20/12 μιας και έχει επαγγελματική υποχρέωση. Τέλος να σημειώσουμε πως στην επόμενη συνεδρίαση μπορεί να υπάρχει νέα έδρα, μιας και θα γίνει κλήρωση.

Πηγή: Gazzetta.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου