ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τεστ πρωταθλήματος

τεστ-πρωταθλήματος-424969

 

Το τελευταίο του φιλικό παιχνίδι πριν από τη σέντρα του νέου πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα δίνει σήμερα στις 7 μ.μ. ο Ολυμπιακός με αντίπαλο τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη και στο οποίο τεστ ο προπονητής Χάβι Γκράθια αναμένεται να δοκιμάσει κυρίως τους παίκτες τους οποίους υπολογίζει για την αρχική 11άδα, αν και όπως έχει δείξει και τονίσει ποντάρει σε όλους.

Ο Ισπανός τεχνικός στις τελευταίες προπονήσεις επέστησε την προσοχή των παικτών του στο σημερινό τεστ πρωταθλήματος, ενώ τονίζει πως η ομάδα θα είναι σε καλό βαθμό ετοιμότητας στην πρεμιέρα της άλλης Κυριακής.

Ο Γκράθια με συστάσεις κατά τη διάρκεια των ασκήσεων ζήτησε να ελαχιστοποιηθούν τα λάθη στην τακτική και από τους παίκτες να είναι αρκετά συγκεντρωμένοι και στο φιλικό τεστ, λαμβάνοντάς το υπόψη σαν ένα ματς πρωταθλήματος.

Είναι αρκετά πιθανό στην αρχή να δοκιμάσει το σχήμα που υπολογίζει για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος και στη συνέχεια να κάνει αλλαγές, δοκιμάζοντας και άλλα πρόσωπα.

Όπως κι αν έχει σήμερα στις 7 μ.μ. στη Νέα Σμύρνη η φιλική αναμέτρηση με τον Πανιώνιο θα έχει τον χαρακτήρα της πρόβας τζενεράλε για την πρεμιέρα πρωταθλήματος με την ΑΕΚ!

Μόνος προβληματισμός του Ισπανού τεχνικού είναι ο Μαλτέζος Αντρέ Σκέμπρι που στο νικηφόρο ματς (3-0) με τον Βατανιακό αποχώρησε λόγω ενοχλήσεων στους προσαγωγούς…

Ο Ολυμπιακός με το φιλικό κόντρα στον Πανιώνιο θέλει να δείξει ετοιμότητα για το πρωτάθλημα που αρχίζει στις 28 Αυγούστου στις 9.30 το βράδυ στο χωρίς θεατές ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ.

Άλλωστε στον Ολυμπιακό μετά την Ευρώπη όπου άδικα έθεσαν την ομάδα εκτός συνέχειας ρίχνουν πλέον το βάρος στο πρωτάθλημα…

Αυτό σημαίνει πως ο Ολυμπιακός σκέφτεται το καλό ξεκίνημα καθώς η νέα χρονιά είναι εντελώς διαφορετική στη Σούπερ Λίγκα, με την βολιώτικη ομάδα να ξεκινά με μείον 10 βαθμούς… και να θέλει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να αρχίσει να σβήνει…

Ρίχνοντας μια ματιά στο πρόγραμμα της ομάδας, καταλαβαίνει κανείς ότι οι πρώτες δύσκολες αγωνιστικές και η συγκομιδή βαθμών σε αυτές θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην ψυχολογία και στην ανατροπή της όλης κατάστασης για την οποία καλούνται να παλέψουν ο Γκράθια και ο παίκτες του για να μπορέσουν τουλάχιστον να εξασφαλίσουν όσο το δυνατόν νωρίτερα την παραμονή τους.

Θετικό για τον Ολυμπιακό είναι ότι την 1η αγωνιστική παίζει εκεί όπου πέρσι είχε πετύχει το επιβλητικό 0-4, αλλά σίγουρα η πρώτη φετινή πεντάδα έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας με αντιπάλους τους τρεις μεγάλους ΑΕΚ, ΟΣΦΠ και ΑΕΚ, τον Άρη στο Βόλο αλλά και εκτός τον ΟΦΗ…

Ο Ολυμπιακός Βόλου μετά την ΑΕΚ στην Αθήνα θα υποδεχθεί τον πρωταθλητή Ολυμπιακό Π. στο Βόλο, μετά πάει στην Κρήτη να παίξει με τον ΟΦΗ…και έρχεται στην 4η αγωνιστική ο Άρης στο Βόλο, ενώ την 5η παίζει στην Αθήνα με τον Παναθηναϊκό!

Ακολουθεί επαρχιακή τετράδα στην Τρίπολη με Αστέρα, με Παναιτωλικό στο Βόλο, στην Κέρκυρα και με τα Γιάννενα στο Βόλο…10η και 11η αγωνιστική ο Ολυμπιακός παίζει στο Περιστέρι με Ατρόμητο και Βόλο με Καβάλα, ενώ στην 12η παίζει πάλι στο Βόλο.

Στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές παίζει στην Ξάνθη, υποδέχεται στο Βόλο τον Εργοτέλη, ενώ στο φινάλε του α΄ γύρου παίζει στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ…

 

 

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου